Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj v neděli jsme byly na pohotovosti, malej měl tekutý průjem, zvracel a teplotu řekly nám, že má virozu, ta trvá do dnes teploty už nejsou tak vysoké, dávám enterol a a na noc paralen čípek..
Nají se trochu, ale všechno vykadí skoro vodu a nebo vyzvrací, jen po pár lžičkách někdy ne. Včera zvracel jen jednou po obědě, tět dávám už jen rohlík, pyškoty a kojím..Pije jen po lžičkách a moc nechce z láhve vubec,..¨
Když sem volala dr, řekla mi at dál drží dietu, včera sem to měla i já a chlap musle přijet z práce, domu jak sem byla vyřízená, celej den sem strávila na wc
![]()
Rýži nechce, prostě ho krmím jen tím suchým..
Nemáte nějakou radu co by mu mohlo ještě pomoct??
Cokoliv děkuju moc
My měli to samé u 9 mes holčičky, ale bez průjmu, ted to má 2,5 letá. Více méně jako vy, ale u vás mi to připadá už dlouho…bacha na léky. Zkus dát k pití odvar z rýže, černý mírně slazený čaj nebo kup roztok Kulíšek. je to na průjem a zvracení už od 4 měsíců. Mají to v lékárně…Jinak čekat až to přejde… ![]()
Ten entrol dávám jen jednou denně, taky mi to přijde už dlouho pokud to bude ještě zítra jdu k dr, ale tý když sem volala tak řekla jen tu dietu, ale on prostě nejí a rýži nechce
Ne rýži jíst, ale vypít ten odvar z ní. Tu vodu co jí v tom uvaříš.
Máme to stejne, pátek zvraceni, sobota horečka a průjem, od neděle uz jen průjem, na pohotovost jsem dvakrát volala o rady co a jak kolik pit a co jist abychom to zvládli doma. No zvládli, byli jsme az včera u naši MUDr na vyter pro sichr, ale jinak si všichni mysli ze to je viroza.
K jídlu dávám piskoty, rohlík, kukuřičný krupky, kuliska uz nechce ani videt, kdyz se moc odvodnovala dvl jsem místo nej slabý černý čaj oslazeny, nejlépe glukopurem, ale ja ho nemela tk cukr, a trochu osoleny kvůli doplnění ztráty sodíku. A naše MUDr mi řekla k jídlu co nejvíc kasovite, ale udělat kuřecí vývar- maso, ryze třeba, brambor a mrkev, namixovat. Ted jsme udelali normální kuřecí s nudlema, pry to postavi na nohy.
Pak muže jablko a banán, nastrouhat nejlíp, moc chutné a dodá u tekutiny, ale zase pry bacha ze ovoce kvasi tak aby to ten průjem nehorsilo, ale obecně to při průjmu doporučuji, banán doplňuje chybějící draslík. Taky můžeš udělat bramborovou kaši s kousky liboveho masa. Raději spis méně a častěji.
Pry ted to hrozne radi, říkala naše MUDr i ta na pohotovosti. Naše mala uz je úplne ko, jen pospava, pak ji, chvii si hraje ale ani nechce chodit jak je zeslabla, po chvilce hraní v sedě hned ke me a odpočívat.
Jo a dáváme espumizan, je strašně zaplynovana.
Moc me zaráží jak ji to zmohlo a jak dlouho jo trva se vzchopit, ale tři dny skoro nic nepozrela i tak je to hubenour a jete ted je úplne vYsilena a shodila určitě pul kila.
@Ankili píše:
Máme to stejne, pátek zvraceni, sobota horečka a průjem, od neděle uz jen průjem, na pohotovost jsem dvakrát volala o rady co a jak kolik pit a co jist abychom to zvládli doma. No zvládli, byli jsme az včera u naši MUDr na vyter pro sichr, ale jinak si všichni mysli ze to je viroza.K jídlu dávám piskoty, rohlík, kukuřičný krupky, kuliska uz nechce ani videt, kdyz se moc odvodnovala dvl jsem místo nej slabý černý čaj oslazeny, nejlépe glukopurem, ale ja ho nemela tk cukr, a trochu osoleny kvůli doplnění ztráty sodíku. A naše MUDr mi řekla k jídlu co nejvíc kasovite, ale udělat kuřecí vývar- maso, ryze třeba, brambor a mrkev, namixovat. Ted jsme udelali normální kuřecí s nudlema, pry to postavi na nohy.
Pak muže jablko a banán, nastrouhat nejlíp, moc chutné a dodá u tekutiny, ale zase pry bacha ze ovoce kvasi tak aby to ten průjem nehorsilo, ale obecně to při průjmu doporučuji, banán doplňuje chybějící draslík. Taky můžeš udělat bramborovou kaši s kousky liboveho masa. Raději spis méně a častěji.Pry ted to hrozne radi, říkala naše MUDr i ta na pohotovosti. Naše mala uz je úplne ko, jen pospava, pak ji, chvii si hraje ale ani nechce chodit jak je zeslabla, po chvilce hraní v sedě hned ke me a odpočívat.
Moc me zaráží jak ji to zmohlo a jak dlouho jo trva se vzchopit, ale tři dny skoro nic nepozrela i tak je to hubenour a jete ted je úplne vYsilena a shodila určitě pul kila.
Jo a dáváme espumizan, je strašně zaplynovana.
Přesně takhle to má ted ta naše 2,5 letá. Celý včerejšek zvracela, i když už neměla co. Minimálně 20× určitě jo. Dneska teplota a průjem, už druhý den nic nejí. jen leží, jak říkáš, ani chodit nemůže. Chudinka. Ta 9-ti měsíční měla jen jeden den 3× zvracení, jinak vůbec nic. takže průběhy jsou různé…
U nás uz he jen ten průjem, no spíše jen rozhozene zažívání, male je 15 měsíců, dnes měla vodovou stolici jen trikrat ale furt je úplne hotova porad, zeslabla…
Ahoj tak hruza já kadím vodu, co dvě minuty
Malej má ještě prujem a včera hodně plakal, no chlap jel stěhovat sme tu sami, šla bych nejraději k dr, uvidíme co malej, já to budu muset nějak zvládnout