Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lilibeth píše:
@mari1912 Nám teplé počasí nepomohlo. Malá je narozená vloni začátkem roku a řvala ikdyž nebyla nabaléná do oblečení a fusaku. To jsem si ještě myslela, že chce vidět ven. Přes léto ještě snesla autosedačku, tak jsem na krátké procházky cvakla vajíčko na kříž z kočárku a malá si jela jak Paša a důležitě koukala důležitě kolem sebe. Pak jako když utne, ze dne na den zase řev.Koupili jsem si na léto cyklovozík, už vidím jak pojedu a v zádech uslyším ten zoufalý řev
Vydrž, třeba se to zlomí, jak se bude vyvíjet a růst. Třeba ještě najezdíte spoustu kilometrů
A není problém v pobytu venku jako takovém? Když jinak je doma flegmatik.. Třeba jí děsí ten velký cizí neznámý prostor venku. ![]()
Ale jednoduché to teda nemáš
Poridila bych trojkolku s vodici tyci… za chvili vyleze slunko, tak ji uzijete ![]()
@pannda píše:
@Lilibeth To je mi líto, mě spíše připadá takové chování přinejmenším zvláštní. Nesnese kontakt, tulení, omezování v pohybu…jinak kam ji posadíš, tam ji najdeš. Takové neurotické, skoro se bojím říct autistické..Ale sama víš, jak se jinak projevuje tvá dcerka, jak se vyvíjí. Čert vem, že nesnese kočár, ale to ostatní mě udivuje.
To tak jenom vyznělo. Do autisty má hodně daleko
Rozumově je velice bystrá, od půl roku povídá, teď začala skládat jednoduché větičky, miluje knížky, ráda „tančí“ na písničky, pořád se něčemu směje… v tomhle bych řekla, že je normální zdravé, veselé dítko. Jen je to „lemra líná“ co se týká pohybu. Dostane se kam chce, ale jen když opravdu potřebuje. Raději řekne „balon dej“ a udělá ručičkama prosím prosím než aby slezla z gauče a ty dva metry si pro něj došla. Vydrží hodinu sedět na posteli a ukazovat si obrázky v knížce, nebo kouká na zahradu a pozoruje psy jak si hrají. Je to takový kliďas. Od malička krásně spí, ani se v noci nikdy nebudila. Nehysterčí, nevzteká se… jen v tom kočáru.
Co se týká toho tulení, naše nejstarší to měla úplně stejně až do tří let, kdy se jí narodila sestřička a pak ze žárlivosti se na mě začala věšet.
@Lilibeth jakobys psala o té mé cácorce, až na to že my máme kočár jenom jeden, vydrží v něm tak 30min pak je řev tak jí zbytek cesty nesu na ruce nebo šlape, ale spíš jí nesu a druhou rukou tlačím kočár ![]()
@chatwenna píše:
Poridila bych trojkolku s vodici tyci… za chvili vyleze slunko, tak ji uzijete
Jo, tu mám v plánu. Zatím by se ještě dlouho neudržela, i na houpacím koníkovi to s ní chvilkama cloumá. Ale tak za měsíc dva bude ideální.
Ahoj zkusila si šátek? My vyzkoušeli taky víc kočárů a nechtěla mi v nich za žádnou cenu zůstat, taky už jsem měla nervy jít vůbec ven. Šátek moc pomohl, jak jsem ji pořád v něm tahala, tak byla spokojená a sama pak občas i cjtěla vyndat a ject v kočárku..asi už mě měla plný zubys
![]()
@ivulik123 Já myslela, jestli to není třeba kočárkem, že se jí nelíbí barva, provedení, značka nebo co, tak jsme kupovali další a další a další už kupovat nebudu.
@datega píše:Šátek nesnese, už jsem o tom psala.
Ahoj zkusila si šátek? My vyzkoušeli taky víc kočárů a nechtěla mi v nich za žádnou cenu zůstat, taky už jsem měla nervy jít vůbec ven. Šátek moc pomohl, jak jsem ji pořád v něm tahala, tak byla spokojená a sama pak občas i cjtěla vyndat a ject v kočárku..asi už mě měla plný zubys![]()
Příspěvek upraven 28.02.13 v 22:37
@chatwenna Přesně to jsem chtěla napsat. Navíc si myslím, že když vyleze sluníčko přes poledne je už skoro jarní počasí, když se teple obleče může jezdit už teď. Náš malý taky nechtěl být v kočárku, tam jen spal, jak se probudil, rychle domů, jinak řev. Ale my měli to štěstí, že od 10m chodil, takže chodit s ní ven nebyl problém a pak později odrážedlo.
@Lilibeth píše:
To tak jenom vyznělo. Do autisty má hodně dalekoRozumově je velice bystrá, od půl roku povídá, teď začala skládat jednoduché větičky, miluje knížky, ráda „tančí“ na písničky, pořád se něčemu směje… v tomhle bych řekla, že je normální zdravé, veselé dítko. Jen je to „lemra líná“ co se týká pohybu. Dostane se kam chce, ale jen když opravdu potřebuje. Raději řekne „balon dej“ a udělá ručičkama prosím prosím než aby slezla z gauče a ty dva metry si pro něj došla. Vydrží hodinu sedět na posteli a ukazovat si obrázky v knížce, nebo kouká na zahradu a pozoruje psy jak si hrají. Je to takový kliďas. Od malička krásně spí, ani se v noci nikdy nebudila. Nehysterčí, nevzteká se… jen v tom kočáru.
Co se týká toho tulení, naše nejstarší to měla úplně stejně až do tří let, kdy se jí narodila sestřička a pak ze žárlivosti se na mě začala věšet.
Tak to je super!!!asi to tak z textu stálo za zamyšlení. No, vytrvejte, můžete z jara zkusit první odrážedla, tříkolky, bude chodit…Máš to dosti těžké, já si to nedovedu představit, já s malou jsem s kočárem vyřídila vše a nikdy se nedrápala dolů. Vytrvejte, držím palce.
@Lilibeth Tam jsou popruhy, nemusi se drzet… Jsou tam normalne bodove pasy plus takova ohradka kolem tela.. Vse sundavaci
Je to pro deti od pul roku, takze nemusis mit strach…
@LL No, ja prave mam maleho prcka a toho bych bez fusaku jeste nedala, tak jsem nevedela, jestli takove vetsi uz staci treba jen kombineza… ![]()
Jako 14 mesíční dítě se fakt v šátku dlouho nosit nedá, já šátek nemám, ale moje cácorka by v něm ani nebyla ona musí být furt jak keliška kouká na všechny strany kde se co šustne tam by měla hodně omezený prostor
@mari1912 Nám teplé počasí nepomohlo. Malá je narozená vloni začátkem roku a řvala ikdyž nebyla nabaléná do oblečení a fusaku. To jsem si ještě myslela, že chce vidět ven. Přes léto ještě snesla autosedačku, tak jsem na krátké procházky cvakla vajíčko na kříž z kočárku a malá si jela jak Paša a důležitě koukala důležitě kolem sebe. Pak jako když utne, ze dne na den zase řev.
Koupili jsem si na léto cyklovozík, už vidím jak pojedu a v zádech uslyším ten zoufalý řev