Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Maminky, jaké jste kupovaly první botičky?
Z jakého obchodu máte dobrou zkušenost, kde dobře poradí
Protetiky. Kupovala jsem v Praze Modřanech - ale dnes už většinou dobre poradi v každém kamenném obchodě s dětskou obuví
@Anonymní píše:
Maminky, jaké jste kupovaly první botičky?
Z jakého obchodu máte dobrou zkušenost, kde dobře poradí
Little Blue Lamb prewalkers přes internet
Já v Plzni v kamenném obchode U Beránka…Béďa obuv.na širokou nožičku měkoučký kozeny boty.
pak se mi osvedcila na širokou nohu znacka D.d.step..
Nejlépe ve specializované dětské obuvi, tam ti i poradí a mají výběr. Syn měl nejdřív capáčky Dadoos, když ještě sám nechodil a papuče Pegres, na těch pár krůčků co udělal. Až fakt chodil sám, tak jsme kupovali první boty Pegres.
A to je tak intimní dotaz, že to musíš psát anonymně? ![]()
První boty byly Pegres č. 19. Chodím do prodejen, kde se specializují na dětskou obuv. Poradí a pomohou s měřením. DDStep taky super! Anonymní z důvodu, že se stydíš, že dítě už chodí? ![]()
@Russet ne anonymní t důvodu že mě tu s…,že každá třetí matka tu nejdřív prostourava bezdůvodně profil a pak dá odpověď a ještě napíše nějakou pitomost, co se vůbec tématu netýká
A mohla bys být alespoň tak „otevřená“, že napíšeš, odkud jsi? Nechci Ti radit obchod v Praze, pokud jsi z Horní Dolní u Znojma…
Prvni jsem kupovala kozene Primigi. V Praze na Balabence jsou tam docela mily
@Anonymní píše:
@Russet ne anonymní t důvodu že mě tu s…,že každá třetí matka tu nejdřív prostourava bezdůvodně profil a pak dá odpověď a ještě napíše nějakou pitomost, co se vůbec tématu netýká
Profil se da zamknout
Jedeme v barefoot botách, takže první měl Attipas a pak Jack&Lily, v létě Kidofit a teď má celoroční Filii na širší nožku.
Důležité je aby bota co nejlépe kopírovala tvar nohy (vrchol špičky boty by měl být u palce a ne ve prostřed) a neutlačovala nožičku jak do délky, tak šířky.
Nejlépe je změřit nožku obkreslením a pak vzít největší délku a nejširší místo nožky.
Já si pak pro jistotu nechávám v obuvi délku nožky přeměnit měřidlem. A nosím s sebou špejle odpovídající délce a šířce a pomocí nich „přeměřuju“ vnitřní prostor boty.
@Tichošlápek v Praze v Modřanech? A v jakém obchodě? Syn začíná chodit, zatím ujde jen kousek a na ven má capáčky capiki. Vím o malé prodejně u polikliniky, tam jsem mu byla teď zkoušet nějaké celoroční a měkké kotníčkové…jenže on má děsně širokou nožku…paní mi poradila, ať zajedem kouknout na fare botky na budějárnu, ještě jsem tam nebyla. Je teda ještě někde jinde v Modřanech dětská obuv?
První měla capacky Dadoos, potom Bobux Explorer, ma uzouckou nohu. Kupovala jsem v Ove v Botatexu.
@Avrun kupuji na te poliklinice
jinak fare mají v prodejně Kočárky - atd. Je to ulice U Kamyku, ale teď nevim zastávku, jezdím autem. Každopádně je to relativně kousek
@Tichošlápek U Kamýku? Tak to je super, to vezmem po víkendu procházkou
Moc díky za typ, mě se na tu Budějárnu nechce
![]()