Nerozumím mu

479
13.9.23 19:08

Nerozumím mu (povzdech)

Ahoj, taky to zažívate? Dítě o něčem mluví a vůbec netušíte o čem?
Minule jsme synovi 6 let něco říkali a on nám na to odpověděl “Já vím, já nejsem žádný nub” (anglicky Noob). My jsme mu rozuměli hňup a hned jsme mu vynadali, ať není sprostý. Nikdy předtím jsem takovou frází neslyšela.
Nebo mě minule chtěl učit craftit, vůbec jsem nechápala co chce tvořit a pak z něj vylezlo, že mě bude učit hrát Minecraft….
Mám pocit, že do roka nebudu chápat ani co chce k večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35774
13.9.23 19:18

Neumíš anglicky? Jinak nějaký jejich hlášky jsem taky neznala, třeba flexit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
13.9.23 19:21
@pikola píše:
Neumíš anglicky? Jinak nějaký jejich hlášky jsem taky neznala, třeba flexit :mrgreen:

No, ono mě to fakt na první dobrou nenapadlo a myslela jsem, že zamrlal hňup. Manžel si to myslel taky a to mluví a anglicky denně (já občas). Spoustu výrazů jsem v obraze, třeba flexit nebo chillovat znám. Myslela jsem, že nejsem sto let za opicemi, ale asi jo :nevim:

Příspěvek upraven 13.09.23 v 19:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
13.9.23 19:28

Hňup je sproste slovi, za ktere dosrane vynadano? Prijdou horsi ;))) jinak synovi stale rozumim, nemam problem, ale umim anglicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
13.9.23 19:33
@Malina001 píše:
Hňup je sproste slovi, za ktere dosrane vynadano? Prijdou horsi ;))) jinak synovi stale rozumim, nemam problem, ale umim anglicky

Ano i za takové slovo napomínáme, že je sprosté a nesmí se říkat. Anglicky umím taky, ale od něj ty slovíčka v hovoru vážně nečekám a překvapí.
Syn sprostě nemluví a upozorňuje i příbuzné dospělé, když něco sprostého řeknou. Občas ho teda musíme zastavit, že třeba sakra sprosté není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
13.9.23 19:43

A není lepší si to od něj nechat vysvětlit, než na něj hned zvyšovat hlas? Není vůbec na škodu, když dítě ví, že ani rodiče všechno neznají.

@Niki.J.B. píše:
Ahoj, taky to zažívate? Dítě o něčem mluví a vůbec netušíte o čem?
Minule jsme synovi 6 let něco říkali a on nám na to odpověděl “Já vím, já nejsem žádný nub” (anglicky Noob). My jsme mu rozuměli hňup a hned jsme mu vynadali, ať není sprostý. Nikdy předtím jsem takovou frází neslyšela.
Nebo mě minule chtěl učit craftit, vůbec jsem nechápala co chce tvořit a pak z něj vylezlo, že mě bude učit hrát Minecraft….
Mám pocit, že do roka nebudu chápat ani co chce k večeři.
  • Citovat
  • Upravit
479
13.9.23 19:44
@Prostě Vodnář píše:
A není lepší si to od něj nechat vysvětlit, než na něj hned zvyšovat hlas? Není vůbec na škodu, když dítě ví, že ani rodiče všechno neznají.

Nezvyšujeme hlas, prostě normálním tónem jsme mi řekli, že se hňup neříká, protože je to sprosté. Žádná scéna ani zvyšování hlasu. On nám odpověděl, že už to říkat nebude. Pro změnu nevěděl co je to hňup a nevěděl, že jsme se slovem neshodli. Když nám to cvaklo tak jsme se mu omluvili, že jsme mu nerozuměli a že to sprosté nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
13.9.23 19:50

Jinak dámy, tahle diskuze měla být pro odlehčení. Na syna hlas nezvyšujeme, anglicky umíme a pokud chcete rýpat, tak prosím jinde. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
13.9.23 20:06
Takže když někomu vynadáte, tak bez důrazu? To dítě pak skutečně s vámi nemá tu komunikaci jednoduchou.
@Niki.J.B. píše:
My jsme mu rozuměli hňup a hned jsme mu vynadali, ať není sprostý.
@Niki.J.B. píše:
Nezvyšujeme hlas, prostě normálním tónem jsme mi řekli, že se hňup neříká, protože je to sprosté. Žádná scéna ani zvyšování hlasu. On nám odpověděl, že už to říkat nebude. Pro změnu nevěděl co je to hňup a nevěděl, že jsme se slovem neshodli. Když nám to cvaklo tak jsme se mu omluvili, že jsme mu nerozuměli a že to sprosté nebylo.
  • Citovat
  • Upravit
479
13.9.23 20:12
@Prostě Vodnář píše:
Takže když někomu vynadáte, tak bez důrazu? To dítě pak skutečně s vámi nemá tu komunikaci jednoduchou.

No, jako inteligentní lidi fakt neřveme a důraz bych dala kdyby provedl něco vážného. Naštěstí mám vychované dítě a můžu se s ním bavit úplně normálně. Komunikaci máme výbornou, o tu se bát nemusíš. Každý pod pojmem vynadat zjevně vidíme něco jiného, ale to je problém tvého smýšlení a ne mého. Na svoje dítě nekřičím ani s ním nemusím mluvit důrazně. Kdyby provedl něco vážného, pošlu ho v klidu přemýšlet, ale to jsem nemusela už hoooodně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
13.9.23 20:16
@Niki.J.B. píše:
Ano i za takové slovo napomínáme, že je sprosté a nesmí se říkat. Anglicky umím taky, ale od něj ty slovíčka v hovoru vážně nečekám a překvapí.
Syn sprostě nemluví a upozorňuje i příbuzné dospělé, když něco sprostého řeknou. Občas ho teda musíme zastavit, že třeba sakra sprosté není.

Hnup je sproste slovo? Snad hanlive a v pravem vyznamu kastrovany kozel. A myslim, ze o nekom rici, ze je hnup je mnohem lepsi nez o nem prones ze je de.bi.l… a zajimas se o ta slova, co ti rika, nebo ho okriknes, at je nepouziva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
13.9.23 20:19

Syna neokřikuju a kdyby o tobě někdo řekl, že jsi hňup asi šťastná nebudeš, takže to slušné slovo není. Překvapuje mě kolik maminek tady by nechalo takhle dítě mluvit. Asi už chápu, proč venku slyším tolik sprostých dětí ( a vážně sprostých).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
13.9.23 20:28
@Niki.J.B. píše:
Syna neokřikuju a kdyby o tobě někdo řekl, že jsi hňup asi šťastná nebudeš, takže to slušné slovo není. Překvapuje mě kolik maminek tady by nechalo takhle dítě mluvit. Asi už chápu, proč venku slyším tolik sprostých dětí ( a vážně sprostých).

to jako vazne? pro tebe ma slovo hnup stejny raz jako napr. kre.ten? ja uz zase chapu, proc svemu synu nerozumis, dva zkostnateli jedinci vychovaji dalsiho zkostnateleho jedince… ptala jsem se te, jak reagujes na cizi slova, rovnez ho okriknes?… jako chudak dite, kdyz ctu tve vychovne metody… uz chapu, proc je tolik deti labilnich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
13.9.23 20:32
@Niki.J.B. píše:

a vis vubec, co to slovo noob znamena? neni urazka o nekom rici, ze je ucho? ty me bavis, hrajes si tu na mravokarce,… jaky je rozdil o nekom rici, ze je ucho a ze je vykastrovany kozel? to mi povez :lol:… pockej, az pred tebou syn ukaze na nekoho prstech u cela L :lol: :lol: to se uplne zvencnes (taky sproste slovo) :lol:

Příspěvek upraven 13.09.23 v 20:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
13.9.23 20:33
@markytka3 píše:
to jako vazne? pro tebe ma slovo hnup stejny raz jako napr. kre.ten? ja uz zase chapu, proc svemu synu nerozumis, dva zkostnateli jedinci… ptala jsem se te, jak reagujes na cizi slova, rovnez ho okriknes?

Já ti odpověděla, že syna neokřikuju. A ano, tyhle dvě slova stavím na stejnou úroveň. Nejsou slušná a když je vztáhneš vůči člověku je to sprosté. Stejně jako ostatní hospodářská zvířata. Je jedno jestli je to kastrovaný kozel nebo kastrovaný býk.
Na cizí slova reaguju úplně normálně. Buď rozumím nebo si nechám vysvětlit význam. V tomto případě jsem se přeslechla já i manžel a oba jsme reagovali stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí