Mohou batolata černý pendrek?

Anonymní
5.3.13 10:10

Mohou batolata černý pendrek?

Milé maminky,

ráda bych se zeptala co si myslíte o černém pendreku pro dvouleté dítě. Docela se nám daří, že naše dcerka zatím nevyžaduje čokoládu, oplatky a podobné pochutiny. Ale co zbožňuje je černý pendrek. Jenže nevím, zda je to pro ni vhodné. Sní větší půlku z 13 ti gramů za den.

Nepodařilo se mi najít informace o vhodnosti této pochutiny pro batolata. Napíši složení:
pšeničná mouka, cukr, glukózový sirup, lékořicový extrakt, barvivo (E 153), emulgátor (E 471), konzervant (E 202), aroma (anetol, silice anýzová). Výrobek obsahuje lepek a lékořici, 100 g výrobku obsahuje: Energetická hodnota 1395 kJ /333 kcl, Bílkoviny: 2,9 g, Sacharidy: 76,9 g, Tuky: 0,3 g. Jedna tyčinka má 13 g.

Omlouvám se za anonym, chodí sem rodina a byly by řeči, že jí nedopřeji alespoň ten pendrek.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
5.3.13 10:23

Tak to složení se mi moc nelíbí, je tam hodně chemie, já bych to nedala, ale pokud ji to budeš dávat v takovým malým množství tak to přežije ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
5.3.13 10:25

Mě by tam asi nejvíc vadily ty éčka. Jasně, že ve 13g tyčince je jich stopové množství, ale na každodenní konzumaci jsou třeba sorban a uhlík dost svinstva…
S cukrem bych problém neměla, pokud nebaští žádné jiné sladkosti (za což teda :palec:, v tomhle věku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
5.3.13 10:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
5.3.13 10:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
5.3.13 12:26

Já bych se snažila najít nějaký pendrek s přírodnějším složením, třeba ve zdravé výživě, v DM a tak. Jinak si myslím, že by jí to nemělo vadit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.13 13:03

@slavuska1 No, jsem to složení začala zkoumat v podstatě dnes, kdy si jej sama podala, rozbalila a poté se zeptala jestli to může. Brát už jsem jí to nechtěla, ale přinutilo mě to zamyslet se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.13 13:09

@Bersaba No právě ta Éčka. Právě hned to první není žádná hitparáda. Jak píšeš. Babičky naštěstí respektují má přání ohledně cukrovinek. Pendrek mlsá manžel a v podstatě asi ani netušil jak jí pojede, když jí ho dal ochutnat se slovy: „to ti přece nebude chutnat“.

Nechci ji nějak úplně od sladkostí stranit, ale určitě čím později, tak tím lépe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.13 13:10

@Nelisa @rences Děkuji za odkazy, ukládám do oblíbených.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.13 13:14

@AnastazieB Díky za nápad s DM. Dopoledne jsem se v lékárně ptala na nějaký s lepším složením. Pokusí se mi jej objednat. Se docela divily, že to batole pozře, že ji ti nějak nenatahuje.

Jen se docela bojím obalu, poněvadž malá je fixovaná na osvědčené obaly. A jak je to jiné, tak to nemusí projít.

Děkuji všem za rady. Jsem ráda, že jsem se zeptala. A docela se mi ulevilo, že babičky s pendreky mohou pokračovat.

• Citovat
  • Upravit
15575
29.6.15 07:59

Ahoj, hledala jsem na netu, ale nenašla jsem. Kde koupit klasický černý pendrek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
29.6.15 08:29

@kaja00 u nas napr. Coop, Flop :-) teda aspon ho meli vzdycky u pokladen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
29.6.15 08:36

@kaja00 mají ho např. i v bille. U nás ho mají tam kde jsou bonbony. Kus stojí asi 5 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
29.6.15 08:39

Kdekoliv v supermarketu mají pendreky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
29.6.15 08:43

@Maty1989 jo? Já jsem ty klasický černý neviděla :think: chtěla bych je koupit na nízký tlak, že by pomohl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí