Příkrmy u citlivého bříška.

5
14.4.23 13:35

Příkrmy u citlivého bříška.

Zdravím vás.

Mám čtyřměsíční miminko, respektive, čtyři a půl měsíce. Jelikož nekojím (bohužel) a malý je od druhého měsíce na UM. Bylo mi řečeno, že od ukončeného čtvrtého měsíce se začíná s příkrmy. Náš malý má velmi citlivé bříško, trpí na koliky, prdíky apod. Vybrat UM byl celkem oříšek, nakonec máme Sunar premium a sunar expert a už od toho druhého měsíce to střídáme. (To neřešte, to je na dlouho) 😀 O čem chci ale mluvit je, že mi přijde i tak brzo ve čtvrtém měsíci začínat, zrovna u nás. Jedem hodně pozvolna, první týden jen pár lžiček, postupně si zvyknul. Pak mi začal jíst už celou misku, docela mu to chutná a z jednodruhové zeleniny jsme přešli hezky na směsku. Ale od té doby co papá příkrmy, tak má problémy zase s kolikama a to už jsem si myslela, že prdum odzvonilo. Jak ho pobolívává bříško, tak špatně spí. Přes den ho uspat je něco hroznýho a po i hodinové snaze konečně usne, třeba jen na 10 minut, než ho vyruší nějaký prd. Večer většinou kadí a po příkrmu nikdy žádný průjem nebo zácpa, a pak už na noc ok. V noci spí. Ale přes ten den, než to vytráví to je děs. Nevím co mám dělat, co mu mám dát. Podle pediatra bychom měli začínat už i s masem po dvou týdnech zeleniny a přidat nějaký lepek a on mi bojuje i s blbou mrkví. A čím víc ho to trápí, tím míň chce papat už i mlíčko. Máte někdo miminko s citlivým bříškem? Poradíte? Pomůžete? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.4.23 14:24

A fenykl s espumisanem nefunguje? Může to mít z nějaké zelenini. Třeba z brokolice.
Kamarádce dělal problém banán. Jak ho přestali dávat měly klid. V kupovaných prikrmech je kolikrát něco co by se nemělo (pomeranč, jahody…)
Popřípadě na chvíli přestat a zkusíš za pár dní znovu?

• Citovat
  • Upravit
10141
14.4.23 17:01
@Hutuna píše:
Zdravím vás.Mám čtyřměsíční miminko, respektive, čtyři a půl měsíce. Jelikož nekojím (bohužel) a malý je od druhého měsíce na UM. Bylo mi řečeno, že od ukončeného čtvrtého měsíce se začíná s příkrmy. Náš malý má velmi citlivé bříško, trpí na koliky, prdíky apod. Vybrat UM byl celkem oříšek, nakonec máme Sunar premium a sunar expert a už od toho druhého měsíce to střídáme. (To neřešte, to je na dlouho) 😀 O čem chci ale mluvit je, že mi přijde i tak brzo ve čtvrtém měsíci začínat, zrovna u nás. Jedem hodně pozvolna, první týden jen pár lžiček, postupně si zvyknul. Pak mi začal jíst už celou misku, docela mu to chutná a z jednodruhové zeleniny jsme přešli hezky na směsku. Ale od té doby co papá příkrmy, tak má problémy zase s kolikama a to už jsem si myslela, že prdum odzvonilo. Jak ho pobolívává bříško, tak špatně spí. Přes den ho uspat je něco hroznýho a po i hodinové snaze konečně usne, třeba jen na 10 minut, než ho vyruší nějaký prd. Večer většinou kadí a po příkrmu nikdy žádný průjem nebo zácpa, a pak už na noc ok. V noci spí. Ale přes ten den, než to vytráví to je děs. Nevím co mám dělat, co mu mám dát. Podle pediatra bychom měli začínat už i s masem po dvou týdnech zeleniny a přidat nějaký lepek a on mi bojuje i s blbou mrkví. A čím víc ho to trápí, tím míň chce papat už i mlíčko. Máte někdo miminko s citlivým bříškem? Poradíte? Pomůžete? :srdce:

Tak mu asi něco z těch příkrmů nesedí. Co dáváš? Zkoušíš každý druh tři dny, zda nebude reakce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.4.23 17:53

@meduzza
Ano řídím se přesně pokynů, já jsem v tomhle takový poctivec. Na mrkev měl reakci, celej se mi osypal, prý to je časté u ekzematiků, že se spustí ekzém a mrkví by se nemělo začínat, ale co už. Nicméně dáváme příkrmy 14 dní a opravdu jsem zkoušela zeleninu po zelenině a ze začátku jen pár lžiček. Domácí příkrmy mi vůbec nechce jíst, zkoušela jsem i dýni ale kupovaná je prý asi lepší. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.4.23 17:58
@Anonymní píše:
A fenykl s espumisanem nefunguje? Může to mít z nějaké zelenini. Třeba z brokolice.
Kamarádce dělal problém banán. Jak ho přestali dávat měly klid. V kupovaných prikrmech je kolikrát něco co by se nemělo (pomeranč, jahody…)
Popřípadě na chvíli přestat a zkusíš za pár dní znovu?

Čajík mu dávám pravidelně, mám nějakou směs anýz, fenykl apod. pro děti. Espumisan mu dávám na noc. Ráno probiotika pro miminka. Vše na doporučení lékaře. S ovocnými příkrmy jsme ještě nezačali. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí