Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý den maminky, potřebovala bych poradit jaké máme koupit botičky. Malá chodí už asi měsíc okolo nábytku a včera se začala pouštět a ušla čtyři krůčky tak budeme kupovat botičky. Našla sem od Fare capáčky, které vypadají jako klasické botičky ale asi podle názvu budou měkčí a pak i Fare celoroční. (Značka je nam jedno, hlavně aby byly kvalitní. Poradíte prosím jaké? A kdyžtak kde koupit. Máme možnost Rakovník, Kladno, Praha 5. Moc děkuju ![]()
Tak ja bych jeste pockala, az se rochodi…ctyri krucky a hned boticky mi prijde hrrr. Pockej az prejde napr.byt a pak nakupuj.Fare(presne vim jake myslis)jsou super volba, nicmene jak pisu:ja bych pockala.
No hele, dneska tam nejezdi, zítra taky ne, je víkend, tak to nech být. Během těch dvou dnů se za o trochu víc rozchodí a někdy příští týden pro ně sfoukni. Jestli s ní chodíš ven, tak už bych pořídila normálně pevný boty, v capákách by se v tom nechtělo chodit ani mně. Já už se taky chystám jít koupit celoročky po zimních botách.
Já myslela. že bych jí je občas dávala abych je pak nemusela na rychlo shánět. Nožička ji snad během měsíce moc nepovyroste ![]()
Příspěvek upraven 28.03.15 v 08:54
O víkendu bych neshanela
a nemáte zkušenosti do jakých obchodů zajít?
Já jsem z Vysočiny, takže Praha a spol. jde mimo mě. Ale botky jsme kupovali zatím Fare a Santé.
@Safira1 Kvůli 4 krůčkům bych boty nekupovala. Pokud chceš něco na zateplení nožek nebo na obcházení na ven, tak kožené capáčky.
V Kladně kupuji na nám. Svobody, ale capáčky objednávám od capiky na natu. A u druhého možná koupím Little Lamb, viděla jsem je nedávno na jednom dítěti a moc se mi líbily.
Jo a během 3 měsíců jsem dítěti kupovala 3 boty, jak mu rychle vyrostla noha. ![]()
@Svistice to jsem právě chtěla poradit jestli capáčky nebo klasické botičky
tak vyrazíme někdy v týdnu, asi so kladna. Myslím že by tam mohli být levnější než v Praze.
@Safira1 Já vloni sehnala na bazaru zateplené manžestrové capáčky - do kočárku, lezení po trávě a stoupání si a tlačení kočáru to bohatě stačilo. Když se pak udělalo tepleji, dostal kožené capáčky od capiky. Ty mají v menších velikostech i na tom nám. Svobody.
Do bot investuj, až bude dítě samo jistě chodit, tj. až chůze bude dominantním pohybem a jen na ven. Doma ho klidně nechej ještě v capáčkách.
@Svistice nevíte náhodou název toho obchodu? Nějak to zatím na netu nemůžu najít a nechci tam jít naslepo ![]()
Muze mi nekdo prosim vysvetlit k cemu jsou celorocni boty? V zime je v nich zima, v lete se v tom noha zapari. Neni jednodussi koupit boty na aktualni obdobi, notabene kdyz tem detem stejne noha roste rychlosti blesku.
@Safira1 Název nevím, ale mají na vývěsce obrázek žirafy. Je to speciálka jen na dětskou obuv, pokud zvládneš dorazit na nám. Svobody, místní už určitě donavigují. ![]()
@bobr123 Proč by se v tom měla noha pařit? Klukovi jsem teď koupila „celoroční“ superfitky, myslím, že než bude teplo na sandály, tak s nima naprosto perfektně vystačí. Nebo v čem jiném by mi měl od dubna do řekněme června chodit? Jaké jiné boty mu dát, když bude v létě po dešti nebo sychravo?
Samozřejmě, že je nebude nosit v zimě, když bude sníh, ani v létě v hicech. Je to prostě taková obdoba botasek, jen se jim říká cloroční.
@bobr123 píše:
Muze mi nekdo prosim vysvetlit k cemu jsou celorocni boty? V zime je v nich zima, v lete se v tom noha zapari. Neni jednodussi koupit boty na aktualni obdobi, notabene kdyz tem detem stejne noha roste rychlosti blesku.
Celoroční asi od toho, že v létě není pořád hyc a v zimě už taky není pořád mráz. Ale já je teda považuju spíš na jaro, léto a podzim.