První botičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13335
21.10.11 21:20

první botičky

ahoj holky, řeším koupení prvních botiček, máme necelých 10m, malý začíná si stoupat a dělá první krůčky, tak chci, aby měl zpevněný kotník. Ve vzduchu jsem nožičku naměřila 11cm. Při postavení pokaždé jinak, malý je divoch.
Kolik mám počítat na ponožku/ frote štrampliky?
Koukám na botky Essi, jakou mám teda volit velikost?
vel. 18 116 mm

vel. 19 123 mm

vel. 18 se mi zdá malá. Máme tenhle model - http://www.detskeboty.cz/…dra-bila.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
21.10.11 21:27

Nadměrek by neměl určitě být víc jak 1cm, si představ, že bys měla botu větší třeba o desetinu její velikosti, jak by se ti v ní chodilo.
Bohužel ty první botičky nikdy nevydrží dlouho a člověk má tendence šetřit.

Jinak dítě by mělo dostat botu s pevnou podrážkou až ve chvíli kdy je chůze jeho hlavním způsobem pohybu, do té doby jsou vhodnější jen kožené capáčky bez pevné podrážky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9163
21.10.11 21:27

k 11cm přičti 1,2cm, a vyjde ti nejbližší velikost, tudíž 19.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9163
21.10.11 21:29

Ale nohu nemůžeš měřit ve vzduchu, ale musí se postavit. Váha se rozpoloží, a může bý i větší..Prostě mu to ve stoje MUSÍŠ nějak změřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
21.10.11 21:29
pannda píše:
k 11cm přičti 1,2cm, a vyjde ti nejbližší velikost, tudíž 19.

Pando vždy se přičítá 1,2 cm nebo když bude větší tak už se to neřeší? Jak to vlastně je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
21.10.11 21:30
pannda píše:
Ale nohu nemůžeš měřit ve vzduchu, ale musí se postavit. Váha se rozpoloží, a může bý i větší..Prostě mu to ve stoje MUSÍŠ nějak změřit.

ve stoje jsem jednou naměřila 10 a pak 12cm :zed: a podržet mi ho jaksi nemá kdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35313
21.10.11 21:32

Tak vyzkouset v obuvi, ono ma kazde dite nohu jinak sirokou, i kdyz bude dobre velikost, nemusi jit ani nazout kvuli sirokemu nartu… v obuvi ti ho podrzi prodavacka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.10.11 21:33

Pokud vím, tak se počítá 0,5cm na volný pohyb prstů a 0,5cm rezerva na růst nohy.

Tak pokud si stoupá, tak nechat stoupnout někde u něčeho zajímavého a rychle si na zem uděla značku za patou a před palcem a pak to v klidu změřit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9163
21.10.11 21:33

Přičti 1,2cm, pokud bys měla měřidlo z obuvi, tak ti to ukáže nejbližší velikost i s nadměrkem. Není od věci si to jít do obuvi změřit, budeš chytřejší. Ale i kdyby měl botu o 1,4cm větší, neřešila bych to, páč ho stejně budeš mít v kočáře, boty bude mít nějakej čas déle, třeba mu i skokově vyroste noha..a tím, že jsou kotníkové, by mu noha v botě, třeba i s ponožkama navíc měla držet a neposouvat se do špice. 18. velikost je podle mě už malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
21.10.11 21:35
nikita066 píše:
pannda píše:
ve stoje jsem jednou naměřila 10 a pak 12cm :zed: a podržet mi ho jaksi nemá kdo

namaluj mu nohu barvou a pak obtiskni :lol: ne to je vtip. Ja to merila ve vzduchu, protoze jsem nevedela, ze se to ma merit ve stoje a taky to slo… teda asi mu uz brzo budou maly, ale treba zacne chodit. Snad, pak uz capacky nebudem potrebovat a koupime boty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9163
21.10.11 21:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
21.10.11 21:36

nadmerek by mel byt 0,8 az 1,2 cm, ja mela pro dvojcata pegres a super, kozene , pro mimino jsem je taky koupila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9163
21.10.11 21:37

Já měřila i špejlí..zalomila jsem v dané délce a když jsem byla v obuvi, zkoušela jsem vložit do boty do špice a viděla, kolik místa je za špejlí u paty.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
21.10.11 21:38

Holky já dneska byla v obovu, donesla si domů vel. 18 a doma měřím měřím, dítě v obuvy patu ve vzduchu, v botě stálo na špičce a prodavačka uplně mimo :zed: Ex zbalil doklad - je to první věc, co malému po 9m těhu a skoro 10m co je na světě koupil, tak si to šel asi zarámovat :zed: Tak tam zítra zajdu a jsem zvědavá, co mi řekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
21.10.11 21:39

PAndo obkroslovala jsem, ale to moje dítě jak fakt mega aktivní :lol:
a špejli zítra ještě vyzkouším :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...