Prvňák. Kolik práce pro rodiče?

Anonymní
8.2.18 13:55

Prvňák. Kolik práce pro rodiče?

Dobrý den,

rodiče prvňáků, kolik máte s nimi práce? Někde čtu že 90% úspěchu prvňáka je práce rodičů, příprava a domácí úkoly, někde zase že si prvňák napíše sám úkoly za 5min a rodiče o něm pomalu neví.

Jsem maminka předškoláka, na rodičáku s mladším, do práce půjdu za rok. Když půjde náš prázdninový stydlín normálně v 6ti, tak budu ještě doma a můžu se mu asi víc věnovat a pomoct. Když mu dám odklad, tak se budeme rok kopat do zadku a další rok nás čeká nástup do ZŠ, MŠ a práce od 1.9. všechny najednou.

Jaké to je nastoupit do práce ve stejný den co děti poprvé do školy a školky? Kdo jste to tak měl? Dá se to zvládnout?

Kdo byste radši dal do školy dítě, co není úplně připravené ale vy s ním budete doma?

prosím anonymně, nechci aby věděli v práci co řeším
 A.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1695
8.2.18 13:58

Denne stravime u ukolu cca 10 max 15 min. Kdyz ukol nedostanou, chvilku se venujeme cteni, opet tech 10 minutek, zatim to staci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
8.2.18 14:05

Myslím si že je to jak kdy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.2.18 14:07

Oba dva prvnáci co se týká přípravy do školy uplně bez problémů, samotatní. 5-10 min.
Ale jo, je to změna. Hlavně ten režim. U školkáčů jsem byla v létě zvyklá být klidně až do večeře na hřišti, nebo nějaká návštěva, zábava, bazén, brusle, kolo.. A to najednou nešlo. Páč když dovalíme na včeři, je to vcelku stres, museli vtávat brzo, takže jsem se snažila dávat do postele do osmi, někdy bylo třeba i dříve.
I nástup do práce byl stred, šok. Než si člověk najede na systém.
Ale že bych kvuli tomu se rozhodovala jestli odklad ano nebo ne, to opravdu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.2.18 14:08

Prázdninový stydlín (rozumím tomu dobře, že je narozený o prázdninách a ještě není úplně sociálně zralý) by rozhodně měl ještě rok dozrávat. Poslat ho do školy předčasně je proto, že je maminka ještě doma, mu fakt nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
8.2.18 14:11

Moje starsi dcera pujde v zari poprve do skoly, mladsi poprve do skolky a ja po sesti letech do prace :P netesim se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
8.2.18 14:18

Ahoj, tak já za sebe zase můžu říct, že příprava nám určitě zabere daleko víc než jen nějakých 10minut. Nejdříve děláme úkoly, má je prakticky denně, tak 1-2. A pak denně počítáme, buď ji nějaké příklady napíšu nebo přímo něco zkopíruji z učebnice, denně čteme i píšeme. mluvime ó tom, co se učili, jestli všemu rozumnéla. u nás denně tak hodina rozkouskovaná na několik menších úseku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
8.2.18 14:21
@Anonymní píše:
Dobrý den,

rodiče prvňáků, kolik máte s nimi práce? Někde čtu že 90% úspěchu prvňáka je práce rodičů, příprava a domácí úkoly, někde zase že si prvňák napíše sám úkoly za 5min a rodiče o něm pomalu neví.

Jsem maminka předškoláka, na rodičáku s mladším, do práce půjdu za rok. Když půjde náš prázdninový stydlín normálně v 6ti, tak budu ještě doma a můžu se mu asi víc věnovat a pomoct. Když mu dám odklad, tak se budeme rok kopat do zadku a další rok nás čeká nástup do ZŠ, MŠ a práce od 1.9. všechny najednou.

Jaké to je nastoupit do práce ve stejný den co děti poprvé do školy a školky? Kdo jste to tak měl? Dá se to zvládnout?

Kdo byste radši dal do školy dítě, co není úplně připravené ale vy s ním budete doma?

prosím anonymně, nechci aby věděli v práci co řeším
A.

To Ti nikdo nerekne, faktoru, vcetne snahy a nadani ditete, anebo trpelivost rodicu apod.je mnoho a ruzne se prolinaji a olivnuji, da se jen predpokladat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.2.18 14:21

Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím… @Jindrova25
Tak o škole povídáme cestou ze školy. A navíc, nad domácí úkoly neděláme nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
8.2.18 14:22

A vy už máte vyjádření z PPP nebo od nějakého psychologa, že je nezralý a na školu nepřipravený? Uvědomuješ si, že než by šel do školy, uplyne ještě skoro třičtvrti roku a v té době to bude úplně „jiné“ dítě?

Dítě, které má jisté povahové vlastnosti za rok nevyzraje.

Jinak práce s prvňáčkem, záleží dítě od dítěte. Obecně platí, že by dítko v první třídě nemělo soustavně pracovat víc jak dvacet minut, hranice udržení pozornosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905

A co říká o prázdninovém stydlínovi poradna, případně učitelky ve školce? Asi bych dala na jejich doporučení.
Náročnost asi bude různá, záleží na dítěti a na práci.
U nás je ten případ „úkoly za 5 minut“, ale ona byla zralá, možná až přezrálá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897

Nastoupila jsem do práce, když šly děti do 1. třídy a do školky. Byl to mazec, ale tenkrát mi to tak nepřišlo, v tom shonu nebyl čas přemýšlet. A byla jsem mladá. :D A doba přípravy do školy s prvňákem se odvíjí od jeho nadání. Ale neznám prvňáka, který by zvládal úkoly úplně sám. Potřebují alespoň trochu poradit a zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
8.2.18 14:35

Strašně záleží na konkrétním dítku a učiteli. Jsou školy, které domácí úkoly nedávají. My jsme loni strávili nad úkoly cca 20-30 minut, někdy i déle- záleželo na tom, jak dcera spolupracovala a chtělo se jí. Jsou ale rodiče, co s dětmi probranou látku znovu procházejí a ti pak určitě s dítkem nad přípravou do školy stráví víc času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
8.2.18 14:36

Ono to strašně záleží na učiteli, který je bude mít. Podle toho se bude odvíjet množství domácích úkolů i preciznost jejich vyhotoveni. Pokud zastává učitel názor, že příprava žáčků j e povinnost a vizitka rodičů, pak toho času strávíte při přípravě opravdu hodně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.2.18 14:38

Tak pokud tvůj syn potřebuje odklad resp.mu ho v poradně doporučí, tak bych vůbec nepřemýšlela, jestli ho šoupnout do školy. Je důležitý on a ne maminka, to si připusť. Pokud ho pošleš do školy nezralého jen proto, abys to měla jednodušší, tak mu to spadne na hlavu potom a tobě taky.

Mluvím z vlastní zkušenosti. Několik takových dětí jem teď dostala ve třetí třídě a je to opravdu boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí