Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
http://www.detskaobuv.cz/…etske-obuvi/ podívej se sem tady ti to píšou
ježišimarjá, bota pro 10měs. dítě, které ještě pořádně nechodí?
To mi přijde teda hodně uspěchané… ![]()
Dcerka má rok, stojí od 7 měsíců, obchází nábytek od 8 měsíců. První samostatný krůček bez opory udělala před měsícem. Teď už chodí celkem solidně, ale ještě to není na dlouhé trasy. První boty má cca týden a to jen na ven (přece jen už ji nemůžu postavit v ponožkách na silnici v tomto počasí
.
Doma je stále v ponožkách s protiskluzem, protože ještě úplně nepřevažuje chůze nad lezením.
Jestli máš ty botky do kočárku, aby mu nebyla zima, tak budiž (ale jsou i jiné varianty - teplejší ponožky, celokožené vyteplené capáky apod.).
Ale na to obcházení bych mu to rozhodně nedávala.
Pokud půjde do lezení, tak mu to těma botkama hodně ztížíš. Zkus si sama lézt v kotníkových botách. Nic příjemnýho to není…
Mám ve svém okolí pár fyzioterapeutek a rehabilitaček a všechny doporučují botu co nejpozději. I má dětská mudra.
Protože pořádně nechodí, jsem pro větší. V leže bych naměřila a přičetla alespoň 0,5cm, když to nejde jinak. Krom toho bude zima, bude nosit punčocháče a přes to třeba i ponožky, takže pokud má 11cm, tak fakt větší. U nás první botky vydržely 2měsíce a rok na to měl jednu velikost 4měsíce. A na víc udělá jen pár krůčků, když je malý a je zima a ani nebudete dlouho venku.
já jsem klukovi kupovala první botky v 8 měsících jelikož jsme jeli na dovolenou a chodil za roce a měl chodítko tak dostla od Santé o číslo větší . Pak jsem mu ještě v létě koupila sandálky od Santé o 2 čísla větší stím že se dala špička stáhnout tak že mu noha neklouzala a ty teď nosí doma a na podzim podzim dostal taky Santé a taky o 2 čísla větší kvůli punčocháčům aby mu pak bota nebyla malá
. A to že voděné děti za ruce chodí později tak náš kluk je asi vyjímka tan začal sám chodit ve 12 měsících a od 6 měsíců chtěl chodit za ruce ![]()
eivlis píše:
ježišimarjá, bota pro 10měs. dítě, které ještě pořádně nechodí?To mi přijde teda hodně uspěchané…
![]()
Dcerka má rok, stojí od 7 měsíců, obchází nábytek od 8 měsíců. První samostatný krůček bez opory udělala před měsícem. Teď už chodí celkem solidně, ale ještě to není na dlouhé trasy. První boty má cca týden a to jen na ven (přece jen už ji nemůžu postavit v ponožkách na silnici v tomto počasí
.
Doma je stále v ponožkách s protiskluzem, protože ještě úplně nepřevažuje chůze nad lezením.Jestli máš ty botky do kočárku, aby mu nebyla zima, tak budiž (ale jsou i jiné varianty - teplejší ponožky, celokožené vyteplené capáky apod.).
Mám ve svém okolí pár fyzioterapeutek a rehabilitaček a všechny doporučují botu co nejpozději. I má dětská mudra.
Ale na to obcházení bych mu to rozhodně nedávala.
Pokud půjde do lezení, tak mu to těma botkama hodně ztížíš. Zkus si sama lézt v kotníkových botách. Nic příjemnýho to není…
Asi tak nějak… Jestli se teď prcek začal stoupat, tak bych boty nekupovala. Chápala bych ty do kočárku. Jinak nadměrek má být 5 mm, max. 18, doporučený je 7 až 12 mm.
ahoj holky,
tak boty jsou viditelně malé, navíc pro malého nevhodné, zatlačím mu patu dolů a je okamžitě na špičce a patu má ve vzduchu - nevíte čím to může být????
A když udělá krůček sem a tam kolem stolu tak většinou došlapuje na celou plosku, jen v těch botičkách ne
![]()
Možná v botech chodí po špičkách…nevím, neznám tento problém, snad jestli není úzká bota
Bota vypadá dostatečně široká i na vysoký nárt a měřili jsme podle špejličky a zbývá mu tam cca 3mm, což je málo
3mm je málo, musí mít prostor u prstů, takže o číslo větší.
naše první botky byly 18, ale vel.nožky 17. Protože takové velikosti běžné obchody nemají, byla jsem ve specializované prodejně - botky za 2000, v akci za 1500 a domácí botky v akci za 800 - vydrželo to synovi dva měsíce. No já myslela, že mě trefí
.