14 měsíců - nesnese boty, papuče, ponožky

Lilibeth
27.2.13 14:28

14 měsíců - nesnese boty, papuče, ponožky

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo taky dítko, které na nožičkách nic nesnese.
Naše malá má 14 měsíců a pomalounku začíná chodit. Od narození nesnese ponožky, bačkůrky, ťapky - prostě nic. Když ji dám ponožky hned si je stáhne, botičkama tak dlouho škrtá o zem (autosedačku, židli) až se vyzuje.
Už si připadám, jako největší socka, když jdeme třeba do obchodu a malé z kalhot čouhají jen punčošky.
Zkoušela jsem na kalhoty našít gumu, zkoušela jsem nabít cvočky, zkoušela jsem snad všechno - jedinný efekt byl ten že místo klasických 10 vteřin ji sundání trvalo 15.
On je i problém, ji ty botičky obout, vždycky má chodidlo propnuté, takže „nedosedne“ patičkou kam má.

Zlepší se to někdy? Za chvilku bude chodit a po cestě to bez bot nejde :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
karolínka12
27.2.13 14:31

Já mám dítě mladší, ale taky sundává; chvíli to teda vydrží; já si myslím, že až začne opravdu chodit, tak to šněrovací boty vyřeší; s lidmi v obchodě bych si hlavu nedělala, my teď jezdíme
ve fusaku

• Citovat
  • Upravit
7661
27.2.13 14:31

Myslím, že se to zlepší právě až začne chodit a zjistí, že v botkách je to lepší.
Ale asi bych pro jistotu koupila první chodící boty se zavazováním na tkaničky a jistila je pevným uzlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
27.2.13 14:32

Ahoj, jo, to znám ;) Zlepší se to ;) Nejmladší dcerka taky takhle vyváděla :roll: Nejdřív letěly botky, pak ponožky, loni na podzim ještě pokračovala ve svlíkání dál :cert: Naštěstí ji to už přešlo a je klid. Teď si doma maximálně občas sundá ponožky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.13 14:33

Moja ked prvykrat dostala capacky (snurovacie) nadavala snad 10 minut v kuse. Ani som nevedela ze tolko slabik uz vyslovi :mrgreen: Zabralo trvat na tom - na chodnik bez topanociek nepojdes - a strazit a v momente ked bola naboso dvihnut ju na ruky, do kocika, v zahrade na deku alebo odniest do domu. Decka nie su blbe a ked ani raz neustupis rychlo sa prisposobia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.2.13 14:34

Malá začala chodit už v deseti měsících, ale první botky jsem jí nemohla ani obout, hned dostávala hysteráky :mrgreen: Prostě jí zvykej - já jí je nandala, ona si je začala rvát dolů, tak jsem jí je zase sundala, chvíli si s nima hrála, zase jsem je nandala a tak pořád dokola a po pár dnech už si zvykla.. Jinak určitě tkaničky se sucháčem si poraděj hned, ty až do školky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
27.2.13 14:34

Takovou zkušenost nemám, ale bačkory zavazuju na uzlík. Mám s tím pak problémy sama. :lol: Nebo, že nepůjde z postýlky, dokud nebude mít bačkůrky? Na to je asi ještě malá, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
27.2.13 14:35
@Bersaba píše:
Myslím, že se to zlepší právě až začne chodit a zjistí, že v botkách je to lepší.
Ale asi bych pro jistotu koupila první chodící boty se zavazováním na tkaničky a jistila je pevným uzlem.

My už chodící botky máme, i pevné kotníčkové papučky - zavážu je pevně, aby nešly sundat. Chvilku je vzteklá, jak ji to nejde a nakonec se ji vždycky podaří vyzout.
Už máme doma několikery botky, vždycky doufám, že TYTO už nevyzuje a prd.

• Citovat
  • Upravit
349
27.2.13 14:36

Ahoj, neboj, to se zlepší,

naše roční byla ten samý případ, ponožky okamžitě sundavala a boty také. V obchoďáku prostě chodila v ponožkách :mrgreen:. Taky jsem z toho byla zoufalá. Doma jsme měli asi patero botiček, od sandálků až po botasky. Každý den jsem jí zkoušela jiný a jiný boty a jeden den se stalo, že v jedněch botách byla spokojená a strašně si je oblíbila a pak už nosila všechny bez problémů. Chce to zkoušet a vydržet, ono v něchterých botách se může dítko cítit nestabilně a bojí se chodit. Takže bych botky začala dávát, až ti dítko bude dobře chodit. A pak bych vyzkoušela různé druhy bot, hlavně aby byly ohebné.

Držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
27.2.13 14:39

Třeba vydržet. Zachvilku začne rozumnět, u nás už to funguje docela i diplomaticky. Třeba „Podívej Domíšku, taťka má taky papučky a nesundává si je“ nebo „Jsetli si nevezmeš papučky tak uklouzneš a spadneš“ nebo „Jestli si nevezmeš botičky tak nepůjdeme ven“ a tak, ony už děti dost rozumí, ale záleží jak které, tak taky můžeš časem vyzkoušet :palec:

• Citovat
  • Upravit
3348
27.2.13 15:09

Ahoj, jsem fyzioterapeutka a možná bych viděla problém v tom, že má malá přecitlivělé nožky. to se někdy stává. Než jí násilím nadvavat botičky a ještě je zavázat aby nešly sundat zkus na to jít pomaleji. Doporučuje se nožičky „otužovat“ na kontakt. Hladit, masirovat, škrábat kartáčkem, jezdit po nich masážním ježkem, žínkou a tak…snad se to zlepší. A mimichodem vlsatně pro dítě je stejně nejlepší chodit na bosu, takže když začíná chodit tak vůbec nebotřebuje pevné boty, naopak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
28.2.13 21:23

@Alyss1 nožičky masírujeme od narození a to miluje. Já ani nechci, aby doma nosila papučky, příjde mi to nepřirozené. Navíc pořád někam leze… na gauč, na zem, do postýlky, na postel a to by ji ty papučky překážely.

• Citovat
  • Upravit
Lilibeth
28.2.13 21:25

Nedávno jsem se bavila s mamkou, že malé ty botičky ani nasadit nejdou… odfrkla, že to jenom neumím, vzala botičku a jala se nasazovat, brzo to vzdala.
Má chodidla pořád natažená jako baletka, takže patička nedosedne na své místo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML