2,5letá nechce chodit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4658
22.1.15 21:46

@teodorab mě to dělá holka někdy taky…odvádím pozornost jinam(pojd honem, bude tam pejsek atd atd.) a rozhodně nepolevuju, nepochovám. A když jdeme na kratší procházku, tak neberu ani kočár a prostě to ujít musí…Za chvíli půjde do školky a tam jí taky nikdo nebude poponášet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
22.1.15 21:46

S veľkou pravdepodobnosťou ťa skúša a vzdoruje :).
1. skontrolovala by som boty
2. používam frázy: „tak ma chvíľu odnes ty, a potom ťa zoberiem ja“ (to sa jej nechce, takže šlape ďalej) „veľmi ma bolia ručičky, nevládzem“ (a tvárim sa pri tom strašne vyčerpane) „tak ma tu počkaj, ja vybavím v meste, čo treba a vrátim sa za tebou“ (nechce zostávať sama, tak sa po chviľke vyberie za mnou)
3. manžel jej párkrát na tieto vymýšľačky skočil, takže ju musí občas vláčiť, deti vedia tieto slabé nedosledné chvíľky pekne využiť :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
22.1.15 21:48

A kočárek nepoužívame asi od 18m :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
22.1.15 21:49

Zkontrolovala bych boty (delku i sirku!), bolest kloubu (zejmena kycli)… ale doma lita a v kocarku dela jeste vetsi vyrval, asi to bude proste obdobim… syn ma pres 15 kg a vubec se sam nedrzi, jen „visi“ a to uz je opravdu narocne ho nosit… to se moc neda…
pokud vyloucite jine priciny, tak asi vydrzet vzdor a max poponaset, obejmout, ale stale motivovat a stat si za svou:) :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8-D
687
22.1.15 21:51

@teodorab A nemáte pro ni nějaké odrážedlo? Třeba by ji to zaujalo a nevztekala by se tolik.. Ještě není sníh, tak se to dá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
22.1.15 21:55

Boty má jen jedny a to Superfit, tak těmi to snad nebude. Jak říkám všechno domlouvání a slibování nepomáhá. Ona navíc dost špatně mluví na svůj věk tak možná složitému vysvětlování ani nerozumí :nevim: Zkoušela jsem i předstírat že odcházím, někdy za mnou běží, ale někdy se prostě zasekne nebo jde schválně na opačnou stranu. Trochu si vyčítám, že jsme jí k tomu chození moc nevedli tak možná není zvyklá. Přes týden bývá často celý den doma, na větší procházky vyrážíme o víkendu a je to vždy o nervy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
22.1.15 22:00

@teodorab to je jam můu syn…2,5 roku a jdeme nakoupit to dá je to kousek 4 minuty od byráku a nazpátek už chce nest, ječí stoupne si přede mě a chytá mi nohy at ho vezmu…Nechhápu! Doma lítá jak kamzík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
22.1.15 22:19

Tak mladší 2r (chodí od 8m) mi druhý rok nechce chodit v zimně jen chvilku má Superfitky jsou vysoké a robusní a tím to je… doma lítá jako čert… před pár dny bylo pěkně jak na jaře a tak jsem jí dala na prochajdu podzimní botky taky Superfitky kotníkáče a lítala jako drak. Starší 6let taky chodí pomaleji a nechce moc běhat… říká, že jí vadí vysoká bota bejraději by chtěla balerýnky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.1.15 22:55

@teodorab náš taky nechce chodit cca od 23 měsíců, ale kočárek mu nevadí a nebo se dá přesvědčit na nějaký vehicle. Ale nesmí být moc ošklivo, jinak řeken, že nikam nejde a máme po ptákách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.1.15 22:56

Mimochodem, ale ve školce chodí normálně, toho bych se nebála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.1.15 22:59

@lucka.be to jsou dobré triky, náš by řekl, že tě ponese a rovnou by to i zkusil, pak by řekl a td ty, sám tu klidně zůstane:), to nám často nabízí, že zůstane doma a že si můžemě co potřebujeme vyřídít, že doma počká, že se nemusíme bát, i oběd si uvaří :)

