Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobry den, je mi 13 let a už od mala mám hodně tmavých chlupů na rukách a také se mi za to ve škole dost smějí. Je vhodný čas na to si oholit ruce?
Já si je začala holit brzo.. napřed jsem používala Opilcu, ale to byl smrad panečku
pak klasika žiletkou.. teď v dospělosti si je holím velice občas.. takže klidně s tím ještě vydrž ![]()
Já bych to neholila.. taky jsem tmavá a chlupatá, ale ruce neholím.
Já si holim ruce tak jednou za dva tydny…nelibej se mi chlupatý ruce a oholeny to mám za minutu, tak proč to tam zbytečně mít.
S holením jsem začala velice brzo.
@Anonymní píše:
Dobry den, je mi 13 let a už od mala mám hodně tmavých chlupů na rukách a také se mi za to ve škole dost smějí. Je vhodný čas na to si oholit ruce?
Za mě neholit, za chvíli budeš jako ježek. Kup si epilátor (nebo vosk) a chloupky vyškubej i s kořínky. Na rozdíl od holení tam totiž platí, že čím častěji to uděláš, tím méně chloupků budeš mít.
Taky jsem si je tak od 13 holila. Jestli se necítíš, tak si je prostě ohol, nic na tom není. Klidně žiletkou.
Smějí se ti za ruce? Jsou to nevyzrálé děcka.
Já mám ruce taky celkem chlupatý, oholila jsem je jednou a naposledy.
Lepší chlupaté ruce, než je mít jak šmirgl, navíc ty chlupy byly po holení snad ještě delší ![]()
Já si začala holit ruce až někdy před maturitou. Právě mě od toho každý odrazoval, že to poroste ještě víc a bla bla.. Vůbec to tak není, řekla bych, že po těch letech holení ty chloupky naopak ubývají (anebo je to možná věkem
)
Jen ty sama cítíš, že se ti to nelíbí a nevyhovuje ti to. To je v pořádku. Většinou ten, komu příroda nadělila krásné husté vlasy, má pak taky všude spoustu chlupů. Ber to tak, že každý má něco, a pokud chceš mít hladkou pleť, tak si to normálně hol. doporučuji žiletku, na rukou to přejedeš hned. Kdyby sis to trhala, budeš to mít červené, bolestivé a budou tam pupínky.
Sama trpím na to, že jsem všude hodně chlupatá, celý život, nezlepšilo se to, ale říkám si - zase nemusím řešit váhu - jsem štáhlá, taky nemusím řešit vlasy, mám je krásné, a taky mám rovné zuby. Taže holt nemůžeme mít všechno.
Co ti chci ale říct - poslouchej svoji intuici a dělej co ty chceš. Já dala na rady lidí, kteří mě od holení odrazovali, bála jsem se…nepřineslo mi to ale vůbec nic. Nespokojená jsem byla pořád, nevyřešilo se nic, a mohla jsem už býtdávno hezká a bez chlupů. Ty sama víš, že tě to trápí a nechceš je, tedy je čas začít trhat nebo holit. A bohužel jsou to starosti na celý život, ale já si vždycky řeknu ok, nemůže být vše ideální, každý si prochází tím svým, aby vypadal hezky. Já holt se musím holit i na rukou.
Nevadí.
Někdo zase musí behat a sportovat, jinak ztloustne. Někdo další má zase strašný problém s pletí a s akné. Jiná holka může mít zas zplihlé vlasy, které si musí denně mýt a foukat, a stejně vypadají zplihle.
Ber to jak to je a udělej vše pro to, abys byla spokojená ![]()
Jinak jak ti tu nějaké ženy radí, ať si chlupy neholíš… dávej pozor, než budeš brát všechny rady tady jako bernou mince. Vůbec nevíš, jak ty ženy, které ti tohle radí vypadají, jaký mají styl života, zda jsou to přírodní maminy a eko bio ženy a zda by právě jejich styl života byl něco, co jepro tebe vhodné. To je nevýhoda anonymních fór.
Dostaneš tu názor, žehiolení rukou je blbost, ale napíše ti to žena ss odlišným životním stylem, vkusem, postojem a názory, než máš ty ![]()
tak na to pozor.
(jinak já ti tu radím z pozice holky, která mnoho let žila střídmě, naivně, obyčejně a nenáročně a bylo mi v tom dobře. Mamka mě to nenaučila, naopak mě podporovala v tom ať se nelíčím, neholím, že jsem krásná tak jak jsem. Tak jsem pro svuj vzhled nedělala nic. Pak mi v tom ale dobře už nebylo, vcca kolem 20, záviděla jsem krásným ženám, že vypadají tak a tak a chtěla jsem tak vypadat taky. i v kariéře - např. pohovoru jsem vypadala tak nějak chudě, divně, v modě se nevyznala, ponožky v botách jsem nosila… a dalo mi hodně práce (a protože mě to máma nenaučila, tak to dalo práci mojí dnes už nejlepší kamarádce), a vykřesali ze mně ženu, o který, když mám chuť se nalíčit a upravit, bysis řekla, že je ředitelka podniku. Ale mám stále ten rozumný základ, takže když nechci, klidně zas o sebe nedbám a stačí mi taková ta základní hygiena.
Důležité je, že jsem ale dosáhla spokojenosti, když mě něco štvalo, a odhodlala se to změnit.
@Niemeyer existuji kupodivu i úplně normální ženy, které nejsou ekofanaticky, dbají o svůj vzhled a ruce si neholi
řekla bych, ze vetsina dospělých žen si predlokti neholi, ať už vypadaji, jakkoliv ![]()
A pardon, a psát ze si někdo něco “musí”? Jedine, co každý ve světě musí, je umrit a platit dane. Jinak nemusí vůbec nikdo vůbec nic, ale zpravidla něco dela, protože chce. Když si někdo holí ruce, nohy, činí tak, protože chce, ne proto, ze by musel
není třeba z takových věci dělat nutnost. Ano, chci se cítit prijemne, tak si dam dlouhou sprchu, umyju si vlasy dvakrát, dam si do nich masku, oholim se, a tak dále a tak dále… ne ze bych musela, ale proste chci ![]()
Dcera si tmavé chloupky na pažích na léto zesvětluje odbarvovačem na vlasy.