Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kluci spíše dorůstají později.
Já dostala ve 12 menstruaci a po ní jsem vyrostla jen už o 3cm.
Zůstala jsem malá, ale je to individuální.
Každopádně v 16 už toho moc holky asi neporostou…
No v 16 není moc pravděpodobné, že bys ještě vyrostla o 7 cm, spíš už nevyrostes vůbec. Já měřím stejně asi od 13-14 let. Kluci rostou déle.
Holky už po 1. menstruaci moc nevyrostou (samozřejmě jsou i výjimky), obvykle tak 5-10 cm. Pokud jsi 2 roky nic nevyrostla, tak už bych tomu moc nadějí nedávala. Ale 168 je pěkných, rozhodně nejsi prcek.
Co já bych dala aspoň za těch 168 cm.. mě je 26, a mám 152 cm
![]()
Já přestala růst asi ve dvanácti. Kamarádka rostla pomalu do maturity. Ale v šestnácti letech už obvykle holka nevyroste, natož tolik.
Já jsem rostla i na střední, ale měla jsem jako malá zastaveny růst kortikoidy a pak jsem to nejspíš doháněla.
@Lu66 píše:
Co já bych dala aspoň za těch 168 cm.. mě je 26, a mám 152 cm![]()
Soucítím, mám 29 a 151 Cm
![]()
Je úsměvné, jak má každý sám se sebou problém při dospívání. Já jsem naopak hodně vysoká- 186 cm a chtěla jsem být menší. V době, kdy mi bylo 16 se nosily zvonáče a nedokážete si představit to peklo - sehnat kalhoty, které se couraji po zemi - neuvěřitelný problém
. Takže buď v klidu, tvá výška je úplně super. ![]()
Holky obvykle po první menstruaci už moc nevyrostou. Taky těžko můžeš čekat, že budeš mít 175 cm, pokud jsou rodiče drobnějšího vzrůstu. S tím se fakt moc dělat nedá. Ale jako holka máš výhodu, představ si, že bys byla chlap s finální výškou 168cm ![]()
@Anonymní píše:
Do kdy, tak nějak rostou holky měřím 168cm a bojím se, že už nevyrostu, chtěla bych být vyšší, mít třeba okolo 175cm.
Ale přijde mi, že tak 2 roky už nějak nerostu, pořád mám stejnou velikost bot a oblečení.
Kluci prý, ale rostou dýl.
Za chvíli mi bude 16 let.
Moje dcera před 15. narozeninami rozhodně měla pod 170 a teď v 17 má 175, ale nikdy se jí růst nezastavil, stále se plíživě zvyšovala
Takže holky rostou i po menses, ale nevím, jestli můžeš ještě vyrůst i ty, pokud se ti růst skutečně zastavil, ale o botách a velikosti oblečení to není. Noha dceři neroste někde od 9. třídy, a to má 42.
Dostala jsem první menstruaci v necelých 11 a od té doby jsem moc nevyrostla. Měřím necelých 160 cm. Dřív jsem výšku ostatním záviděla, ale smířila jsem se s tím.
Pořád si můžeš říkat, že jsou mnohem menší lidi. ![]()
Moje mamka má 158 cm, taťka 184 cm. Já měla v 11 letech 169cm, předpokládalo se, že budu velká po taťkovi. Dostala jsem menstruaci a mám stále 169 cm a je mi 40. S výškou jsem spokojená.
Do kdy, tak nějak rostou holky měřím 168cm a bojím se, že už nevyrostu, chtěla bych být vyšší, mít třeba okolo 175cm.
Ale přijde mi, že tak 2 roky už nějak nerostu, pořád mám stejnou velikost bot a oblečení.
Kluci prý, ale rostou dýl.
Za chvíli mi bude 16 let.