První kaše na večer

15
30.6.23 07:04

první kaše na večer

Dobrý den,

mám otázku. Malá je na konci 5. měsíce a já začínám s příkrmy. Začala jsem klasicky na oběd s mrkvičkou po jedné lžičce a dokojím a večer jsem zkusila od Sunaru banánovou kaši. Po kaši chtěla za 2 hodiny dokojit a pak se mi strašně v postýlce kroutila a poté začala brečet kvůli bolesti bříška. Četla jsem spíš, že by po kaši měly děti lépe spát a to bříško by je nemělo bolet. Máte s tím některá zkušenost?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65204
30.6.23 07:08
@Dencula1 píše:
Dobrý den,mám otázku. Malá je na konci 5. měsíce a já začínám s příkrmy. Začala jsem klasicky na oběd s mrkvičkou po jedné lžičce a dokojím a večer jsem zkusila od Sunaru banánovou kaši. Po kaši chtěla za 2 hodiny dokojit a pak se mi strašně v postýlce kroutila a poté začala brečet kvůli bolesti bříška. Četla jsem spíš, že by po kaši měly děti lépe spát a to bříško by je nemělo bolet. Máte s tím některá zkušenost?
Děkuji.

V dnesni dobe uz se nedoporucuji kase vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
30.6.23 07:09

Spis naopak, ta kaše je do žaludku těžká s navíc je sladká, takže je vhodná spis k snídani, zaprve po ni muze bolet břicho a za druhé to sladke dodá energii a děti pak nespi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35832
30.6.23 07:19
@Dencula1 píše:
Dobrý den,mám otázku. Malá je na konci 5. měsíce a já začínám s příkrmy. Začala jsem klasicky na oběd s mrkvičkou po jedné lžičce a dokojím a večer jsem zkusila od Sunaru banánovou kaši. Po kaši chtěla za 2 hodiny dokojit a pak se mi strašně v postýlce kroutila a poté začala brečet kvůli bolesti bříška. Četla jsem spíš, že by po kaši měly děti lépe spát a to bříško by je nemělo bolet . Máte s tím některá zkušenost?
Děkuji.

Přesně naopak v tomto věku. Kaši dávej na noc až tak od 10 měsíce, ale idealne spíš na snídani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
30.6.23 07:37

Za prvé je to uplně zbytečné dávat kaši v pátem měsícu vůbec. Uč ho jen na ty obědy!!! Klidně měsic dva, jen obědy. Pak ovoce dopoledne. A zase nechat měsíc… a pak někdy v 9-10m stačí začít s kaší a to ráno. Kaše je těžká na trávení, jsou to sacharidy…a právě může bolet bříško.
A za další nedávala bych tyto slazené srágory ale domáci kaše raději. Já dělala ovesné, rýžové, jáhlové… a přidala ovoce, nebo presnidávku… ale opravdu je na kaši čas. A ve výsledky kdyby kaše miminko nejejedlo vůbec tak se taky nic nestane. Výživově to je nula nula pr. d.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
30.6.23 07:38

Na kaši k večeři je strašně malá. Je lepší nejdříve stabilizovat zeleninu k obědu. A dost dětí po ní bolí bříško. Moje ji teda zvládaly v pohodě, ale byly spíše výjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
30.6.23 07:43

Kasi vyhod, je to preslazeny ochuceny blivajz. Zarad ciste obilne kase treba s ovocem ke snidani, az budes mit hybajici se dite.
Zatim staci zelenina jednou denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
30.6.23 08:14

Asi záleží i na dítěti…mě starší k snídani chtěla jedine mléko…nic jiného..ani jogurt a i přesnídávku…až tak kolem roka začala relativně snídat..a to radši třeba chleba…teď skoro ve 2 letech si občas se mnou dá ovesnou…takže já jsem dávala u ní kaše večer…ale ne přímo před spaním..chodila spát kolem 8 takže cca v 5 měla tu kaši (ale ne každý den..střídala jsem to ) takže tu energii s kaše ještě zpracovala a pak těsně před spaním měla mléko…malej usíná teda mnohem dříve tak kolem 6..takže tomu dávám kaše buď dopoledne nebo odpoledne jako svačinku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
30.6.23 08:17

Kaše večer nedávat. Taky jsem to zkusila jednou a malého to zacpalo. V 5 měsíci bych zůstala jen u ty zeleninky k obědu. Přidávala bych pak postupně svačinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5985
30.6.23 08:45

Dávala jsem kaši dopoledne asi od 8m, večer jsem sladké od 17:00 vůbec nedávala.
Nicméně dcera je moc v oblibě neměla. Na ty ochucené bych se vyprdla. Radši ji pak do ni přidej čerstvé ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
30.6.23 09:08

Jak už je tu psáno, kaši spíš ráno a až později. A vyber spíš bezmléčnou obilnou kaši bez všelijakých přísad, má je třeba DM pod jejich značkou. A můžeš rozmíchat se svým odstříkaným mlékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
30.6.23 09:36

Zkus to otočit. Kaši dej k obědu. Teď se moc nedoporučuje ji dávat večer. Ne každý to snese. Pro někoho je to těžké, někdo má žízeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22897
10.7.23 07:49

@Dencula1 kaši určitě později a nejlépe na snídani. Má hodně sacharidů a dítě vlastně jen zaplacne a nic mu nedá..na noc právě může tlačit bříško jak je těžká.
Já s ní začala kolem 8.mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko