Nekočárkové dítě

Lilibeth
28.2.13 21:34

Nekočárkové dítě

Máme 14 měsíční dcerku a čtvrtý kočárek.
Od narození v kočárku být nechce, vřeští, pláče, vzteká se.
Nikdy v kočárku neusla, nikdy jsme nebyli na procházce déle než půl hodiny a nikdy jsme se nevraceli v klidu.
Nechce v něm sedět, ležet, stát.
Nudí se. Můžeme jet ve městě a koukat na lidi, můžeme jet na vesnici a koukat do krajiny, můžeme jet v ZOO a koukat na zvířata. Nudí se. Po 5 minutách se začne ošívat, po 10minutách vřeští jak tur.
Může jet ve směru i proti směru jízdy. Nic.
Máme hlubokou korbu, dva sporťáky, golfky.
Nechodíme na procházky, sedíme doma u otevřeného okna.

Každý mi vyčítá, že s dítem nechodím ven a mě už to leze na mozek. Taky bych někdy chtěla jen tak pocárat městem s kočárem. Nebo si s kočárem jezdit na bruslích.
 Chjo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
petuka
28.2.13 21:37

Teda to je mi tě líto! a co šátek nebo nositko?

• Citovat
  • Upravit
13073
28.2.13 21:38

A ona ještě nechodí? Mně přijde, že většina dětí v tomhle věku nechce být v kočáru. Chtějí lézt nebo chodit a ne sedět na zadku. Malýho jsme taky nemohli strčit do kočáru, protože byl moc aktivní. A teď mu jsou dva roky a najednou zlenivěly nožičky a už by se někdy i rád povozil :lol: A to přitom taky bojkotoval kočár skoro od narození :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
28.2.13 21:39
@petuka píše:
Teda to je mi tě líto! a co šátek nebo nositko?

Ona je navíc extrémně netulivá, takže ideální vzdálenost je na dosah ruky.
Ani když třeba spadne, tak nechce ponosit, ale chce ať sedím vedle ní dokud nepřestane plakat.
V nosítku i šátku byla fialová vzteky.

• Citovat
  • Upravit
111verunka111
28.2.13 21:41

Nám je 10 měsíců a jsme taky nekočárkový, bud jde pěšky po svojich nebo za krkem. Ale třeba kdybych chtěla jít někam na víc jak hodinu, tak malého nedám doma spát do postýlky a počkám si až se pořádně unaví a usne mi v něm. Nebo do kočárku beru křupky, rohlík…to též chvíli vydrží. A taky když jezdíme v supermarketu, tak sedí a dívá se po všem, a vytahuje mi nákup z košíku, který si pokládám na kočár :)

• Citovat
  • Upravit
Lilibeth
28.2.13 21:41

Ještě nechodí. Kolem nábytku už cupitá několik měsíců a teď se začala pomalounku pouštět, ale víc jak tři kroky ještě nedá.

• Citovat
  • Upravit
2508
28.2.13 21:42

To přesně znám, malej co začal lízt tak v kočárku bejt nechce, dcera byla to stejný… zlomilo se to kolem toho druhýho roku, teď by nejradši zase jezdila v kočárku… malej je z něj otrávenej a bejt tam nechce, když zastavím ječí, když jedeme dlouho, ječí. Usnul až teď po dlouhý době, v alpách na dovče, kde ho nejspích unavil horskej vzduch :) jinak ani naaahodou :-) ale třeba autosedačka mu vůbec nevadí…

tahat v šátku nebo nosítku bych tak velký dítě nechtěla… to by mě upadly záda a radší budu sedět doma na zadku… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
28.2.13 21:43

Tak mi přijde, že chce fakt zkoušet chodit. Malej když chodil teprve kolem nábytku, tak jsme museli i venku třeba sedět na lavičce a on chodil kolem lavičky. Ale uznávám, že na to teď není počasí :nevim: Ale u nás to bylo fakt stejný. Prostě nechtěl sedět, chtěl chodit i když to ještě neuměl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
28.2.13 21:44

Jen se zeptam, kdyz nechce byt v kocaru. Znamena to, ze chce chodit sama, nebo ani to se ji nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
28.2.13 21:46

Autosedačka nebyla problém asi do cca 8měsíce. To jsme jezdily někam pořád, pak se to zlomilo a řve už v garáži.
U ní to není tím, že bych chtěla jít po svých, ona to dělá od narození. Něco jako vrozená alergie na kočárky s rozšířenou působností na autosedačky a nákupní vozíky.

• Citovat
  • Upravit
Lilibeth
28.2.13 21:48

Podle povahy bych ani neřekla, že by chtěla cupitat sama. Ona je jinak takový pohodář flegmatik. Kam ji posadím, tak ji za hodinu najdu, všechno si třikrát rozmyslí než to udělá, hlavně aby se moc nenadřela.

• Citovat
  • Upravit
1818
28.2.13 21:53

To znám do kočárku na chvíli chtěl až po roce a půl občas když už chodil a nechtělo se mu. Nespal tam vřeštěl. Ale zas brzo chodil v zimě jsem řešila pobyty v herně v MC a podobně při pěkném počasí lezl a běhal venku po hřišti :) V autě též řev ale lepší se to už se s ním dá domluvit občas do půl hodiny cesty už v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
28.2.13 21:57

Neporadím Ti, resp. ráda bych, ale fakt nevím. Ale líbí se mi, jak to vtipně popisuješ!

My jsme prošli taky jen tou klasickou chvilkovou nechutí ke kočárku, když děti začaly chodit a objevovat, ale pak se zase rády začaly vozit.

@Lilibeth píše:
Autosedačka nebyla problém asi do cca 8měsíce. To jsme jezdily někam pořád, pak se to zlomilo a řve už v garáži.
U ní to není tím, že bych chtěla jít po svých, ona to dělá od narození. Něco jako vrozená alergie na kočárky s rozšířenou působností na autosedačky a nákupní vozíky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
28.2.13 22:16

Malemu je pet mesicu a v kocarku i v autosedacce jeci. Uz mame druhy kocarek, uz jsem ho dala do sportaku, ale je to msrny. Prochszka je pro me i pro nej traumatizujici zazitek a tak jsme vetsinou doma. Ale me se obcas podari ho uhoupat.
Jak ja ti rozumim, ja i plakala, protoze jsem se tesila na prochazky a prcek me to zarazil ;)
No moc jsi me nepotesila, ja doufala v teple pocasi ;-)
A myslim, ze muj malej jeste chodit nechce ;)
Spis mu vadi, ze ma na sobe vrstvy obleceni a kdyz je utahanej, ze ho nutim spat- neumi sam usinat ;)

Edit: satek se mu jakz takz libi, teda to je silnej pojem, spis bere na milost-obcas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
28.2.13 22:20

@Lilibeth To je mi líto, mě spíše připadá takové chování přinejmenším zvláštní. Nesnese kontakt, tulení, omezování v pohybu…jinak kam ji posadíš, tam ji najdeš. Takové neurotické, skoro se bojím říct autistické..Ale sama víš, jak se jinak projevuje tvá dcerka, jak se vyvíjí. Čert vem, že nesnese kočár, ale to ostatní mě udivuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí