4 měsíc - UM + příkrmy

19.5.23 15:19

4 měsíc - UM +příkrmy

Zdravím mám 4 měsíčního chlapečka. Již přes 14dni jsme na UM (měla jsem málo mléka, syn nepribiral) dnes již má drobet gramů navíc 🙈 🙈…
Kojení má již večer 2×-3×, ale dle mého názoru ma jen pár kapicek.. (takže to neberu jako plnohodnotnou dávku)
Doktorka nám dneska řekla, že můžeme začít dávat příkrmy a kojeneckou vodu nebo čaj…
Chci se zeptat.. Neporadila by mi některá jak začít? Už jsem vyčetla, že by se mělo začít mrkví, nejdřív po lzickach, zkoušet pár dní, pak brambor, batat… Až z toho bude jedna dávka jídla..
Ale jak do toho zakomponovat tu vodu? Já myslela, že na pití má i to UM 🙈 🙈
A kdy byste dali kaši na noc?
Mám obavy, abych ho neprecpavala 🙈už teď má drobet pupicek.. Ale on je takový, že i kdybych mu dala 200ml, tak to vymlaskne 🙈 🙈(což samozřejmě nedávám)..
Děkuji za Vaše zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16335
19.5.23 15:27
@Andrejjkaaa píše:
Zdravím mám 4 měsíčního chlapečka. Již přes 14dni jsme na UM (měla jsem málo mléka, syn nepribiral) dnes již má drobet gramů navíc 🙈 🙈…
Kojení má již večer 2×-3×, ale dle mého názoru ma jen pár kapicek.. (takže to neberu jako plnohodnotnou dávku)
Doktorka nám dneska řekla, že můžeme začít dávat příkrmy a kojeneckou vodu nebo čaj…
Chci se zeptat.. Neporadila by mi některá jak začít? Už jsem vyčetla, že by se mělo začít mrkví, nejdřív po lzickach, zkoušet pár dní, pak brambor, batat… Až z toho bude jedna dávka jídla..
Ale jak do toho zakomponovat tu vodu? Já myslela, že na pití má i to UM 🙈 🙈
A kdy byste dali kaši na noc?
Mám obavy, abych ho neprecpavala 🙈už teď má drobet pupicek.. Ale on je takový, že i kdybych mu dala 200ml, tak to vymlaskne 🙈 🙈(což samozřejmě nedávám)..
Děkuji za Vaše zkušenosti

Určitě bych začala pomalu, třeba pár lžiček jeden den a zase pár dní jen UM, ať nemá v bříšku paseku. Tipy na vaření jsou na různých stránkách na internetu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11836
19.5.23 15:40

Můžeš začít jakoukoli zeleninou nemusi to být zrovna mrkev…vodu/caj můžeš zkoušet buď z lahvičky nebo po lžičkách…ale není to nutné…nějaká voda je i v tom prikrmu a na pití má i to um…stejně ze začátku toho nejspíš moc nesni takže budeš um dokrmovat…jen je dobré aby si pomalu zvykal i na tu chuť vody/čaje…fajn je pro začátek třeba fenyklový nebo heřmánkový čaj který pomůže i s trávením..po zavedení prikrmu se může zase ozvat bříško…dává se vždy aspoň 3 dny jeden druh zeleniny abys věděla že není nějaká reakce a pak můžeš začít další…zase několik dní po sobě…a tak dál..až toho budete mít vícero ozkoušení můžeš začít kombinovat, postupně přidat maso apod..návodu na netu je spousta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.5.23 15:45

Mrkev ne, ta casto ucpava…treba dyne je fajn. Ale fakt malinko, hlavne, kdyz chces zacit takhle brzy. Vodu par lzicek taky staci. Mleko je do roka naprosto nejdulezitejsi slozka potravy, takze v klidu.
Navodu najdes milion, ale ono se z toho ve finale dela vetsi veda, nez je nutne…proste ze zacatku se ma dite s tim jidlem hlavne seznamovat, uvidis, podle reakce.
Jinak pokud ti dite nejevi o to jidlo zajem, tak klido muzes pockat, jinak to bude vic stresu nez prinosu :nevim:
Kasi na noc jsem osobne nezavedla nikdy, davala jsem ji ke snidani a az pozdeji…ani nevim, 8 mesicu? Az ty deti zacaly byt trochu aktivnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.5.23 16:23

No prestanes kojit kvuli vaze a pak „ma pupicek“ :roll:.

Ve 4 mes bych mu jeste nechala dva mesice mliko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9770
19.5.23 16:37

Jeví zájem o vaše jídlo? Pokud ne, tak bych nespěchala, pokud ano, tak zkusit dát lžičku příkrmu, další den třeba dvě a uvidíš, jak mu to bude chutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.23 19:22

Příkrmy jsem zamrazivala do formiček na ořechy.
Mrkev, batat, hrášek, cuketu, dýni…
Na začátku jsem dávala jeden ořech denně. Když jsem dobral celou řadu následovala dalsi zelenina taky po jednou denně. Když bylo všechno pryč udělala se nová várka a ty jsem kombinovala (pokud nebyla na něco reakce) po 2-3 stejně jsem to dělala s ovocem. Vždycky když jsem zkoušela nivou zeleninu a ovoce bylo to na řady těch ořechů
Kaši do mlíka asi na konci 5M.? Vodu na zapití „oběda“. No a v létě. Kolik vypila, vypila no.

• Citovat
  • Upravit
5.7.23 11:11

Um

Ahoj chci se zeptat mám už sice 3 děti a nějaké zkušenosti tak vím co a jak jenže jedno dítě má plno doktorů sem ve středu atd atd je toho dost na mě teď máme nejmladší dítě 21.7 má 4 měsíce a tady směřuje má otázka partnerova mamka nám koupila pro malýho Sunar bebu od ukončeného 12 měsíce jenze jsme si toho všimly až teď kdy to defakto skonzumoval může mu to nějak ublížit?? Připadám si jako neschopná matka že sem si nevšimla co dávám vlastnímu dítěti a mám strach jestli mu to neublíží děkuji za odpovědi :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16335
5.7.23 11:14
@Maminka3103 píše:
Ahoj chci se zeptat mám už sice 3 děti a nějaké zkušenosti tak vím co a jak jenže jedno dítě má plno doktorů sem ve středu atd atd je toho dost na mě teď máme nejmladší dítě 21.7 má 4 měsíce a tady směřuje má otázka partnerova mamka nám koupila pro malýho Sunar bebu od ukončeného 12 měsíce jenze jsme si toho všimly až teď kdy to defakto skonzumoval může mu to nějak ublížit?? Připadám si jako neschopná matka že sem si nevšimla co dávám vlastnímu dítěti a mám strach jestli mu to neublíží děkuji za odpovědi :( :(

Jistě to nemá jak ublížit, pouze to bude mít trochu jiné složení. Takže v pohodě, prostě dej už to správné :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.23 11:39

@Dahlia0409 děkuji trochu se mi ulevilo že mu to nijak neublíží jsme měsíc na UM můžu začít dávat i pomixovanou mrkev když mu budou 4 měsíce nebo raději ještě počkat mám 3 děti ale oba začínaly jinak 5lety snědl vždy vše 4 lety má problémy s jídlem kvůli ledvině má jen jednu takže ne všechno sní krušné začátky no a u toho nejmladšího zvažuju jestli dávat pomalu uvařenou pomixovanou mrkev aspoň nebo počkat :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16335
5.7.23 11:46
@Maminka3103 píše:
@Dahlia0409 děkuji trochu se mi ulevilo že mu to nijak neublíží jsme měsíc na UM můžu začít dávat i pomixovanou mrkev když mu budou 4 měsíce nebo raději ještě počkat mám 3 děti ale oba začínaly jinak 5lety snědl vždy vše 4 lety má problémy s jídlem kvůli ledvině má jen jednu takže ne všechno sní krušné začátky no a u toho nejmladšího zvažuju jestli dávat pomalu uvařenou pomixovanou mrkev aspoň nebo počkat :think: :think: :think:

Já bych nespechala. Podle mě je času dost, začala jsem, až po pátém měsíci. Ale zkus, třeba si dá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
5.7.23 11:48
@Maminka3103 píše:
@Dahlia0409 děkuji trochu se mi ulevilo že mu to nijak neublíží jsme měsíc na UM můžu začít dávat i pomixovanou mrkev když mu budou 4 měsíce nebo raději ještě počkat mám 3 děti ale oba začínaly jinak 5lety snědl vždy vše 4 lety má problémy s jídlem kvůli ledvině má jen jednu takže ne všechno sní krušné začátky no a u toho nejmladšího zvažuju jestli dávat pomalu uvařenou pomixovanou mrkev aspoň nebo počkat :think: :think: :think:

Ohledně příkrmů jsem vše konzultovala s doktorem. Řekl začnete s tímhle, pak přidejte to a to… Začínala jsem mrkví, pak brambory s masem… prostě jsem se řídila jeho radami a nikdy žádný problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16335
5.7.23 11:51
@ibis píše:
Ohledně příkrmů jsem vše konzultovala s doktorem. Řekl začnete s tímhle, pak přidejte to a to… Začínala jsem mrkví, pak brambory s masem… prostě jsem se řídila jeho radami a nikdy žádný problém…

Tak to já mrkla na net a jedu podle sebe :mrgreen: Začala jsem bramborem s mrkví, maso až později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
5.7.23 11:58
@Dahlia0409 píše:
Tak to já mrkla na net a jedu podle sebe :mrgreen: Začala jsem bramborem s mrkví, maso až později

Když já začínala s příkrmy, tak internet byl tak trochu v „plenkách“ tady :mrgreen: Jo, měla jsem internet v PC, ale nejprve jsem si vyslechla rady zkušenějšího :) Později jsem hledala různé typy a recepty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16335
5.7.23 12:01
@ibis píše:
Když já začínala s příkrmy, tak internet byl tak trochu v „plenkách“ tady :mrgreen: Jo, měla jsem internet v PC, ale nejprve jsem si vyslechla rady zkušenějšího :) Později jsem hledala různé typy a recepty ;)

Jasně, tak byly třeba knížky :mrgreen: Já si jela podle sebe, dr jen řekla, že klidně můžeme začít dávat příkrmy, jestli chci. Víc nic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí