Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Minulé pondělí jsme dostali pro 4,5 letpu dceru od paní oční papír do optiky, hned jsem šli vybrat, no pán nám dal nějaké lepší sklo, že na obyč se čeká 5 dní na tohle 11dní, tak ještě na brýle čekáme a platit budu 780,– a 700,– doplácí pojišťovna.
Tak jsme koupili krásný brýlky, prakticky nerozbitný a platili jsme jen 657 kč, tak jsem šťastná jak blecha. Ještě aby si na ně zvykl ![]()
@Anabellka píše:
Tak jsme koupili krásný brýlky, prakticky nerozbitný a platili jsme jen 657 kč, tak jsem šťastná jak blecha. Ještě aby si na ně zvykl
to si taky říkám, jestli si dcera zvykne, že má je nosit pořád (mimo skákání na trampolíně
) ale ve školce je bude mít furt, že a tam to bude asi katastrofa a ještě jí za 3 měs. dají na jedno sklo folii, že šilhá, tak to bude asi nejhorší počítám, že je nebude pak chtít nosit ![]()
@IvkaH už jsem tu psala, uvidíte, že si zvyknou dobře, zjistí, že s brýlemi líp vidí a nebude jim to vadit. Našemu to nevadilo ani minutu, krom scény u doktorky a v optice. Doma jsme mu je nasadili a bylo to. Má takovou širokou gumu a s tou by mu to ani nešlo sundat, tak se po ní podívejte, drží krásně, brýle nepadají.
Maminky a jak jste poznaly, ze vase ditko spatne vidi? Ja mam jit s malou na ocni pristi mesic ale rikam si jestli si pred tu televizi neseda schvalne protoze kdyz jsme doma na vdalenost 5m otacely vystrizene „E“ tak ji to slo krasne. Ale na druhou stranku mi kolikrat cmajzne odlozene bryle mam do dalky a nasazuje si je a tvrdi ze se ji to libi a na otazku jestli s nima vidi lip rika ze ano. v cervnu ji budou 3 roky tak si rikam, jestli to treba jen nehraje.
@alexxa píše:
Maminky a jak jste poznaly, ze vase ditko spatne vidi? Ja mam jit s malou na ocni pristi mesic ale rikam si jestli si pred tu televizi neseda schvalne protoze kdyz jsme doma na vdalenost 5m otacely vystrizene „E“ tak ji to slo krasne. Ale na druhou stranku mi kolikrat cmajzne odlozene bryle mam do dalky a nasazuje si je a tvrdi ze se ji to libi a na otazku jestli s nima vidi lip rika ze ano. v cervnu ji budou 3 roky tak si rikam, jestli to treba jen nehraje.
Ahoj…já sem šla s klukama kvůli mé genetické výbavě…jeden super druhej po mě…(ale domnívám se vidí i věci který nevidim já) no máme cca 5 dioptrií a za brýle po slevách a pojišťovně sem platila 500 Kč… (a to máme odlehčený skla - a brýle jsou taky krásný-kovový-slušivý)
Doporučuji skáknout si do velkejch řeťězců..Effel nebo GrandOptikal…tam sou pořád nějaký slevy a mraky výběru!!! ![]()
@alexxa ahoj, my jsme tam šli, protože šilhal, tak jsme chtěli vědět, jestli je to ještě v normě a nebylo, je to dalekozrakost (4 a 5 dioptrií). Jsou mu teď dva, nemluví (tak nám nemohl říct, jestli vidí dobře) a zdálo se nám, že všechno dobře vidí, no
.
Bylo mi to hrozně líto, ale zvykli jsme si, všichni. Doktorka řekla, že jsme přišli hodně brzy, že se to může samo upravit.
Jinak teď je akce ve FOKUS Optik 1+1 brýle zdarma.
Náš taky začal šilhat okolo 2.roku, tak nás dr. poslala s tím na oční a tam se zjistilo, že má 3 a 5 dioptrií. Teď už si toho všímám taky, že mhouří oči.