Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemáte stejný problém. Má 2,5letá dcerka venku nechce skoro vůbec chodit..ujde tak 50metrů a už kňučí že už nemůže, že jí bolí nožičky, že chce nosit..Nejdřív jsem si myslela že si jen vymýšlí..Ale říká to už tak 2-3 měsíce a i když jde ven třeba s oblíbenou babičkou a jde tam kde jí to zajímá, tak začne říkat že jí bolí nožičky, že chce vzít do náruče..
kolik toho v tomhle věku nachodí vaše děti? Máme malý byt, takže nemůže být malá unavená z běhání doma-doma spíš sedí, nebo chodí jen v malém prostoru.
Tak nevím jestli s ní dojít k doktorce, nebo co s tím. Můžou to být už růstové bolesti? Ale v noci si nestěžuje..Je fakt že je docela dlouhá a má dlouhé a hubené nožky..
Nas 2,5 lety syn je cvalik, ma pres 18 kg, ale kdyz je venku, tak je schopny behat dve hodiny vkuse a na nic si nestezuje. Doma obcas posedi, ale obcas furt lita, takze je to pul na pul, unaveny zacne byt tak kolem pate vecer, ale je to tim, ze pres poledne nechce spat.
A nema treba mala spatne boticky? S rustovymi bolestmi vubec neporadim. Pokud neni problem v botkach, mozna by se poradit s doktorkou nebylo spatne.
Nemůže to být botičkama? Jinak já motivuju básničkou, písničkou, místem kam půjdeme, změnou kroku třeba na dupání, dlouhý kroky, běžíme, bonbonem, lízátkem:-)
Ahojky,
malé je 17 měsíců a uťape toho dost. Rozhodně víc než 50 m (možná i ten půl kilák dá, ale nidky jsem to neměřila). Ze začátku taky zkouší aby máma nesla, ale máma je příšerná a nevezme. Co jí zkusit něčím zaujmout, když začne fňukat?
Nemohla jí povyrůst nožička - netlačí jí botky? Pak už mě napadají jen ty růstové bolesti, ale na to si děti stěžují většinou v noci, tj. když jsou v klidu.
Mam syna sko 3r a je docela vysoky neco pres metr ale od 1,5 chodi na dlouhe prochajdy pac se narodila mlafsi a sla do kocarku. Ted da utco s prehlem i 3-4 km neli vice. A trpi na rustove bolestu cas od casu ho to v noci chytne a musime mazat. Mozna by nebylo od veci se zeptat dr. A nebo se ji chodit nechce..
Jeste jsem chtela napsat ohledne tech botek. My meli podobny problem v zime, maly nechtel po par metrech chodit, ze ho boli nozicky. Vubec jsme nechapali proc, ani by nas nenapadlo, ze by botky za tisicovku koupene v kvalitnim obchode byly spatne. Nakonec jsme kdyz nebyl snih dali botasky a opet lital. Takze u nas byl problem v tomto.
Ve dvou a půl letech ušel starší prcek většinou co bylo potřeba… Na metry neřeknu, ale kolem dvou - tří km to podlemě bylo určitě…
Boty střídá asi troje, takže tam by problém být neměl..
No právě že tak začne kňourat i když jdeme někam kam sama chce, nebo když se tam těší..takže myslím že to není tím, že by se jí nechtělo chodit.. ![]()
Právě já si myslím že děti v tomhle věku lítají sem tam celý den..že by měla být akčnější..Zase doma třeba skáče na gauči a to nevypadá že by jí nohy boleli…:-)
Zkoukla bych ty boty, jednou sem malymu dala nejaky a asi ho tlacili. a usel pulku cesty a pak se zemi a musela jsem nest jeho i motorku proste se zasekl. a neudel ano krok a strasne brecel a to jeste moc nemluvil tak mi nerekl, myslela jsem.ze si vymysli
Nemá špatné boty? Nejsou jí třeba už malé? Náš malej je teda mladší, má 20 měsíců, ale nachodíme toho dost, dáme dvě, tři hodiny s přehledem, kolem 3km určitě, ale měl období, kdy taky nechtěl vůbec jít, pak mě i přišlo, že začal „jinak“ chodit, špičkama k sobě a zjistila jsem, že mi jednoduše vyrostl z bot. Pokud by to botkama nebylo, tak bych klidně za doktorem zašla.
Naší malé je rok a čtvrt a ujde tak kilák, někdy víc, k tomu doma toho nalítá spoustu. Zkus změnit botičky jestli ji nějak netlačí, kor když říká že jí bolí nožičky. Jinak bych se zkusila poptat dr. V tomto věku by toho určitě měla ujít více.
@proxa Je možný, že to třeba zkouší a prostě chce vzít. U nás v rodině jsou teda podobné zkušenosti s bráchou. Ten taky nechtěl chodit, byly mu tenkrát už asi tři roky a neustále venku dělal scény, natahoval se po našich, chtěl vzít na koně, protože „bolí nohy“. Pak ho to najednou z ničehonic přešlo, ale teda trvalo to dost dlouho.
No jak říkám-botičky střídá asi troje-jedny z Lídlu, druhé kvalitní české a třetí zateplené gumáčky..Jedině že by to bylo tím že by na ní ty zimní boty byli těžké? uvidíme tedy až bude mít teď nějaké lehčí botky a nebude tolik nabalená..
Jestli má kotníčky v pořádku..snad ano-nemá je napuchlé nic..
Máme oba s přítelem revmatické onemocnění, tak mě napadá už cokoliv..
Ahoj, naše čerstvá dvouleťačka lítala před zimou jako drak, už jsem dokonce chtěla prodat golfky, protože nikdy nebyla kočárková a já je tahala jen pro jistotu. Přišel sníh a mrazy a od té doby se jí už tak moc chodit nechce a dokonce si říká o kočár nebo chce jet autem či autobusem. Boty má dvoje na střídačku, občas se zabví a běhá, ale jak se začne nudit, tak se zastaví a chce třeba na ruku.