Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Taky by mě zajímalo, kde obstarat boty, které ukazovali v pořadu -Sama doma-.
V pořadu to nezaznělo, zřejmě kvůli reklamě.
Dík
Sama doma zde
a odkaz na obchod victoriamagic mi sem nejde vložit ![]()
rada jednoho ortopeda … Rozdíl je mezi boty a bačkůrkama…bačkůrky zdravotní koupit hned jak se dítě začne stavět doma… je to kvůli kotníčkům a zpevnění vazů, další věc dítě si pomalu zvyká že má něco na noze… a na boty nespěchat boty koupit až když opravdu chodí víc než leze… Já osobně bych taky dávala větší váhu těm bačkůrkám a koupila opravdu kvalitní, páč v tom dítko stráví nejvíce času.. a vyšlápne si tu svojí klentbu… ale jak bylo psané výš… co doktor to názor… pediatr třeba říkal at doma chodí bez bačkůrek na boso.. pokud není zima
já si myslím že pokud nevíš anechceš nic zkazit tak bosou nožkou doma nic nezkazíš… když si vzpomenu na své první boty tak se musím smát
a mám nohy v pořádku…
@Lejlinka mohla by si mi skusit opisat, ako tie zdravotne backurky vyzeraju? dnes mi predavacka v obchode skoro vynadala, ze chcem pre malu kupit botky, kedze sa stavia, obcas robi sa pomoci, alebo pri nabytku par krokov a hlavne vonku uz v kocare nevydrzi a aj doma mame uplne vsade tvrdu podlahu, tak som jej chcela nieco na doma a nieco na von. a po navsteve onchodu som zmatena…
Tak my dostali (pro mě) celkem logickou instrukci - jakmile dítě již skutečně chodí (tzn. přesunuje se z bodu A do bodu B převážně po dvou a bez opory), tak (pokud to lze z důvodu počasí aj.) venku naboso, resp. na nerovném terénu naboso, aby se lépe budovala klenba nohy, a doma na hladké rovné podlaze naopak pevná ortopedická obuv (tzn. to jsou ty kontíčkové boty s rovnou stélkou).
Do tří let vůbec ne tvarovanou stélku - protože může nohu nutit budovat si klenbu trochu jinde, než by se vyvinula sama..
@Tykvička Tak to som si myslela aj ja, na trave a tak naboso, a doma na plavajucej podlahe kvalitne boty.
Ahoj holky mám dotaz, malá má rok asi od 10 měsíce chodí kolem nábytku a před měsícem začala zkoušet samostatné krůčky. Stoupne si sama ze země a když jí to jde přejde i celý obývák ale ještě nemá tu stabilitu takže pořád padá ale vždycky se zvedne a jde dál. Takže se chci zeptat jestli už je ten správný čas koupit botky na ven(jsme často venku) a jaké? Preferujete takové ty klasické kožené nebo nějaké jiné?
Pokud chces aby chodila venku tak boty urcite potrebuje. Pokud teda nemate moznost byt jen nekde na travicce.
Jake zalezi na tom kolik chces a muzes investovat. Jinak si myslim ze zrovna na botech by se moc setrit nemelo.
Pro me top jsou Superfity. Sezenu i na malem meste narozdil od jinych znacek a ani jednou nezklamaly ![]()
Aleurcite jsou i dalsi dobre znacky o neco levnejsi. Dobre vyber ![]()