Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Já si teda ještě lámu hlavu s tím, jaké botky typově pořídit
zda rovnou zimní, ale ty prý bývají často hodně těžké, to by musel synek už opravdu chodit dobře a s jistotou a nebo zda zatím nějaké celoroční (ovšem ty mi přišli dost tvrdé, lepší byly měkké kotníčkové, ale ty zas tolik nezahřejí, jsou tenké) a zimní třeba později?
@Avrun píše:
Já si teda ještě lámu hlavu s tím, jaké botky typově poříditzda rovnou zimní, ale ty prý bývají často hodně těžké, to by musel synek už opravdu chodit dobře a s jistotou a nebo zda zatím nějaké celoroční (ovšem ty mi přišli dost tvrdé, lepší byly měkké kotníčkové, ale ty zas tolik nezahřejí, jsou tenké) a zimní třeba později?
Koupila bych celoročky kotníčkové s měkkou podrážkou. Stejně se ještě bude vozit kočárem a bude mít na nohách deku. Kluk mi chodil na deseti měsících, to byl podzim, tak měl celoročky a pak až v lednu, když chodil jako mazák, dostal teplé zimní boty. A stejně jsem tahala kočárek a návleky, abych si nezadělala fusak.
@Anonymní píše:
@Russet ne anonymní t důvodu že mě tu s…,že každá třetí matka tu nejdřív prostourava bezdůvodně profil a pak dá odpověď a ještě napíše nějakou pitomost, co se vůbec tématu netýká
Mně je fuk, kdo mi leze na profil, holt se může každý mrknout. Ale měla bych ho mít zamknutý
Adminky mají jasná pravidla, co lze dát pod anonym, tak by tě mohli i odemknout ![]()
@Avrun píše:
Já si teda ještě lámu hlavu s tím, jaké botky typově poříditzda rovnou zimní, ale ty prý bývají často hodně těžké, to by musel synek už opravdu chodit dobře a s jistotou a nebo zda zatím nějaké celoroční (ovšem ty mi přišli dost tvrdé, lepší byly měkké kotníčkové, ale ty zas tolik nezahřejí, jsou tenké) a zimní třeba později?
Syn má teď takové celkem měkké zateplené od D.D.Step právě na to přechodové období než bude vyloženě zima na zimní boty.
@Russet No asi to tak udělám, jen mě napadá jedna věc - seženu dětské zimní botky uprostřed sezony? ![]()
@Lendeš A jaké jsou boty zn. D.D.step - úzké/široké? Prcek má tu ťapku fakt hodně širokou ![]()
@Avrun píše:
@Russet No asi to tak udělám, jen mě napadá jedna věc - seženu dětské zimní botky uprostřed sezony?@Lendeš A jaké jsou boty zn. D.D.step - úzké/široké? Prcek má tu ťapku fakt hodně širokou
Hádám, že bude omezený výběr, ale seženeš. DD Stepy jsou širší.
@Russet beru to podle sebe…mám 42 nohu, širokou s vysokým nártem a problém je to i před sezonou, kdy navezou zboží
syn bude mít asi hňapu po mě, no ![]()
Asi otázka dost mimo, bude to individuální, ale jak rychle rostou dětem nožky?
Já jen, zda mu ty celoroční vydrží aspoň do jara ![]()
@Lendeš @Russet ok, tak si píšu další značku ![]()
Používáte někdo bf boty?
náš fyzio teda říkal, že z toho nemám dělat vědu, že syn není hypotonické dítě, že s klenbou určitě problém mít nebude. Ale tak ohebnou podrážku a prostornou botku to samozřejmě chce.
@Avrun Já dětem kupuji buď kompromisy nebo BF. Syn měl teda slabší břišní svaly, tak kvůli lehkému zakopávání o špičky a vystrkování bříška při chůzi mi fyzio poradila BF nebo aspoň kompromisy. Já sama s BF také začínám.
Tak jsem včera prckovi zkoušela nějaké fare botky a D.D.step. Musím říct, že D.D.step mi přišly lepší…alespoň z té nabídky, co měla paní k dispozici. Zatím jsem nekoupila, pořád váhám. Prcek nemůže mít vyloženě vyšší botu, protože má u kotníku buclatou nohu…celkově má buclaté nožky
takže ta nadkotníková ho škrtí
hlavním kandidátem se staly tyhle boty, mají je ještě i v jiné barvě. Není ta špička moc zvednutá?
Prodavačka říkala, že ne, že jde spíš o optický klam, že jsou púrostě pogumované, aby se tak rychle neokopaly
Nicméně mi přišlo, že když si stoupne na vyndanou stélku, že mu ta jeho noha přesahuje šířkou vždy
obuté mi ale přišly vcelku ok…zkoušeli jsme č.22, větší určitě nemá smysl kupovat, to by měl jak ploutve ![]()
@Avrun kupuji z Ddstepů právě jen tyto - řadu 015, mají nejlépe řešenou špičku. Záleží o kolik mu nožka přes stélku přesahuje, ony celkově ty boty jsou o nějaký ten kus širší než samotná stélka, i chozením hodně změknou a povolí. Zvednuté špičky bych se vůbec nebála, fakt to dost klame. ![]()
@Loudy Ještě chci omrknout botky froddo a když budou mít další značky, tak jedině dobře. I když froddo, co jsem tak četla, jsou spíš na užší nožku
no je to celkem věda, obzvlášť, když mi prcek zatím neřekne, zda se mu v nich dobře chodí ![]()