Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojte mamičky,,chtela sem se zeptat,,,kdy mužme koupit prvni botičky,,je to lepšie až ked ditko už chodi,,,nebo když se stavi,,,dekuji za vaše rady
No capáčky jsou nevhodné,když dítě zažíná chodit,mělo by mít pevnou zdravotní obuv.Ale když uplně začíná,tak jsem malou doma nechávala chodit bosou,bez bačkůrek,říkaj že je to lepší,že se dítě naučí líp našlapovat.
Blanulina píše:
No capáčky jsou nevhodné,když dítě zažíná chodit,mělo by mít pevnou zdravotní obuv.Ale když uplně začíná,tak jsem malou doma nechávala chodit bosou,bez bačkůrek,říkaj že je to lepší,že se dítě naučí líp našlapovat.
no ješte se jen stavime,,proto sem se ptala,,,taky sem počula ten nazor že až když bude chodit,,,uplne
monika312 píše:
no myslim boty ne capačky,,,ty už mame ale nechceme je,,,
nám byly doporučeny tyto http://www.pegres.cz/…buv/capacky/?…,
Já kupovala první boty,když se začly děti stavět a obcházeli nábytek.
Boticky koupit az tehdy,bude-li chuze prevazovat nad lezenim,drive urcite ne.
Eemii píše:
Boticky koupit az tehdy,bude-li chuze prevazovat nad lezenim,drive urcite ne.
Ano. A nebo vůbec… Majda nikdy na doma boty neměla. (Ale máme koberce, na tvrdých podlahách by prý ty botky být měly…)
Právě teď taky řeším co Tobšovi na nohy
,většinu času tráví stáním a doma máme dlažbu nebo plovoučku.Bez botiček to klouže ![]()
Na doma zatím dávám capáčky, ale ne ty botičkoidní, měkký, spíš jako návlečky. Nekloužou. Nebo silnější ponožky s protiskluzovýma bodama. Taky tápu nad botičkama. Malá ještě nechodí, ale hodně stojí. Ale i leze. Ještě se mi botky pořizovat nechce, ale asi to pak spadne na zimu, což mě netěší. To se bude blbě zkoušet:-)
Ahojky.
Syn má 9m a už dva měsíce si sám stoupe a teď už i krásně obchází nábytek. Dokonce už i párkrát stál uplně bez držení. Mám mu koupit botičky?
Doma je v protiskl. ponožkách, ale když jdem ven např. na hřiště tak tam stoupe a obchází taky jen v ponožkách
. Ale taky dost leze tak, aby mu botky nezavazely
.
A nevíte náhodou kde se dají koupit ty botičky co měli včera v Sama doma?
Já jsem četla někde radu, že první botky se mají koupit tehdy až stání a obcházení nábytku, případně chození samo převažuje nad lezením a tím jsem se taky řídila, takže za mě bych už botičky koupila alespoň na ven.
Nazoru je hodne, co lekar to nazor, takze jsem z toho sama zmatena
Kazdopadne se ridim i mou logikou a prijde mi, ze pokud dite nechodi vic nez leze, tak by si akorat nicilo nozky v botach. Tedy nasemu 10,5 mesicnimu synovi zatim botky nedavam. Obchazi nabytek uz od 7mes, ted uz i ujde treba pul pokoje, ale stale vetsinou leze nebo si hraje v sede - a to by mu akorat prekazelo byt v botech. Tot muj nazor, ale at si dela kdo chce co chce ![]()