Prvňáčci 2023 - jak jste daleko?

Anonymní
23.10.23 19:28

Prvňáčci 2023 - jak jste daleko ?

Ahoj všem,
tak jen pro zajímavost a trochu pro mé uklidnění. Co probírají už vaši prvňáčci? Jak jim to jde? Syn už sčítá a odčítá do 6 a měli by umět složit věty typu máma má mísu apod. Nádherně píše, počítání super, ale ty písmenka…. :lol: 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9266
23.10.23 19:40

Tak to jste teda dost daleko. Syn se teď začal učit S, v matice do 5, psani se zatim nejak neresi, dodelali mlje prvni psani a pisou cisla, pismena zatim vubec. V práci jsme dnes začali P a matika do 3, z psani děláme furt různé tvary vedoucí k písmenum e, i, ty dnes i psali. Pisanku ale ještě nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
23.10.23 19:48

U nas dokoncili pocty do 4. Dnes zacli S (cteni). A psali male a velke psane A, male L a E

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8797
23.10.23 19:52

K čemu taková diskuze, když to má každá škola jinak? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
23.10.23 19:55

Příklady do 15, čte ve slabikáři, brzy bude u Y. Píše diktáty písmen zatím, brzy začne slabiky. V prvouce má hotový celý podzim a je u času. Umí měsíce, dny v týdnu a teď je u hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20517
23.10.23 19:59

U nás se počítá do 5 a z písmen se učili A M L E S a psaní teda zatím vuuubec, jen uvolňování ruky v pisance, takže vlnky, čáry, klikyhaky, jinak nic. Což mě celkem znervoznuje, dcera v říjnu v první třídě už psala tak 2 písmena.. Jinak čtou už delší slova jako MELEME a krátké věty třeba Ema ma mámu, Ema se má apod.
Píší písmena jen velká tiskaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
23.10.23 20:03

Matika přepisuje čísla, obkresluje tvary, čísla, +,– podle linie. Může i bez toho, Le zatím s tím není ztotoženěn. Co se týče písmen, neučí se díky bohu psací, ale commenius. Tak zatím píše písmena a hláskuje po písmenkách. Zase si může vybrat jestli chce psát bez pomocných předkresů, což pak jen obtáhne nebo bez nich.
Bez nich se do toho nepouští. Teď má zlomenou klíční kost, tak s ním jedou víc ústně a snaží se co nejvíce hláskovat a určovat počet, srovnávat hromádky, kde je čeho víc a čeho míň.
Každý den dostává slovní hodnocení s pochvalou, přestože to vypadá všelijak.
Zatím si na to zvykám, ale důležitetější je jeho radost ze školy než nějaké výkony.
Každopádně nedávno jsme to srovnávaly se sousedkou, co má dítě ve spádovce a to je už mnohem dál. :think: Nicméně učitelka už dává i 3, 4 známky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6178
23.10.23 20:23

Dcera je sice prvňačka, ale umí psát, číst i počítat, takže většinou dělá ve škole úkoly pro druháky. Tudíž co dělají ostatní děti nemám moc přehled, ale myslim že teď trénují ruku, v písance maj písmena rozložená na jednotlivé tahy. V matematice jedou nějak jinak, to jsem vůbec nepobrala, ještě snad ani nezačali pořádně s čísly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3453
23.10.23 20:32

Dcera začala o týden později, mají s, m, a, l. Písanku ještě nemají. Počítají do pěti, píšou čísla do tří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11331
23.10.23 20:33
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
tak jen pro zajímavost a trochu pro mé uklidnění. Co probírají už vaši prvňáčci? Jak jim to jde? Syn už sčítá a odčítá do 6 a měli by umět složit věty typu máma má mísu apod. Nádherně píše, počítání super, ale ty písmenka…. :lol: 8o 8o

A co je na tvém dotazu citlivého, ze anonymně?
A k čemu to vlastně je, když to má každá škola jinak a každe dítě je jiné?
Dcera čte a píše už ze školky, její spolužáci sčítají do 7 a mají genetickou metodu čtení, takže víceméně do měsíce by měla většina děti číst, ale pouze velká písmena, což je naprosto odlišné od slabikovani, písmo Comenia, takže nějaký krasopis se extra neřeší, čísla nyní porovnávají, znak menší/ větší.
V HV obstojně hrají na flétnu mají rozšířenou výuku VV.
V Prvouce valí podzim a v Aj opakují slovíčka téma School.
Známky učitelka tvoří ze smajlíků, které odráží 1,2,3. Ve druhém pololetí najede na klasické známkování.
Druhá dcera s tradičnější výukou a rozšířené o jazyky byla už v tuhle dobu hodně někde jinde.

Kdybych je měla porovnat, tak mladší dcera oproti té starší má velmi pomalý rozjezd.

Pomohlo ti to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80015
23.10.23 21:08
@weyky píše:
U nás se počítá do 5 a z písmen se učili A M L E S a psaní teda zatím vuuubec, jen uvolňování ruky v pisance, takže vlnky, čáry, klikyhaky, jinak nic. Což mě celkem znervoznuje, dcera v říjnu v první třídě už psala tak 2 písmena.. Jinak čtou už delší slova jako MELEME a krátké věty třeba Ema ma mámu, Ema se má apod.
Píší písmena jen velká tiskaci.
:roll: :roll: proč tě to znervózňuje? myslíš, že kvůli tomu, že jedou jiným tempem a zřejmě jinou učební metodu, tak druhé dítě neudělá maturitu?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20517
24.10.23 06:51

@stinga ty smajlíky sis mohla nechat od cesty :roll: :roll: :roll:
Asi proto, že je mám na stejné škole a syn má teď v první třídě ucitelku, co studuje, tudíž to není ještě učitelka. Prostě mi přijde, že na to jdou hodně pomalu a dcera touhle dobou byla o hodně dal.
A pardon, jestli tě vyjádření mých lehkých obav obtezovalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20517
24.10.23 06:52

@stinga a o udelani maturity mi teď fakt nejde, jde mi o to, že je toho v první třídě docela dost, tak aby pak po pololetí nenajeli na vražedné tempo, aby vše stihli. Toť vše. Tyhle soudy na internetu fakt miluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
24.10.23 07:10
@weyky píše:
@stinga a o udelani maturity mi teď fakt nejde, jde mi o to, že je toho v první třídě docela dost, tak aby pak po pololetí nenajeli na vražedné tempo, aby vše stihli. Toť vše. Tyhle soudy na internetu fakt miluju.

Neboj, jsou školy, kde je start rychlý a pak jedou furt stejným tempem. A školy(nebo i třídy), kde se pomalu rozjíždí, ale ve finále dojdou ke stejnému cíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20517
24.10.23 07:27

@Fiveone díky za normální odpověď, ja nemam jiné srovnání, než s dcerou, která má ucitelku starší a zkušenou a právě tím, že jsou na stejné škole, tudíž mají mít stejné osnovy, mi to prave přijde divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí