První hasička
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Asi většina z nás slyšela o první výjezdové hasičce. Znáte ji někdo osobně? Je opravdu tak zapálená, odvážná ambiciózní?Opravdu se mi nechce věřit, že ji láká dělat hasičku.
Podle mě je to těžká dřina a nápor na psychiku. Ale je to její rozhodnutí a já to respektuji. Jsem žena a nikdy bych nešla dělat takovou práci.
Podle ní má o takovou práci zájem hodně žen. A ona je první. Láká vás práce hasičky v zásahu? Umíte si představit, že půjdete do toho? Je tu někdo, kdo se připravuje na testy a chystá se nastoupit do výjezdove jednotky?
Tak ještě aby chtěl dělat hasicku někdo, kdo ani neumí napsat názor bez anonymu
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nevim, proc by jako zenska nemohla chtít byt hasickou
Běžně ženský pracujou jako zachranarky, policistky, tak proc ne u hasičů? Ja osobně po tom nijak netoužím, nemám k tomuhle oboru žádný vztah, ale představit si to dokážu, proč ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele za mě…nevím. Je asi fakt dobrá, asi dost ambiciozní, ale po pravdě…byla bych teda asi raději kdyby mě z hořícího baráku tahal její devadesátikilový kolega
. Ať si každý o emancipaci říká kdo chce co chce, jsou obory, kde ženská nemá co dělat, tohle je asi jedna z nich. Prostě může být dobrá jak chce, ale ten chlap bude stejně silnější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jí samotnou neznám, ale je to super, že se i do takovéhle pozice dostala i žena. Sama jsem byla pár let u výjezdové jednotky v naší obci. Měla jsem i sen se dostat do té profesionální výjezdové jednotky, ale v té době tomu nikdo nefandil. Teď mám malého syna a jsem těhotná, tak sen se odkládá, ale kdo ví, třeba se ještě pokusím to někdy zrealizovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ježiš, to jsou starosti
Když už máme ženy piloty, záchranářky, vojačky tak nechápu, proč ne hasičky. A nechápu ani ten anonym. To jsi věděla, že je to tak hloupý dotaz, žes to radši hodila anonymně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak kdyby to opravdu dělat nechtěla, tak to nedělá. Když splnila všechny fyzické testy apod., tak není problém, aby žena dělala hasičku nebo jakékoliv jiné povolání. Že to není úplně typické? Ano, ale co na tom? Také není typické, aby muž dělal učitele v mateřské školce, a přesto je fajn, když to některý dělá.
Třeba v aktivních zálohách Armády ČR jsou také ženy. A musí nejen splnit všechny nelehké požadavky, ale musí i akceptovat společné sprchy apod. A přesto tam jsou, a jsou tam rády a jsou přínosem pro jednotky, ve kterých jsou zařazeny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak určitě, opravdu ji nelákalo dělat hasičku, ale šla do toho, protože je to taková na pohodu práce, viď
To jsou myšlenkové pochody…
A není to teda moc relevantní, ale moje dcera chce být hasičkou od tří let. Teď je jí osm a stále na tom trvá, dobrovolnou hasičkou je už dva roky. Takže já té borce fandím
Myslím si, že pokud zvládla všechny vstupní testy tak jak jsou nastavené pro muže, zvládne i tu práci se vším všudy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymni provokace na zaklade diskuze o pritelovi, ktery je proti emancipaci?
Tam uz nekdo hasicku zminoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Že Tebe láká maximálně háčkování nebo okopávání záhonku s růžemi opravdu neznamená, že jiná žena nemůže toužit po práci hasičky.
Sebe si v takové profesi dokážu představit. Že je někdo chlap, opravdu není záruka jeho dobré fyzické kondice. Ženy jsou policistky, vojandy, dobrovolné hasičky, nevidím absolutně důvod, proč by nemohly být i profesionální výjezdové hasičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@admin někteří lidé ví, že jsem chodím a ti lidé znaji tu hasičku. Nechci aby si někdo myslel, že ji chci pomlouvat. Nebo ji nějak škodit.
- Citovat
- Upravit
@topazio píše:
@admin kdo je anonym?Mnoho žen strčí chlapy do kapsy.
To možná i jo…ale zrovna u hasičů to myslím neplatí ani nahodou
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zase Když si představím takové družstvo baculek…by mohly to ohnisko zalehnout a udusit požár nejen duší a zápalem ale i tělem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi většina z nás slyšela o první výjezdové hasičce. Znáte ji někdo osobně? Je opravdu tak zapálená, odvážná ambiciózní?
Opravdu se mi nechce věřit, že ji láká dělat hasičku.
Podle mě je to těžká dřina a nápor na psychiku. Ale je to její rozhodnutí a já to respektuji. Jsem žena a nikdy bych nešla dělat takovou práci.
Podle ní má o takovou práci zájem hodně žen. A ona je první. Láká vás práce hasičky v zásahu? Umíte si představit, že půjdete do toho? Je tu někdo, kdo se připravuje na testy a chystá se nastoupit do výjezdove jednotky?