Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pamatujete si, v kolika drželo vaše miminko první hračku? Je normální, že ve 2,5 měsíců jí ještě neudrží? Vydrží to pár vteřin a hned jí pouští. Ještě by mě zajímalo, kdy začalo vaše miminko hračku vyloženě vnímat?
Mít jí v ruce a hrát si s ní?
Tak zrovna ten náš má 2,5m a od včera si hraje s chrastítkem zebry od lamaze, začal ji dlouho držet a snaží se si dát ocásek do pusinky
ale pořád to není ono ![]()
Nejlepší je jako první hračka špendlík, je lehkej, krásně se drží. ale každé dítko je jiné, on je za chvilku bude držet v pohodě ![]()
@Denisa313 píše:
Tak zrovna ten náš má 2,5m a od včera si hraje s chrastítkem zebry od lamaze, začal ji dlouho držet a snaží se si dát ocásek do pusinkyale pořád to není ono
tak to je šikula… ![]()
@monika32 píše:
Nejlepší je jako první hračka špendlík, je lehkej, krásně se drží. ale každé dítko je jiné, on je za chvilku bude držet v pohodě
taky dávám špendlík…ale nezájem…můra jedna ![]()
@Sfaticata píše:
taky dávám špendlík…ale nezájem…můra jedna
Hele na ni nespěhej, je ještě maličká. Hlavně že se snaží hračku uchopit, to přijde, ze dne na den ![]()
Mě se moc osvěčila taková ta deka s hrazdičkou - hračky visely nad dětma, a holky si do nich bouchaly ručkama, takže i když ještě hračku pořádně neudržely, tak zaujaly jejich pozornost a pak se je snažily chytit ![]()
@monika32 píše:
Hele na ni nespěhej, je ještě maličká. Hlavně že se snaží hračku uchopit, to přijde, ze dne na den
Né, to zase né. Já na ní nechci spěchat. To je to nejhorší, co bych mohla udělat. ![]()
@Daduka píše:
Mě se moc osvěčila taková ta deka s hrazdičkou - hračky visely nad dětma, a holky si do nich bouchaly ručkama, takže i když ještě hračku pořádně neudržely, tak zaujaly jejich pozornost a pak se je snažily chytit
Taky se chystám koupit hrazdičku. Vůbec jsem nevěděla, že tak super věc existuje. ![]()
Dala bych mimčo pod hrazdičku, bude koukat a semtam bouchne pěstičkou.
Ve 2,5m moje děti jen ležej, čučej a naprosto nic neuměj
Pamatuju si, jak jsme v 5m s njstarším dorazili na rehabky (s něčm jiným) a rehabilitační sestra se zhrozila, že nemá aktivní úchop. Tak fajn, třepala jsem kroužkama před dítětem, aby se pro ně natáhlo a drželo je, po týdnu usilovného třepání se dítě po kroužcích natáhlo, tak jsem si oddychla - a druhý den to zas neuměl
Vyprdla jsem se na to, sahat po hračkách začal až v půl roce, sám od sebe, musel k tomu dozrát
Myslim ze tak ve 4 mesicich zacal chytat. Kluk jedne zname se jeste v pul roce po nicem nenatahoval
Naše poprvý chytla a držela špendlík a snaží se ho vždy okusovat.. ![]()
@Gladys píše:
Ve 2,5m moje děti jen ležej, čučej a naprosto nic neumějPamatuju si, jak jsme v 5m s njstarším dorazili na rehabky (s něčm jiným) a rehabilitační sestra se zhrozila, že nemá aktivní úchop. Tak fajn, třepala jsem kroužkama před dítětem, aby se pro ně natáhlo a drželo je, po týdnu usilovného třepání se dítě po kroužcích natáhlo, tak jsem si oddychla - a druhý den to zas neuměl
Vyprdla jsem se na to, sahat po hračkách začal až v půl roce, sám od sebe, musel k tomu dozrát.
Jasně. Každé dítě je jiné. Já jsem začala například chodit až v roce a půl.
Máma ze mě byla na mrtvici. K tomu jsem vypadala asi tak na 3 roky, takže lidi docela koukali, když mě vezla v kočárku…ale to už jsem úplně odbočila od tématu.
Nasi oba taky dlouho nezajem. Az tak k tomu pul roku zacali sami sahat po vecech.
Ale chodili oba uz v jedenacti mesicich, kazde dite to fakt ma jinak ![]()