Průměr na ZŠ a přijetí na SŠ

rsisa
15.11.23 22:15

Průměr na ZŠ a přijetí na SŠ

Ahoj všem, mám dotaz, jaký měly vaše děti průměr na ZŠ 8.,9. ročník a na jakou SŠ se dostaly nebo nedostaly…syn se trochu zhoršil ve škole, tak mám obavy, děkuji moc všem. Ještě bych chtěla dodat ideálně MS kraj, neb všude to je trochu jinak…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5657
15.11.23 22:27

Ja mela na zakladce trojky. Na stredni jsem se dostala s velkou rezervou a udelala jsem i vysku. A neni to zas tak davno, dejme tomu, ze se bavime cca 10 let zpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
15.11.23 22:32
@rsisa píše:
Ahoj všem, mám dotaz, jaký měly vaše děti průměr na ZŠ 8.,9. ročník a na jakou SŠ se dostaly nebo nedostaly…syn se trochu zhoršil ve škole, tak mám obavy, děkuji moc všem. Ještě bych chtěla dodat ideálně MS kraj, neb všude to je trochu jinak…

V novém systému přijímacího řízení střední školy prospěch vůbec zohledňovat nebudou, vše se bude odvíjet od počtu bodů v přijímacích zkouškách. Do 31.1.24 musí být na webových stránkách středních škol podmínky přijetí, tak uvidíš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rsisa
15.11.23 22:52

@hanka.br. Četla jsem, že známky ze ZŠ se již nebudou/nemusí zohledňovat, ale můžou… každá SŠ může jinak…

• Citovat
  • Upravit
rsisa
15.11.23 22:55

@Cullenova
Jenže nyní se hlásí na SŠ silné ročníky, je jiná situace, vím o dětech, co se dostaly na SŠ i se 4 jen proto, že v dané době bylo málo dětí, hodně míst… mimochodem obě děti, co měly na ZŠ jednu 4 zdárně před lety odmaturovaly 🤔 ( nejsou moje, jen zajímavost)

• Citovat
  • Upravit
69018
15.11.23 23:02

@hanka.br. já z toho zatím vyrozuměla, že sice prospěch zohledňovat nemusí, ale pokud chtějí, můžou? Což mi přišlo jako minimální krok od dosavadního stavu, kdy sice všichni zohledňovali, ale každá škola tomu dávala jinou váhu, některá přepočítala body tak, aby to mělo vliv minimální (popř. třeba do průměru 1,5 plný počet bodů, do 2 půlka, nad 2 nic nebo tak nějak). Ale blíž jsem to nezkoumala, jedno dítě šlo na gympl loni a druhé ještě zdaleka nezačalo ani základku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
15.11.23 23:06
@ugluk píše:
@hanka.br. já z toho zatím vyrozuměla, že sice prospěch zohledňovat nemusí, ale pokud chtějí, můžou? Což mi přišlo jako minimální krok od dosavadního stavu, kdy sice všichni zohledňovali, ale každá škola tomu dávala jinou váhu, některá přepočítala body tak, aby to mělo vliv minimální (popř. třeba do průměru 1,5 plný počet bodů, do 2 půlka, nad 2 nic nebo tak nějak). Ale blíž jsem to nezkoumala, jedno dítě šlo na gympl loni a druhé ještě zdaleka nezačalo ani základku.

Měli byste dostat brožuru s přehledem škol (Atlas se to jmenuje) a tam je přehledně uvedeno, která škola prospěch zohledňuje a která ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
15.11.23 23:20

SŠ to je opravdu siroky pojem, k cemu ti bude informace, ze na nektere gympy se nedostali ani se samyma jednickama a 83 bodama z testu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
16.11.23 00:08
@hanka.br. píše:
Měli byste dostat brožuru s přehledem škol (Atlas se to jmenuje) a tam je přehledně uvedeno, která škola prospěch zohledňuje a která ne.

Jak jsem psala, já už to nepotřebuji (jedno dítě na gymplu je, druhé je zatím ve školce), spíš mi šlo o to rčení, že „střední školy vůbec prospěch zohledňovat nebudou“. Já to pochopila tak, že některé budou a některé ne. Do letoška některé zohledňovaly více a některé minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
16.11.23 00:16

@ugluk Velký problém je, že každá škola hodnotí úplně jinak, rozdíl je poznat až třeba na srovnávacích testech…

• Citovat
  • Upravit
69018
16.11.23 00:22

@Hanullka ano, to je pravda. Mně teď šlo jenom o to, že slýchám z více stran, že se známky zohledňovat nebudou. A já to pochopila jenom jako že se nemusí zohledňovat, ale můžou, je to na uvážení školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.11.23 03:59

Dcera Atlas přinesla. Jedna její vybraná škola tam má průměr 1,3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
16.11.23 04:46

Letos bude přijímací řízení fakt zajímavé, takže průměr známek na ZŠ bude to nejmenší. Nám na třídních schůzkách výchovná poradkyně řekla, že tenhle školní rok průměr asi budou ještě školy zohledňovat, ač nemusejí. Jinak loni se synovec dostal na soukromou SŠ i s dvěma čtyřkami na vysvědčení.
Letos budeme rádi, když se nám úspěšně podaří podat přihlášky, protože se mají podávat do 20.2. a CERMAT teprve 1.2. spustí ten jejich slavný program na online podávání přihlášek. Očekávám, že se to hned první den zhroutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
16.11.23 05:34

Nám bylo sděleno, že známky škola zohledňovat může, máme sledovat weby škol a ptát se na kritéria.
Ale zaslechla jsem, že výsledky JPZ budou až 15.5. 8o

• Citovat
  • Upravit
42240
16.11.23 05:39
@akavi píše:
Letos bude přijímací řízení fakt zajímavé, takže průměr známek na ZŠ bude to nejmenší. Nám na třídních schůzkách výchovná poradkyně řekla, že tenhle školní rok průměr asi budou ještě školy zohledňovat, ač nemusejí. Jinak loni se synovec dostal na soukromou SŠ i s dvěma čtyřkami na vysvědčení.
Letos budeme rádi, když se nám úspěšně podaří podat přihlášky, protože se mají podávat do 20.2. a CERMAT teprve 1.2. spustí ten jejich slavný program na online podávání přihlášek. Očekávám, že se to hned první den zhroutí.

Tak dáte papírové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin