Syn 9 let hledá kamaráda Týnec n/Sázavou

11.9.23 12:27

Syn 9 let hledá kamaráda Týnec n/Sázavou

Hledám kamaráda pro syna, bude mu 10 roků a nemá ve svém okolí nikoho, s kým by si mohl hrát a trávit volný čas. Bydlíme na vesnici 1km od Týnce n/ Sázavou, kde jsou bohužel děti věkově jinde a chodí do malé komunitní školy, kde má ve třídě pouze dva kluky, se kterými si nesedl.
Je veselý a hravý, rád sportuje, jezdí na čtyřkolce, kole a koloběžce, hraje šachy a deskové hry, minecraft a nebo rád jen tak dovádí v lese. Má rok a půl starou sestřičku, takže na něj bohužel nemám tolik prostoru, kolik bych chtěla a chybí mu zkrátka kamarád na lumpárny a bývá z toho smutný.
Našel by se někdo?
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Prostě Vodnář
11.9.23 13:25

Vypínám počítač a jedu. Ale asi bych ho naváděl na větší lumpárny, než jsou k jeho věku úměrné. No když nad tím tak přemýšlím, tak vám jej nebudu kazit a raději budu pracovat dál.

• Citovat
  • Upravit
76832
11.9.23 13:40
@Andy_Praha píše:
Hledám kamaráda pro syna, bude mu 10 roků a nemá ve svém okolí nikoho, s kým by si mohl hrát a trávit volný čas. Bydlíme na vesnici 1km od Týnce n/ Sázavou, kde jsou bohužel děti věkově jinde a chodí do malé komunitní školy, kde má ve třídě pouze dva kluky, se kterými si nesedl.
Je veselý a hravý, rád sportuje, jezdí na čtyřkolce, kole a koloběžce, hraje šachy a deskové hry, minecraft a nebo rád jen tak dovádí v lese. Má rok a půl starou sestřičku, takže na něj bohužel nemám tolik prostoru, kolik bych chtěla a chybí mu zkrátka kamarád na lumpárny a bývá z toho smutný.
Našel by se někdo?
Andrea

myslíš to asi dobře, ale takhle to opravdu nefunguje, hledat kamaráda dítěti na inzerát,
přihlas syna do nějakého zájmového kroužku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
11.9.23 14:19

… nejlépe pohybového.

@stinga píše:
myslíš to asi dobře, ale takhle to opravdu nefunguje, hledat kamaráda dítěti na inzerát,
přihlas syna do nějakého zájmového kroužku
  • Citovat
  • Upravit
11.9.23 14:46

@stinga No díky za radu, podobných inzerátů jsem našla spousty a maminkám tam ostatní reagovaly, takže zkouším i tuto možnost, syn chodí na kroužky od 1.třídy, jak na pohybové, tak na angličtinu, na aikido, ale má problém navázat přátelství a většina dětí navíc dojíždí a potřeboval by prostě někoho v místě bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
11.9.23 15:12

S dětmi, které vídá každý den ve škole, si nesedl a nekamarádí s nimi, s dětmi, kterté pravidelně vídá na kroužcích se taky nekamarádí… vážně čekáš, že tady najdeš dítě, s kterým si syn (nespolečenský) sedne a budou společně řádit po okolí? Týnec má cca 6000 obyvatel + nějaké vesnice z okolí. Kolik z toho je kluků kolem 9 let, kteří by chtěli kamarádit s klukem, kterého neznají a je to trochu samotářský podivín? I kdybych měla 9 leté dítě a bydlela v Týnci, nenabídnu ti své dítě jako terapeutickou pomůckou pro to tvé. Pokud syn chce mít kamarády, je čas mu vysvětlit, že pro to musí ON SÁM něco udělat. Třeba se chovat kamarádsky a vstřícně k dětem, které má již teď ve svém okolí. Co by mohlo pomoci, tak najít kroužek, který s dětmi pracuje dlouhodbě, celoročně, kde cílem není „jen“ naučit se anglicky nebo kopat do balonu, ale jde o kolektiv. Třeba skaut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.23 18:31

@moof
Syn není žádný nespolečenský samotářský podivín, nechápu, co ti dává právo soudit dítě, které neznáš. Psala jsem, že je veselý a hravý, má i dost zájmů, je bystrý a empatický, jen prostě neměl prostor najít vrstevníka na hraní po škole a mimo kroužky v místě bydliště, protože děti na kroužky buď dojíždí a rodiče je poté hned odvážejí nebo zkrátka nejsou v jeho věku. Dříve jezdil na kroužky až do Benešova, kde kamarády měl, ale tam jsem ho už nemohla vozit vzhledem k rizikovému těhotenství a následně miminku. Nyní navštěvuje kroužky v Týnci.
Opravdu ale teď začínám pochybovat o tom, že byl dobrý nápad psát zrovna sem, nebo že se zde objeví nějaký lidsky přijatelný nezaujatý komentář, protože toto diskuzní forum je evidentně plné nerespektujících osob, které místo toho, aby se příp. zeptaly, si neberou servítky a od stolu odsoudí cizí dítě bez znalosti situace a souvislostí. Syn rozhodně není sám, spousta maminek řeší podobný problém, zejména na vesnici a v době, kdy děti tráví čas mimo školu pouze u displejů. Takže děkuji, ale terapeutickou pomůcku opravdu nepotřebujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
11.9.23 18:58

A to ta obec nemá nějaké hřiště, kde se děti scházejí a kam by se dal syn „vyhnat“?

@Andy_Praha píše:
@moof
Syn není žádný nespolečenský samotářský podivín, nechápu, co ti dává právo soudit dítě, které neznáš. Psala jsem, že je veselý a hravý, má i dost zájmů, je bystrý a empatický, jen prostě neměl prostor najít vrstevníka na hraní po škole a mimo kroužky v místě bydliště, protože děti na kroužky buď dojíždí a rodiče je poté hned odvážejí nebo zkrátka nejsou v jeho věku. Dříve jezdil na kroužky až do Benešova, kde kamarády měl, ale tam jsem ho už nemohla vozit vzhledem k rizikovému těhotenství a následně miminku. Nyní navštěvuje kroužky v Týnci.
Opravdu ale teď začínám pochybovat o tom, že byl dobrý nápad psát zrovna sem, nebo že se zde objeví nějaký lidsky přijatelný nezaujatý komentář, protože toto diskuzní forum je evidentně plné nerespektujících osob, které místo toho, aby se příp. zeptaly, si neberou servítky a od stolu odsoudí cizí dítě bez znalosti situace a souvislostí. Syn rozhodně není sám, spousta maminek řeší podobný problém, zejména na vesnici a v době, kdy děti tráví čas mimo školu pouze u displejů. Takže děkuji, ale terapeutickou pomůcku opravdu nepotřebujeme.
  • Citovat
  • Upravit
944
11.9.23 19:00

@Andy_Praha Psala jsi, že syn „má problém navázat přátelství“. Možná je jen introvert. Já to nemyslím zle, ale s tímhle se zkrátka musí poprat sám, za pomoci rodičů. Rodič mu nepomůže, pokud bude synovi hledat kamarádství na inzerát, takhle se prostě kamarádi najít nedají. Pokud on má problém najít si kamarády na většině míst, kde se pohybuje, tak bude ale problém pravděpodobně v něm, nebo mu vybíráte nevhodné prostředí pro navazování kamarádských kontaktů. U vás ve vsi žádní vrtsevníci nejsou, jak si tedy takové klukovské emiminí kamarádství představuješ? Že syna odvezeš do vedlejší vsi a necháš u cizí rodiny na odpoledne? Že někdo nechá svého syna u vás, u cizí rodiny? Zkrátka si neumím představit, jak takové „kamarádství na lumpárny“ má vypadat v praxi, když ty máš na krku miminko a kvůli němu jsi omezila synovi sociální vazby. Udržovat vztahy s kamarády z benešovských kroužků nejde? Jak jsem psala, hledala bych skauta v okolí. Ne kurzy angličtiny a sportovní kroužky, kde často ani není moc prostor na navazování přátelství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.23 20:27

@moof skaut v Týnci jsem poptávala každý rok a bohužel, pokud člověk nemá protekci nebo „známé“ tak nové členy nepřijímají, mají přeplněno. Syn jezdí do Týnce do školy 1,5 km buď na kole nebo 1 zastávku autobusem nebo chodí pěšky, jako ostatní děti ze vsi. Takže v tom problém opravdu není. Dvě spolužačky z Týnce, se kterými se kamarádí, už doma na návštěvě měl několikrát a i on byl celé odpoledne u nich doma, ale kluk je kluk a navíc, jak jsem psala, většina dětí dojíždí a rodiče je vyzvedávají. Synovi jsem nic neomezila, pouze ho nevozím na kroužky až do Benešova, který je opravdu na „kamarádství“ z ruky. Když jede autobusem za babičkou do Prahy, nemá problém se na hřišti s dětmi spřátelit, jen nemáme prostě štěstí na stejně starého kluka tady u nás, nic víc. Hřiště na vesnicích zejí prázdnotou, chodím tam s dcerou pravidelně. Kroužky si vybral sám, angličtina ho baví a jde mu a chodí na ní rád, stejně tak dramaťák nebo sportovní nesoutěžní oddíl, kde se hýbe, což v dnešní době považuji za dost důležité. A nemyslím si, že seznámit se za jakýmkoliv účelem přes internet, je v dnešní době něco totálně „out“, dělají to všichni, důchodci, dospělí, hledají parťáky na společné koníčky, venčení psů, maminky s miminky i batolaty, co nemají kamarádky, a o puberťácích na sociálních sítích ani nemluvím. Ano, nemusí to fungovat, ale řekla jsem si, že za zkoušku nic nedám. Tedy vlastně dám, stojí mě spoustu času obhájit už jen to, že jsem tento příspěvek vložila. Úmysl byl dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
11.9.23 20:53

Jste trochu zbytečně vztahovačná. Chápete, jak malá pravděpodobnost je, že se sem koukne někdo z té vaší vsi? :nevim: Zkuste spíš FB nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
11.9.23 21:28
@Andy_Praha píše:
Našel by se někdo?
Andrea

Recept je jednoduchý, z komunitní školy ho přehlásit na normální základku a hned bude mít houf kluků kolem sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
11.9.23 22:28
@Andy_Praha píše:
@moof skaut v Týnci jsem poptávala každý rok a bohužel, pokud člověk nemá protekci nebo „známé“ tak nové členy nepřijímají, mají přeplněno. Syn jezdí do Týnce do školy 1,5 km buď na kole nebo 1 zastávku autobusem nebo chodí pěšky, jako ostatní děti ze vsi. Takže v tom problém opravdu není. Dvě spolužačky z Týnce, se kterými se kamarádí, už doma na návštěvě měl několikrát a i on byl celé odpoledne u nich doma, ale kluk je kluk a navíc, jak jsem psala, většina dětí dojíždí a rodiče je vyzvedávají. Synovi jsem nic neomezila, pouze ho nevozím na kroužky až do Benešova, který je opravdu na „kamarádství“ z ruky. Když jede autobusem za babičkou do Prahy, nemá problém se na hřišti s dětmi spřátelit, jen nemáme prostě štěstí na stejně starého kluka tady u nás, nic víc. Hřiště na vesnicích zejí prázdnotou, chodím tam s dcerou pravidelně. Kroužky si vybral sám, angličtina ho baví a jde mu a chodí na ní rád, stejně tak dramaťák nebo sportovní nesoutěžní oddíl, kde se hýbe, což v dnešní době považuji za dost důležité. A nemyslím si, že seznámit se za jakýmkoliv účelem přes internet, je v dnešní době něco totálně „out“, dělají to všichni, důchodci, dospělí, hledají parťáky na společné koníčky, venčení psů, maminky s miminky i batolaty, co nemají kamarádky, a o puberťácích na sociálních sítích ani nemluvím. Ano, nemusí to fungovat, ale řekla jsem si, že za zkoušku nic nedám. Tedy vlastně dám, stojí mě spoustu času obhájit už jen to, že jsem tento příspěvek vložila. Úmysl byl dobrý.

Já ti tak rozumím. :srdce: Bohužel jsme z Prahy, a přeji ti ať najdeš. Pro děti jsou kvalitní přátelství důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí