Jak zabavit tříleté dítě?

1074
1.3.13 09:04

jak zabavit tříleté dítě ?

Ahoj, vím, je to smutné, ale je to tak. Naše skoro tříletá holčička, se strašně málo sama zabaví. Má i takové chvilky, ale těch je žalostně málo. Je tu nějaká maminka, co to má taky tak? A co teda s nima děláte? Jak je zabavíte? Sourozence má, ale je malinké miminko, takže s ním si hrát zatím nejde :-)) Budu vděčná, za každou radu. Já sama nejsem moc originální. Teď jsem ráda, za každou chvilku, kdy si můžu na chvíli lehnout, když malej nebrečí. Nevím, jak si s ní hrát. Tak prosím pište.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
1.3.13 09:09

U nás funguje lego, vláčkodráha… To asi nejvíc… Vyhrajou si s tím oba kluci docela dlouho sami (občas se stane, že o nich celý dopoledne v podstatě „nevím“), ale asi to je docela i o povaze prcka… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
1.3.13 09:13

Určitě to je i o povaze, ale už jsou na to hraní dva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
1.3.13 09:21

Malá má dva a půl a jednoznačně vyhrává duplo:-) nebo vymýšlet pomocné aktivity… dones plínku atd. může taky žárlit a proto si nechce hrát sama a miminko je ještě strašná nuda:-) A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
1.3.13 09:27

U nás vede obyčejná modelína, vodovky, fixy a za křeslem si dělá domeček, kam volá ségru 18měs. Tu teda docela drtí, jenže ony se drtěj navzájem, takže to bývá masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
1.3.13 09:28

U našich 3leťáků frčí plastelína a fixy. Nově začali skládat puzzle, vícedílkové, ale u toho musím sedět s nima. Lego je klasika a ta je zatím neomrzela. Pak stavíme domečky z různého nábytku doma a dek, s tím si vyhrají dost. Jo a hra na doktory, já ležím a naříkám a oni mi píchají injekce, dávají léky, měří teplotu atd. To je super hlavně pro mě, že si odpočinu a oni si vyhrají. Jo a společné vaření, když můžou přidávat ingredience, míchat, mixovat atd.
Jinak je neskutečná výhoda, že jsou dva a zabaví se i dost sami, protože bavit celý den jedno dítě je masakr. Zažila jsem to nedávno, syn byl nemocný a celý den skoro prospal a dcera už byla v pohodě, tak jsem ji měla celý den v zádech a musela jí bavit. No večer jsem padla zároveň s nima totálně vyřízená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
1.3.13 09:34

Tak za nás je to taky přelévání vody, dostala na Vánoce domeček prop trpaslíky a tam byla taková pumpa, tak u toho vydrží klidně i celý den, a přelívá si to do skleniček. Taky vydrží u vodovek, to jsou všechno takové zábavy, kde se hodně nadělá :( potom puzzlíky, lego duplo, barbíny, oblečky česání. Ale hodně taky musím být s ní, sama nechce nic. Taky si moc neumí hrát, teď má angínu, tak celý den čučí na pohádky, nic jiného ji nebaví při těch teplotách :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
1.3.13 09:35
@baculkaji píše:
Určitě to je i o povaze, ale už jsou na to hraní dva…

tak on si starší hraje stejně zatím radši sám, hrajou si vedle sebe, jak mu chce mladší „pomáhat“, je to právě ta chvilka, kdy o nich vím… :andel: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
1.3.13 09:39

Tak třeba teď si vytáhl plechy z trouby a asi surfuje :nevim: :mrgreen: jinak bunkry z dek, do toho si natahá auta atd. nebo mu dám hadr a on uklízí, ale většinou si vyhraje sám, nebo nůžky a stříhá si noviny, baví ho dělat pidi kousky :roll: :mrgreen: jo a taky už jsem mu udělala dárek, krabici zabalila izolepou omotala a musel se do ní dostat pomocí nůžek, přes půl hoďky měl práci :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
katkaz nepřihl.
1.3.13 10:02

Ahoj,
no je to přesně jak u nás:) Malej tříleták se nezabaví ani na chvilku sám, všechno musím dělat s ním. Hrajeme si s modelínou, pak něco patlá vodovkama na velkém archu papíru, podloženém ubrusem, zkouší vymalovávat omalovánky, chodíme hodně ven a pak ho baví ty samolepkové sešity. Ty jsou super. No a pak TV. Já myslím, že to stačí, ne? Samozřejmě u všeho musím asistovat. Taky doufám, že se to začne pomalu lámat a vystačí si s hrou sám…:)Ale to asi až ve školce, uvidíme..

• Citovat
  • Upravit
katkaz nepřihl.
1.3.13 10:03

Jo a ještě puzzle…25 dílků s asistencí už by mohla zvládnout…to je taky na dlouho..

• Citovat
  • Upravit
1074
1.3.13 10:08

Holky a co nůžky? umí už vaše děti stříhat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
1.3.13 10:14

Doma pro 3 leťáka už je to ponorka… nejlíp zabavíš školkou nebo chozením na cvičení! Nebo jiným hlídacím zařízením. Stačí i na pár hodin týdně. Strašně moc mu to dá - být v jiném prostředí, jiné lidi, ostatní děti, jiné hračky a činnosti. A nemusí tam být nutně sám/a. Můžeš si vedle pít kafíčko a miminko může být v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
1.3.13 10:16

Lego a omalováky :lol: teda sice po nich jenom čmárá ale zabaví se :palec: zajímavé je že na bílý papír kreslit nechce musí tam mít něco předkresleno :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
1.3.13 10:30

Naše malá se zabaví v pohodě, ale zrovna včera mě děsně po práci bolely záda, tak jsem si lehla do pokoje na zem s pytlem barevných balonků a házela jsem je dceři přes chodbu do vedlejšího pokoje. První po jednom aportovala jako pejsek, pak jsem jí je vysypala vedle a měla donést vždy určitou barvu a nebo jsem pak házela dva různobarevné a měla donést jen jednu barvu :mrgreen: Zábava na 3/4 hodiny a já jsem se nemusela skoro ani hnout :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML