Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jemako píše:
Tak každý má ty hranice někde jinde a to já nebudu soudit..
Stejně ale nechapu tyhle reakce na v podstatě nevinný příspěvek.
Mám na to svoje teorie. První je, že jsem se někoho dotkla. Druhá je, že je člověk frustrovaný a hledá kde si to vybít. Spokojený člověk nemá potřebu vyvolávat konflikty
@MeloryNox píše:
Nebój, to se naučíš. V moderním slangu dětí a puberťáků se úspěšně vzdělávám
Děcka mi musely pár věcí vysvětlit, abych nebyla totální outsiderP. S.: některé komentáře tady byly opravdu zbytečně vyhrocené. Říkat o tobě na základě pár vět, že máte doma problém s komunikací, nebo, že ještě zkostnatělí… co na to říct
Snad jen: hoď to za hlavu.
Třeba na to někdo udělá i kurzy, pro nás boomery
Doufám, že se to naučím. Teď přišel s tím, že bude YouTuber a že jeho aktuální cíl je YouTube buttons. Celé dny přemýšlí co bude natáčet a celá rodina mu slíbila odběr. Naštěstí máme domluvu, že musí počkat až bude starší, jinak by byl schopný začít hned ![]()
@MeloryNox a jeji veta, ze se ani nedivi proc deti mluvi venku sproste, kdyz tady vetsina uzivatelek slovo hnup, tak jak to pojal jeji syn, nepovazuje za nic vulgarniho… to ti fakt neprijde jak od zkostnatele, nudne zenske?…o tom je pak nasledna diskuse, jak ona muze nekoho soudit na zaklade jedne vety?
me treba zase tohle prijde velmi usmevne
Tak jsem si to celé přečetl v kuse a nepřipadá mi, že by ta diskuze byla nějaká konfliktní. Jen střet různých názorů. A k tomu snad diskuze slouží, nebo ne?
@Niki.J.B. píše:
Mám na to svoje teorie. První je, že jsem se někoho dotkla. Druhá je, že je člověk frustrovaný a hledá kde si to vybít. Spokojený člověk nemá potřebu vyvolávat konflikty
@markytka3 píše:
@MeloryNox a jeji veta, ze se ani nedivi proc deti mluvi venku sproste, kdyz tady vetsina uzivatelek slovo hnup, tak jak to pojal jeji syn, nepovazuje za nic vulgarniho… to ti fakt neprijde jak od zkostnatele, nudne zenske?…o tom je pak nasledna diskuse, jak ona muze nekoho soudit na zaklade jedne vety?me treba zase tohle prijde velmi usmevne
No a třeba jsem zkostnatělá a nudná ženská. Vážně je mi to jedno. Mám rodinu i přátele, kterým taková vyhovuju. Možná by pro tebe byli taky takoví, ale mám je ráda. Ne každý si sedne s každým a lidi jsou různí.
@Niki.J.B. píše:
No a třeba jsem zkostnatělá a nudná ženská. Vážně je mi to jedno. Mám rodinu i přátele, kterým taková vyhovuju. Možná by pro tebe byli taky takoví, ale mám je ráda. Ne každý si sedne s každým a lidi jsou různí.
oponuji ti nekde timto? a jak si sama sebe nazvala boomerem, tak to sedi…
To může ale začít trénovat hned, základem úspěchu je být dobrým řečníkem, což může trénovat u zrcadla, pět až deset minut denně, více zatím nemá smysl. Tím získá určitý náskok.
@Niki.J.B. píše:
Třeba na to někdo udělá i kurzy, pro nás boomeryDoufám, že se to naučím. Teď přišel s tím, že bude YouTuber a že jeho aktuální cíl je YouTube buttons. Celé dny přemýšlí co bude natáčet a celá rodina mu slíbila odběr. Naštěstí máme domluvu, že musí počkat až bude starší, jinak by byl schopný začít hned
@markytka3 píše:
oponuji ti nekde timto? a jak si sama sebe nazvala boomerem, tak to sedi…
Já ti můj názor na mě neberu, taky jsem svůj na tebe napsala. Možná máme pravdu, možná ne. Víc se asi nemáme o čem bavit.
@Prostě Vodnář píše:
To může ale začít trénovat hned, základem úspěchu je být dobrým řečníkem, což může trénovat u zrcadla, pět až deset minut denně, více zatím nemá smysl. Tím získá určitý náskok.
Trénování mu neberu, ale ještě zvažuje ten content ![]()
@Prostě Vodnář píše:
pockej, fakt si myslis, ze zakladem dobreho youtubera je byt dobry recnik?… to platilo mozna ve starovekem recku a rime… u youtuberu frci napady, malo slov, dobra muzika, sestrihy,… idealne video s animaci… slov co nejmene.. jednim slovem strucnost, vystiznost… promin, ale videl jsi v posledni dobe nejakeho youtubera? jako za me, co me se moc libi je kanal TOP veci do 2 minut… mozna po shlednuti nebudes davat takovehle „rady“… ja, sveho druhorozeneho, ktery ma stejne touhy, presvedcila, aby byl necim zajimavy a odlisill se od ostatnich, at se da na programovani (od 6ti let), umi s videi udelat „cary“, efekty, animace,… a uz ted (10 let) ma svych xy priznivcu, protoze sve it vedomosti prolina se svym konickem…
@markytka3 píše:
@MeloryNox a jeji veta, ze se ani nedivi proc deti mluvi venku sproste, kdyz tady vetsina uzivatelek slovo hnup, tak jak to pojal jeji syn, nepovazuje za nic vulgarniho… to ti fakt neprijde jak od zkostnatele, nudne zenske?…o tom je pak nasledna diskuse, jak ona muze nekoho soudit na zaklade jedne vety?me treba zase tohle prijde velmi usmevne
Jak říkám, z jednoho příspěvku mi to tak opravdu nepřipadá. Nechci se pouštět do delší diskuse. Není to myšleno ve zlém. Ty jsi neúnavná pisatelka
a já tu nechci být do půlnoci ![]()
@Niki.J.B. píše:
Trénování mu neberu, ale ještě zvažuje ten content
pokud ma tyto touhy, tak bych mu vysvetlila, ze kazdy youtuber musi spravne vyslovovat., spravne artikulovat, protoze musi rici mnoho informaci za co nejkratsi cas,. at se nataci, pak si to pousti, klidne at nataci ve stejnych scenkach i tebe a uslysi, spravnou vyslovnost… ja takhle resila nelibost logopedickych cviceni…, at si zkousi natocit nejake video, pak ho spolu proberte, vc. vyslovnosti, pod tvym dohledem klidne nekam supnete na sit (ja jsem hodne v tomto benevolentni, ale vse bylo pod mym uctem a zaheslovane), odkaz rozesli pribuznym… a myslim, ze detska dusicka stestim bude naplnena
Příspěvek upraven 13.09.23 v 22:14
@MeloryNox píše:
Jak říkám, z jednoho příspěvku mi to tak opravdu nepřipadá. Nechci se pouštět do delší diskuse. Není to myšleno ve zlém. Ty jsi neúnavná pisatelkaa já tu nechci být do půlnoci
dnes jsem, mam totalni prokrastinaci
a hnupkoidni tema nejen obsahem ![]()
Ano myslím si to a necouvnu. I když by se zaměřil na krátká videa úplně beze slov, která budou mít velký úspěch, pak přijde jiný youtuber a bude chtít s ním udělat rozhovor o jeho úspěchu. Pak bude mít na výběr a to buď rozhovor neposkytnout, nebo umět mluvit. Pokud se rozhodne neposkytovat rozhovory, tak bude velmi brzy limitován stropem, kterého může dosáhnout. Pokud bude poskytovat rozhovory, může se rozšířit do různých, oblíbených kanálů a tím pochopitelně získá další odběratele.
@markytka3 píše:
pockej, fakt si myslis, ze zakladem dobreho youtubera je byt dobry recnik?… to platilo mozna ve starovekem recku a rime… u youtuberu frci napady, malo slov, dobra muzika, sestrihy,… idealne video s animaci… slov co nejmene.. jednim slovem strucnost, vystiznost… promin, ale videl jsi v posledni dobe nejakeho youtubera? jako za me, co me se moc libi je kanal TOP veci do 2 minut… mozna po shlednuti nebudes davat takovehle „rady“… ja, sveho druhorozeneho, ktery ma stejne touhy, presvedcila, aby byl necim zajimavy a odlisill se od ostatnich, at se da na programovani (od 6ti let), umi s videi udelat „cary“, efekty, animace,… a uz ted (10 let) ma svych xy priznivcu, protoze sve it vedomosti prolina se svym konickem…
@Prostě Vodnář píše:
Ano myslím si to a necouvnu. I když by se zaměřil na krátká videa úplně beze slov, která budou mít velký úspěch, pak přijde jiný youtuber a bude chtít s ním udělat rozhovor o jeho úspěchu. Pak bude mít na výběr a to buď rozhovor neposkytnout, nebo umět mluvit. Pokud se rozhodne neposkytovat rozhovory, tak bude velmi brzy limitován stropem, kterého může dosáhnout. Pokud bude poskytovat rozhovory, může se rozšířit do různý oblíbených kanálů a tím pochopitelně získá další odběratele.
ja ziji s jednim malym „youtuberem“, tak si taky stojim za svym, a ver, to co by zaujalo tebe, jako duchodce, tak mlade capky fakt nezaujme… primer - vecernicek - moji rodice byli paf z kubuly a kubikuly, me to nudilo, ja se bavila u maxe fika, generace po me u zofky a co sleduje dnesni generace?… opravdu ti nactileti nebudou poslouchat x-minut rozhovoru, musi to mit dej, dynamicke pozadi,… a ver, druhorozeny je casto na youtuberskych sedancich a opravdu tam nikdo nesedi v kresle f2f s moderatorem, naopak youtuber je tam sam a jede otazka-odpoved s publikem, je to fakt hodne dynamicke, na vykecavajiciho se youtubera by nebyl nikdo zvedavy, to mozna nase generace poslouchat jeho zivotopis, ale generace Z a mladsi fakt ne… a propos, jak stare mas deti, ze si myslis, ze vidis do jejich sveta?