A maminka mě unese jen kousíček, ale to ještě nebyl kousíček…

Příspěvek upraven 22.01.15 v 23:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
22.1.15 22:59
@teodorab píše:
Boty má jen jedny a to Superfit, tak těmi to snad nebude. Jak říkám všechno domlouvání a slibování nepomáhá. Ona navíc dost špatně mluví na svůj věk tak možná složitému vysvětlování ani nerozumí :nevim: Zkoušela jsem i předstírat že odcházím, někdy za mnou běží, ale někdy se prostě zasekne nebo jde schválně na opačnou stranu. Trochu si vyčítám, že jsme jí k tomu chození moc nevedli tak možná není zvyklá. Přes týden bývá často celý den doma, na větší procházky vyrážíme o víkendu a je to vždy o nervy..

Musite chodit kazdy den nebo aspon nekolikrat tydne, ja jsem vicemene odkocarovala dvouletaka, chodime dat nejstarsiho do skolky, nejdriv to byl silenej boj, po dvou tydnech pravidelneho chozeni mnohem lepsi a po mesici behal jak kamzik, i kdyz jdeme na autobus do kopecka. Obcas to zkusi, ale neberu v potaz, to bych mohla za chvili i triletaka nosit, ktereho jsem vozila s dvouletakem v tandemu a ten je linej jak ves, protoze poradne zacal chodit mnohem pozdeji.
Pokud navic rve v kocaru, tak to uz je vyslovene zkouseni hranic, jestli budete skakat, jak piska, moje deti jsou „jen“ line, jakmile zblejsknou kocar, tak by do nej hned hupsly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.1.15 23:03

@teodorab nám mladík chodil co se to naučil od 14 měsíců, letos na jaře (je konec září 2012) ušel i 5 km.

V srpnu se rozhodl, že toho nachodil dost a šmitec. Lednem se to malinko zlepšuje, ale nechci to zakřiknout. Plus on je na mě hodný a opatrný, ale tatínek s ním často nic nesvede.
Maminka nosí miminko, ale tatínek ho klidně unese…

Minulý týden muž řekl prostě půjdeš, kočár neměli a ztrávili 40 minut u přechodu, protože nechtěli ani jeden ustoupit.

Je to jen období ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
23.1.15 01:00
@teodorab píše:

Superfity jsme meli tez a byly mu sakra uzke, jsou to super botky, ale obecne jsou dost uzsi a ne vzdy sednou… ja kupovala jine nakonec po dvou vychazkach…
Mymu mladymu je taky sumak, kdyz se sekne, ze jdu i za roh ci kamkoliv, naopak i zdrha, leha si na zem a mlati s sebou, jeci… a tak porad dokola… ono se to zlepsi, u prvniho to taky prislo :)
Jen to chozeni jen o vikendu moc nechapu… mymu je rok a pul a litam s nim leto zima trikrat denne ven, jinak by mne v byte uslapal… kocar berem na nakupy ci delsi streky, kde hrozi, ze ho nedonesu…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
23.1.15 07:57

Podle mě je to o cviku. Musí si na to chození zvyknout. Pokud jste víceméně celý týden doma a ven chodíte jen o víkendu, tak se není moc čemu divit. Zkuste chodit denně, klidně jen kratičké trasy okolo domu, a postupně navyšujte.
My jsme syna (nyní 26 měsíců) začli trochu víc cepovat od léta, kdy už jsem byla těhotná. Byli jsme venku vlastně denně, často i vícekrát za den. Zvykl si, a to byl hodně kočárkovej. Nošení naštěstí nikdy nevyžadoval, respektive jsme mu to zatrhli hned zkraje - je taky hodně velký a těžký (nyní má přes 15 kg). Teď jsem za to ráda, jelikož máme malý mimčo a šlapat pěšky musí chtě nechtě. Chce to ale trpělivost, jelikož to tempo je občas na zabití :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí