EEG vyšetření křivky

Bobule5
26.2.13 14:36

EEG vyšetření křivky

Ahoj všem dneska jsem byla se synem(2r)na neurologii na EEG dali mu čepici na hlavu a 20 minut ho ve spánku natáčeli když jsem koukala na ten monitor byli tam malinke a veliké křivky co to znamená nevíte někdo nemáme někdo zkušenost? Výsledky budu vědět až za týden a jsem nerovozní děkuji za pochopení a rady. Přeji všem hezký zbytek dne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
26.2.13 14:52

Malé i velké křivky jsou v pořádku, výstupem je spousta křivek, doktor odborník je pak posoudí :-) Takhle na dálku ti k tomu opravdu nikdo nic neřekne. Držím palce, ať je všechno v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michelle32
26.2.13 20:03

V tý čepici jsou snímače elektrických výbojů a z každého jde kabel do počítače, kde se zaznamenává křivka - kolik snímačů, tolik křivek. Velikost i tvar každé křivky záleží na tom, jaká elektrická reakce právě v mozku v tom místě probíhá. To se mění s každým pohybem, fází spánku, bdělosti apod. Posoudit je to složité a pro laiky takřka nemožné. Taky záleží na věku, protože i v každém věku je ta křivka jiná. Takže jedině počkat na to, až ten záznam dr vyhodnotí. Podle popisu „malé a velké křivky“ se opravdu nedá nic posoudit. To je jako by se někdo zeptal jakou rostlinu máš doma a odpověď by byla: je zelená a má malé a velké listy. Každopádně držím pěsti, ať to dobře dopadne.

• Citovat
  • Upravit
Bobule5
26.2.13 20:30
@Michelle32 píše:
V tý čepici jsou snímače elektrických výbojů a z každého jde kabel do počítače, kde se zaznamenává křivka - kolik snímačů, tolik křivek. Velikost i tvar každé křivky záleží na tom, jaká elektrická reakce právě v mozku v tom místě probíhá. To se mění s každým pohybem, fází spánku, bdělosti apod. Posoudit je to složité a pro laiky takřka nemožné. Taky záleží na věku, protože i v každém věku je ta křivka jiná. Takže jedině počkat na to, až ten záznam dr vyhodnotí. Podle popisu „malé a velké křivky“ se opravdu nedá nic posoudit. To je jako by se někdo zeptal jakou rostlinu máš doma a odpověď by byla: je zelená a má malé a velké listy. Každopádně držím pěsti, ať to dobře dopadne.

Ano máte pravdu nedá se to posoudit podle křivek, jen jsem chtěla vědět trošku více tak děluji za informace jsem s toho nervozní :oops: :( snad to bude dobrý

• Citovat
  • Upravit
17565
26.2.13 20:38

@Bobule5 týden uteče jako nic, já čekala na výsledky EEG u malé přes měsíc, protože doktor měl dovolenou :roll: K tomu podmračeně zamyšlený výraz neuroložky, no nervy jsem měla na pochodu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí