Domácí příkrmy a přesnídávky

9
14.4.23 16:56

Domácí příkrmy a přesnídávky

Dobrý den ženy a maminky,
potřebuji poradit. Pěstuji si na zahrádce hodně zeleniny a chtěla bych si ze své vlastní úrody předem předchystat a zavařit/zamrazit nějaké příkrmy. Často jsem se dočetla, že zmrazení je lepší, než zavaření. Chtěla bych tak nějak, aby to vydrželo aspoň do zimy. Vyplatí se to, nebo se dlouhodobým skladováním v mrazáku stejně jídlo “znehodnotí” a bude lepší kupovat v obchodě, nebo vařit z čerstvé, ale ze zimní zeleniny v obchoďácích? Vím, že když vyndám např. maso po půl roce z mrazáku už to není žádná sláva.
Děkuji za reakce :D

Příspěvek upraven 14.04.23 v 17:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
14.4.23 17:01

Zamrazivala jsem obědy vždy tak na týden až 10 dní. Pak dělala čerstvé na několik dní. Stejně i ovoce do pytlíčků z dm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.4.23 17:35

Zamrazovat max na měsíc, zavařovat můžeš na dýl. A pokud zamrazovat, tak vakuovaný.

• Citovat
  • Upravit
2377
14.4.23 20:07

Já zamrazuju max na 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22914
4.5.23 11:35

Mrazila jsem na pár dní dopředu. Jinak zavařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.5.23 11:11

Maminky,
ráda bych se zeptala, jestli jste některá dávala miminku i jako příkrmy nějaké kaše s colostrem? Pokud ano, jak Vám miminko tyhle kaše snášelo a chutnaly mu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
21.5.23 16:07

@Renka.haj Dávala jsem malýmu od ukončenýho šestýho měsíce kaše s colostrem. Kupovala jsem rýžovou kaši a i když chutná trošku jinak než běžná mléčná kaše, malýmu to nijak nevadilo, dobře se mu trávila. Kupovala jsem to hlavně díky benefitům samotnýho colostra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
naty9697
23.5.23 10:20

Taky uvažujeme o zařazení do stravy výrobků s kolostrem. Ty kaše doslazujete nějak nebo čistě jen takhle zalitý vodou?

• Citovat
  • Upravit
26
24.5.23 09:58

@naty9697 Nedoslazuji, ale pokud ti dítě toleruje med a nemá alergii, můžeš tam trošku přidat, občas to tam malýmu přidám, ale tím, že kupujeme rýžovou Colvia kaši s jablkem, tak to není ani potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22914
24.5.23 11:01

@naty9697 nejlepší máš učit dítě na neslazená jídla a vodu. Nesladila bych..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí