Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pani ucitelka at se jde bodnout. Presne to bych ji rekla a k tomu predlozila RVP.
Mě za tohle motivovala učitelka 2 na vízo… Nemusím říkat, že od té doby nemám kreslení, malování a tyhle ty výtvarné věci, „ohromně“ ráda.
No mě to pěkně štve, můj syn dostal v první třídě spec školy z vychov dvojky.
To mě totálně 9dradilo
@Anonymní píše:
Uplynuly teprve 2 týdny školy a prvňáček už měl výtku od paní učitelky k nedokonale vybarvenému obrázku (za mě nic hrozného a nemyslím, že by to cíleně odfláknul) a nyní už říká u vybarvování, že je to jedno, že stejně bude přetahovat. Vysvětlujeme trpělivě, že se to teprve učí a důležitá je snaha. Ale stejně, jak u vás motivují učitelky prvňáčky? Už vám opravují červeně do sešitu?
No jo pí uč je důležitá.
šla bych za ní hodit řeč. Možná ještě lépe, jestli máš chlapa. Ať ji trochu polichoti a rázem syn bude nejlepší.
Dcera pěkně jeden úkol odflakla, jako za mě fakt hrůza. Místo razítka “velmi pěkné” dostala “pěkné”, takže tak ![]()
To je děs, šla bych to řešit. Výborná motivace, fakt jak z učebnice!
Můj syn taky přetahuje, ta kresba, překreslení, vybarvování je to hodně mimo výsledek, a dostává hodnocení typu:originální, skvělý výsledek, snažil ses hodně, je to vidět.
A jeho to pak baví, zlepšuje se. Ve školce kvůli těmhle hloupejm hodnocením a srovnáváním odmítal kreslit a tvořit cokoliv.
Starší syn měl u každého vybarvování červeně „Nepretahuj!“ nebo „Vybarvuj pečlivěji!“. V pisance měl taky červeno. Učitelka ho motivovala špatnými známkami. ![]()
@Anonymní píše:
Uplynuly teprve 2 týdny školy a prvňáček už měl výtku od paní učitelky k nedokonale vybarvenému obrázku (za mě nic hrozného a nemyslím, že by to cíleně odfláknul) a nyní už říká u vybarvování, že je to jedno, že stejně bude přetahovat. Vysvětlujeme trpělivě, že se to teprve učí a důležitá je snaha. Ale stejně, jak u vás motivují učitelky prvňáčky? Už vám opravují červeně do sešitu?
Také bych za soudružkou došla a těch titulů, co by dostala.
Některé učitelky jsou fakt strašné. Tu nejstrašnější jsem měla já v první třídě. Takovou kdyby měly mé děti, tak na ní podám trestní oznámení.
U nás pro změnu mají nějaký systém jedniček s více a méně podtrženími. Ještě jsem do toho nepronikla, ale pro děti je to asi lepší.