Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj Holky mame ročního chlapečka a poprve bude spát někde jinde.Mám z toho hruzu ale asi je to to první hlídaní přes noc jak ho překonat?Bude spat u švagrové v jiném měste už ho hlídala třikrát s odpoledním spaním ma dva kluky 4 a 6 let
Snad to bude v pohodě ale víte jak to je?Jdeme s manželem poprve nekam ven jdem do divadla ne že by nebyla přiležitost před tím ale nejak se nam nechtělo byla zima dlouhá..a tedka pocitiju chut vypadnout
Navíc první hlídaní malej měl mame dvougenerační dum a byl u mamky dole to je neco jineho v jednom baraku ted bude uplně mimo.Tedka cítim jak to na mě dopada
Malej je takovej smíšek a mezi dětma je rad jenže maminka to asi nepřežije jak tomu zabránit strašně se těším do divadla
Ahojky Borůfko,
neboj,všechno je jednou poprvé,malej se zabaví s malýma bratrancema a kdyby jo něco,tak si pro něj pak dojedete.Neboj,to bude dobrý.Pěkně si to užijte. ![]()
Ahoj. My vypadli, když mu bylo něcelých půl roku- do divadla. Taky jsem se bála, hlídala mamka, kladla jsem na srdce ruzné rady, při odjezdu byla nervozní. V divadle se to zmírnilo, vychutnala jsem s představení, 3× zkontrolovala mobil a pak už se těšila domu
A doma vše v pořádku, malej spal mamce na rameni, spokojenej
Od tí doby už se nebojím ho mamce svěřovat i když jsem vždycky usmutněná ![]()
A teď nás čeká celonoční lídání od tchánovců- segra bude mít maturitní ples.Toho se budu bát víc, malej není na tchánovce moc zvyklej, ale přinejhorším se nechá chovat
Doufám, že to zvládnou
To víš, že jo, přinejhorším se jednu noc nevyspí
musíš to tak brát. Máš nárok si odpočinout v divadle a většinou, když to nějmíň čekáš, co klapne. Já byla, když bylo tenkrát malej osm měsíců na vyndavání šroubů z nohy dvě noci v nemocnici a spala s tátou celou noc, poprvé!!!!ale když jsem se pak vrátila, zase se budila. Takže neboj a má mojí plnou podporu.
Klid, zvládnete to oba. Syn takhle spal mimo domov prvně o Vánocích u babičky s dědou - bylo mu 13 měs. Jiné prostředí ho vůbec nerozhodilo, spal normálně jako doma. Důležité je, aby švagrová věděla všechny „libůstky“, co má na spaní rád (plyšáka ano nebo ne, jestli třeba nechce muchlat plínku, jestli je zvyklý si chvíli zařádit v posteli, nebo radši do postele, až když je úplně hotovej), aby se to prostě co nejvíc podobalo domácímu prostředí. No a vy si to užijte. Vždycky váhám, jestli mám chtít poslat sms, že už spí, ale radši nechci, protože když by dlouho sms nešla, byla bych nervní. A taky pomáhá, že kdyby to nějak nešlo, tak že to dítko taky přežije a švagrová je zkušená, tu to nerozhodí. Když budeš nervózní, jestli nepláče a pod., vzpomeň si, jak tě někdy potrápil - když nechtěl spát, jíst, budil se v noci a pod. a řekni si, že si zasloužíš oddech i za cenu, že to bude mít synek náročnější. On se kdyžtak oklepe.
carola píše:
Ahojky Borůfko,
neboj,všechno je jednou poprvé,malej se zabaví s malýma bratrancema a kdyby jo něco,tak si pro něj pak dojedete.Neboj,to bude dobrý.Pěkně si to užijte.
P28 píše:
Klid, zvládnete to oba. Syn takhle spal mimo domov prvně o Vánocích u babičky s dědou - bylo mu 13 měs. Jiné prostředí ho vůbec nerozhodilo, spal normálně jako doma. Důležité je, aby švagrová věděla všechny „libůstky“, co má na spaní rád (plyšáka ano nebo ne, jestli třeba nechce muchlat plínku, jestli je zvyklý si chvíli zařádit v posteli, nebo radši do postele, až když je úplně hotovej), aby se to prostě co nejvíc podobalo domácímu prostředí. No a vy si to užijte. Vždycky váhám, jestli mám chtít poslat sms, že už spí, ale radši nechci, protože když by dlouho sms nešla, byla bych nervní. A taky pomáhá, že kdyby to nějak nešlo, tak že to dítko taky přežije a švagrová je zkušená, tu to nerozhodí. Když budeš nervózní, jestli nepláče a pod., vzpomeň si, jak tě někdy potrápil - když nechtěl spát, jíst, budil se v noci a pod. a řekni si, že si zasloužíš oddech i za cenu, že to bude mít synek náročnější. On se kdyžtak oklepe.
mě když malýho hlídá večer mamča a jednou celou noc, tak mi posílá sms že už spí. Vždycky mě to uklidní. I když mám tušení, že mi to párkrát poslala i když ještě nespal, abych byla klidná a večer si užila.
Ale když hlídala poprvý, tak jsem si to vůbec neužila. A pospíchala ze své oslavy narozenin už v půl jedenácté domů, kde malý spokojeně spal. Časem se to zlepšilo.
Ahoj Borůfko,vím jak se cítíš,zažila jsem to taky,když jsme poprvní dávali hlídat malou na noc na spaní.Vše dopadlo v pořádku.Bratránci malého zabaví.Pěkně si divadlo užijte malej bude v dobrých rukou. ![]()
Náš malý jezdí přes noc už od 4 měsíců, vždycky tedy jen přes jednu a vždy jen k babičkám, kde je zvyklý.
Je fakt, že teď mu byl rok a už jsem si trošku zvykla, ale přesto každé 2 hodiny volám, jak jim to tam klape. Večer když usne posílají babičky SMSku. Nikdy nepiji, kdyby náhodou byla potřeba tam jet… ![]()
Náš malý spal včera poprvé u babičky, je mu 9m. Přijde mi to dost brzo, ale jinak to nešlo. Neustále jsem kontrolovala telefon, ale nakonec tam spal líp, než doma. Prý šel spát v osm, vstával až v půl sedmý a nebudil se, což je na něj opravdu výkon.
Tím mi ale babička nasadila novýho brouka do hlavy, doufám, že mu večer nepřidala něco do mlíka
![]()
Lishaa píše:
Náš malý spal včera poprvé u babičky, je mu 9m. Přijde mi to dost brzo, ale jinak to nešlo. Neustále jsem kontrolovala telefon, ale nakonec tam spal líp, než doma. Prý šel spát v osm, vstával až v půl sedmý a nebudil se, což je na něj opravdu výkon.Tím mi ale babička nasadila novýho brouka do hlavy, doufám, že mu večer nepřidala něco do mlíka
![]()
tak náš noc u babičky taky zvládl líp než doma, prý usnul o hodinu dřív a spal stejně dlouho jako obvykle. Zato doma mi to dal sežrat a noc byla děsná. Bylo na něm vidět jak si to užívá, měl takový škodolibý výraz, mámo včera sis odpočinula, tak za to se dneska nevyspíš ![]()
Lishaa, určitě nepřidala, náš Máša taky spí líp u babiček než doma. Vždy spal celou noc a poslední 2 měsíce doma nějak blbne, asi se mu v noci stýská, když se vzbudí. Ani mi to nechtějí věřit, že se doma vzbudí třeba 3× za noc… ![]()
Ahoj, mě spal malej u babičky jednou, ale já tam spala s ním
respektive, šli jsme slavit švárovo narozeniny, malej prý v sedm usnul a já přišla něco po desáté a šla jsem spát k němu. Vzbudil se asi hodinu po tom, co jsem přišla
což dělá i doma…nikdy nespí celou noc bez buzení…na celou noc bych ho asi ještě nedala - v noci minimálně jednou stále ještě kojím, i když už se snažím odstavit…ale jde to pomalu
![]()
Ahoj borufko,taky jsme měli malou nedávno poprvé na noc u našich. Šli jsme s přítelem na firemní akci,jak já se těšila někam ven
. Už když jsem dojela domů, bez malé, mi bylo divně. Šli jsme v sedm večer a v půl jedenácté říkám chlapovi,že už bych i klidně šla domů a on na to: ,,tak jo"
. No čučela jsem jako puk!!! Loni jsme byli totiž taky na stejné akci (já měsíc před porodem) a domů jsme dojeli ve 2 ráno
. Příteli taky bylo smutno po naší Valentýnce
. Druhý den jsme si pro ní jeli a taaak jsme se těšili.
Já jsem teda vyléčená a hned tak zase někam nepůjdu,prostě se mi ani moc nechce…uvidíme.
Jo a Vája? Spala krásně celou noc,sluníčko naše ![]()