První antikoncepce v 15.

Anonymní
10.10.21 21:16

První antikoncepce v 15.

Dobrý den je mi 15 let a začala jsem brát antikoncepci, protože jsem si našla přítele. Jsem tu na emiminu docela krátce. Čtu zde nějaký informace o HA a teď jsem dost znepokojená. Teďka se docela bojím že HA není vůbec spolehlivá, že každá žena otěhotněla přes ní. Antikoncepci užívám pravidelně. Ale měla jsem jednorázový průjem. V příbalovém letáku je, že průjem snižuje antikoncepci. Jsem dost vystresovaná. Můžete mi prosím poradit co s tím? Vím že takových diskusí je tu hodně, ale prosím pochopte, že jsem mladá a v 15 dítě opravdu nechci. Snažím se být zodpovědná a neskončit tak jak nechci. Vím že máte více zkušeností. Buďte tak hodné a poraďte mi. :( děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101644
10.10.21 21:19

Pouzivat do konce baleni kondom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
10.10.21 21:28

@j.a.n.i1 souhlas. Já žádnou co otěhotněla přes řádné užívání neznám, včetně mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
10.10.21 21:28

Taky jsem brala antikoncepci od 15 let, a to celých deset let. Za celou dobu jsem neotěhotněla. Pokud budeš brát správně HA, v momentě když budeš mít průjem, ATB, tak se chraň ještě kondomem. Tím nic nezkazíš a budeš v klidu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.21 21:30

@Angry_birds v ten kdy jsem měla průjem byl přerušovaný styk. Styk byl před tím než jsem měla průjem

• Citovat
  • Upravit
8864
10.10.21 21:31

Ať si ten tvůj vezme navíc kondom, nebo ať nekončí semeno v tobě. A jistotu budeš mít ještě větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.21 21:33

@truelly praktikujeme +přerušovany styk

• Citovat
  • Upravit
1711
10.10.21 21:34
@Anonymní píše:
@Angry_birds v ten kdy jsem měla průjem byl přerušovaný styk. Styk byl před tím než jsem měla průjem

Pro větší jistotu bych fakt použila ten kondom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
10.10.21 21:35

Přesně jak psaly holky, v případě komplikací nebo výpadku v užívání, je třeba HA samozřejmě dobrat a kombinovat s nějakou další formou antikoncepce. Ideálně s kondomem, protože spermicidní gely, čípky a další podobné prostředky, vykazují oproti kondomu menší teoretickou spolehlivost.

Nicméně ani já jsem nikdy během užívání hormonální antikoncepce neotěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.21 21:36

@Angry_birds je tam riziko když v ten den byl ten přerušovany styk?

• Citovat
  • Upravit
1711
10.10.21 21:40
@Anonymní píše:
@Angry_birds je tam riziko když v ten den byl ten přerušovany styk?

Pokud byl styk den před průjmem, tak riziko je spíš nulové si myslím. Nikdo dopředu neví co bude druhý den… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.21 21:42

@Angry_birds když dostanu menstruaci mám se bát nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
1711
10.10.21 21:44
@Anonymní píše:
@Angry_birds když dostanu menstruaci mám se bát nebo ne?

:zed: Bát čeho? Nezlob se, ale pokud nejsi na sex vyspělá, tak ho ještě nějakou dobu neprovozuj. Nevím co víc k tomu dodat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
10.10.21 21:48

U většiny co tu píšou, že otěhotněly přes HA je to spíš výmluva, protože ví, že jsou pitomý a ostatní ji to dají dost najevo, takže je to spíš taková kouzelná formule, aby si ulehčily od svědomí,… pokud máš virózu, průjem, zvracení, antibiotika - chraňte se pro jistotu i kondomem, ale jinak bych se toho tak nebála, v realnym životě neznam nikoho, kdo by otěhotněl díky selhání HA, stává se to opravdu výjmečně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
11.10.21 02:15

Moje kamarádka otěhotněla přes HA a má z toho dvojvaječná dvojčata (už je to déle, rok 2008). Dodnes si není vědoma toho, že by vynechala pilulku nebo měla zažívací potíže, které by účinnost HA snížily (živě si naší debatu pamatuji, protože v té době jsme měly stejného gynekologa a braly stejnou značku HA). Ale to je opravdu asi extrémní náhoda.
Jinak mimo téma, absolutně to není moje věc, ale brát HA od 15 let je opravdu brzy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí