Lipánek v 8 měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Lipánek v 8 měsících
Dobrý den maminky,
Podobná diskuze tu je, ale stará a chci vědět více vašich zkušeností.
Doktorka nám řekla, ať už jíme jogurty, nějaký tučný atd.. tak já jí dneska koupila lipanka 🤦 tvarohovýho, s méně cukrem, dala jsem ji asi čtvrtku jogurtu a teď tu čtu, jak to nesmí 🤦 jsem asi blbá, ale nestane se jí teda nic? Když je ještě brzy na takový věci? Díky za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vždyť je to jen hodně tučná smetana s trochou tvarohu. Vklidu mamko! Dítěti se nic nestane. Příště volte obyčejný bílý jogurt namísto lipanka. Dítě by pak mohlo obyč bílý 3% jogurt odmítnout, přece jen Lipánek je preslazeny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dite lipanka nezna ani v roce a pul, vzdyt je to desne preslazeny. Kup klasicky bily jogurt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lipánek je ok, na mě málo sladký…Nejlepší je ale domácí Pribináček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec nic se jí nestane. Tučný jogurt je myšleno s obsahem tuku 3-5 %. Třeba bílá Hollandia. Já pak asi od 10 měsíců dávala občas i ochucenou Hollandii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lipánek není jogurt. Jednorázově se samozřejmě nic nestane, jen ti už asi bude odmítat bílé jogurty. Tvarohy a spol je lepší dávat až po roce kvůli zatěžování ledvin. Ale z jednorázového ochutnání dítě neumře.
Nejlepší je hollandie nebo choceňský jogurt. A začít bílou variantou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítěti se nestane vůbec nic. Jenom si čuchne k cukru. A drtivá většina děti, jak ochutná sladké, tak už nechce jinak.
Proto se doporučuje s cukrem začínat co nejpozději, protože je pro tak malé děti úplně zbytečný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karolína1123 lipanek není jogurt, to nekupuj, spis třeba holandii, ale jednorázově se nic nestane, hrozí max to, ze dítě ochutna to sladké a nebude chtít už normalni bílý jogurt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má 9 měsíců a dávám mu Hollandii s přesnídávkou, nebo s ovocem, ty sladké tučné srajdy mu zatím fakt v plánu dávat nemám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My dávaly nejméně do roka bílý jogurt a do toho ovoce nebo přesnídávku. Lipanka má teď jen jednou za čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doktorka určitě myslela tučný bílý jogurt, ne lipanka
kup Hollandii, moje malá ji miluje doteď
(ale toho lipanka taky
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako změnu jsem občas dávala u kluka (holka má alergii) a i v peti letech si rada dává bily zrající v kelímku a občas koupím nějaký puding nebo srajdu s lentilkama. Ale my s manželem jíme bily jogurt ve velkém tak je zvykly na naši stravu a nějak neřeší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z te trošky se jednou nestane nic. Ale pak tvaroh až od roka. Zatěžuje ledviny. Kup ji bílý jogurt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doktorka ti řekne “ kupte bilý jogurt” a ty jdeš a koupíš bilej přeslazenek tvaroh? Jako jasně že dítě bude ok, ale vubec nerozumim tvemu počínání. Jak tě to napadlo?
- Citovat
- Upravit
@Tosidelassrandu píše:
Doktorka ti řekne “ kupte bilý jogurt” a ty jdeš a koupíš bilej přeslazenek tvaroh? Jako jasně že dítě bude ok, ale vubec nerozumim tvemu počínání. Jak tě to napadlo?
Já tomu rozumím. Já mám taky v kategorii “jogurt” všechny kelímky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit