Prikrmovanie 6 mesacneho dojcata

1
27.3.23 22:14

prikrmovanie 6 mesacneho dojcata

Dobrý den,

rada by som Vas poziadala o pomoc. Mame 6 mesacne dievcatko porodna vaha 4 350 g, teraz v polroku 6 900 g, od narodenia z 90% na umelom mlieku, od 2. mesiaca problem s pomalym priberanim, 2× sme kvoli tomu boli hospitalizovaní, chvalabohu ziadna choroba sa nepotvrdila az na zvýšený D vitamin. V nemocnici nariadili zacat s prikrmami ku koncu 5 mesiaca, za 5 dni tam pribrala 150g (to co predtym na mlieku za 2 tyzdne). V nemocnici dali naraz kombinaciu od 1. dna mrkva, zemiak, ryza, kuracie maso, doma vsak prikrmy odmieta, resp. chuti jej len ovocie, a krupicova kasa. Z cisteho mlieka napriek tomu ze vypije od 720-800 ml denne malicko pribera, a zeleninovo masove prikrmy zje vylucne zamiesane s krupicou,. BIO krupica zo spaldovej muky na obale j. uvedene od ukonc. 5 mesiaca. Zarabam polovicu z doporuceneho davkovania, t. j. 40ml voda 60 ml umeleho mlieko a 2 polievkove lyzice krupice a podavam tuto davku spolu 3× za den - desiata krupica s ovocim, obed zelenina s krupicou, vecera ovocie s krupicou (denne zje spolu 100g krupice), medzi to mlieko cely den aj noc. Predtym zavedeny lepok formou 1 rezanca do prikrmu. Okrem toho este na noc miesame do umeleho mlieka ryzovu kasu neochutenu. Krupicu podavam 4ty den a dieta konecne zacalo priberat. Moja otazka znie ao casto a kolko krupice moze jest? treba striedat s pohankou, ryzovou atd,? ide o tom ze sme naozaj zufali a nebyt krupice z tuhej stravy nezje nic max. trochu ovocia a z mlieka nepribera poriadne napriek tomu ze zje skoro 800 ml kazdy den niekedy aj viac. Dakujem velmi pekne za rady. S pozdravom Matejova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7513
28.3.23 08:55

Já nevím ale zaměřila bych se na ty zeleninové přikrmy a nesnažila se ji vykrmit moukou… Já začala přikrmy dělat tím že jsme dávali poctivě měsíc jen zeleninu, pak měsíc zeleninu s masem, postupně přílozy kuskus (lepek) pohanka, rýže, kukuřičné těstoviny… a pak další měsíc ovoce dopoledne (čerstvé, přesnidávky)… a pak až někdy v 8-9m kaše ráno na snídaní, ale neee krupice!!! Je to jen mouka prostě… nic ji to vyžívově nedá. Dělala jsem ovesné kaše domácí, rýžové, kuskusové, qinoové… a do toho nějaké ovoce, přesnidávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
28.3.23 09:39

Krupice je hrozně těžká, doporučuje se až od 1roku. @KKK85 měla jsem to úplně stejně u obou dcer, jinak bych to ani nedoporučila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7513
28.3.23 10:56
@lucynka25 píše:
Krupice je hrozně těžká, doporučuje se až od 1roku. @KKK85 měla jsem to úplně stejně u obou dcer, jinak bych to ani nedoporučila :palec:

Já třeba krupici dceři nedávala nikdy… ač od toho roku by to šlo… neviděla jsem na tom nikdy nic prospěšného… pak někdy ochutnala a nechutná ji to.. náš tatínek miluje krupici :D. Já se snažím i vařit bez mouky, raději zeleninou zahustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
28.3.23 11:12

@KKK85 já jí davala až mnohem později, občas si dáme i teď, to já jí můžu :jazyk:
ale nejvíce u nás frčela ovesná s ovocem, tu má dcera i dnes neustále k snídani :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7513
28.3.23 11:35
@lucynka25 píše:
@KKK85 já jí davala až mnohem později, občas si dáme i teď, to já jí můžu :jazyk:
ale nejvíce u nás frčela ovesná s ovocem, tu má dcera i dnes neustále k snídani :P

Ona jako malá tu ovesnou jedla a pak ji to opustilo… ona nejí ani pudink, krupici, žádné kaše… ani buchtičky s krémem… je divná… :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
28.3.23 11:42

@KKK85 tak to mám se starší dcerou, jako malinká kaše milovala a dneska absolutně ne, ale šodo tedy může.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí