Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, chci získat nějaké informace o prvním IVF. Samozřejmě, že to co jde mám přečtené, defakto umím nazpamět, ale…
Příští týden jdeme s manželem na první konzultaci k IVF. Za sebou mám 2× IUI minulý rok. Po druhém IUI se mi docela dost rozházel cyklus, tak jsme to nechali být a že, když se to nepovede do svatby, tak jdeme do IVF. Problém je v tom, že se manžel bude nejspíše podrobovat biologické léčbě a ještě cca 4 roky nebude schopen mít děti (rodí se hodně postižené apod.) Takže čas neúprosně tlačí. Na gyndu chodím paní doktorce Turkové, takže na IVF půjdu do Iscare. Máte některá zkušenosti? Jinak já jsem zdravá - vaječníky OK, průchodnost OK, hormonální profil OK a nikdy jsem neměla cystu. Manžel trošku horší spermio, ale prý schopen oplodnit je. Tak nevím, jsem z toho taková nesvá. Tak budu ráda za Vaše zkušenosti ![]()
Dobrý den,
loni jsem podstoupila IUV a pak IVF v Iscare pod vedením paní doktorky Turkové. Mám anovulační cykly a manžel špatný spermiogram. Jak probíhají konzultace v Iscare nevím, chodila jsem do gynekologické ambulance za paní doktorkou na Lužiny. Ale v Iscare jsme podstoupila OPU a embryotransfér, tak mohu jen popsat tyto procedury. Na kontrolní ultrazvuky jsem chodila opět na Lužiny, protože tam chodím na gynekologii. A hned na první pokus IVF se nám zadařilo a v kočárku mi spinká mimčo.
Také chodím k paní doktorce na gynekologickou ambulanci na Lužiny. První konzultací jsem myslela, že si nás tam zve i s manželem, aby vysvětlila co bude následovat. Jinak moc gratuluju, že se povedlo na poprvé, kéž by to bylo i v našem případě… Já jen přemýšlím, zda si poté zavést jedno nebo dvě embryjka.. Teda pokud se to ještě smí? Ten čas je fakt neúrosný. Je mi sice 27, ale v případě neúspěchu se mi samozřejmě nechci čekat dalších 6 let. V nejhorším případě se prý před léčbou zamrazí navícekrát spermie..
Dekujeme. Ano, byli jsme s manzelem oba pred IUI na konzultaci, ktere se nepovedlo, ale to jsme predpokladali. Pak byl manzel az na utz v tehotenstvi a predtim samozrejme v Iscare na odberu a odvezt me po opu i et. My jsme byli rozhodnuti pro 1 embryo a pak nam ani nic jineho nezbylo, protoze se vic neujalo. Ale kdybych mela takto nejisty vyhled asi bych sla do dvou, jde to. Jen pak mate hrazeno mene pokusu od pojistovny, nez kdyz je na poprve jedno embryo pokud vim. Pani doktorka je razna, moc mi k tomu, jak to probiha nerekla. Ale mame mimco, tak to neresim.
@Domuna90 ahoj nevidím problém u tebe já taky ivf já mámu podvazane vaječníky stimuluji tedkom zítra ultrazvuk manžel na kref tak sem zvědavá cojak ale Di do toho
Tak to je krasny na poprve ja byla take a cekam dneska na visledek docela mam strach jak to dopadne ![]()
Ahoj tak to sem rada že tito vislo ja cekam visledky co jak to bude taky mi moc nic nevisvetlili ohledne me vajicka a manžela spermo no uvodome
Tak musím se pochlubit mám pozitivní test a poprvé dala jsem dva embrya
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.