Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, kde prosím jste kupovali v Českých Budějovicích nebo v blízkém Rakousku boty pro dítě které začíná chodit? Jsme z Vyššího Brodu u Vietnamců boty určitě kupovat nechci a v Českém Krumlově k nesehnámí. Díky za tipy
@Kamisek121 místo neporadím, nejsem odsud, ale už dávno neplatí, že první botičky musí být kotníkové. Naopak, měly by být co nejflexibilnější a pokud dítě teprve začíná chodit doma, nech mu jen capáčky. První boty bych obula, až bude běhat venku. A pokud je teplo, i tam ty capáčky stačí.
Aknadar právě že v Krumlově u Bati prý nevedou vůbec dětskou obuv jen od čísla 30. Aduš8 venku chodí taky a je tady přece jenom zima na capáčky
https://www.vjobuv.cz/…c9_115_2.htm
https://www.detskaobuv-shop.cz/
Neznám, jen jsem zkusila pohledat.
@Aduš8 píše:
@Kamisek121 místo neporadím, nejsem odsud, ale už dávno neplatí, že první botičky musí být kotníkové. Naopak, měly by být co nejflexibilnější a pokud dítě teprve začíná chodit doma, nech mu jen capáčky. První boty bych obula, až bude běhat venku. A pokud je teplo, i tam ty capáčky stačí.
A ano tvrdé boty bych určitě nedávala. Ale kotnikové jsem třeba dávala. I bare jsou kotníkové. Já se řídila ohebná podešev, široká špička. Ne tvrdé kopyta. Ale ne uplně barefoot.
@Kamisek121 tak to potom ano, psala jsi, že začíná chodit, tak jsme si to představila jako dítě, které udělá 2,3 krůčky ![]()
Udělá pár kroků sama zbytek chce za ruce. V kočárku už moc sedět nechce
@Kamisek121 píše:
Udělá pár kroků sama zbytek chce za ruce. V kočárku už moc sedět nechce
Je super zajít do speciální prodejny jen pro děti. U nás jsou tam prodavačky které dítěti změří nohu, dcera má širokou nohu vysoký nárt… ony věděly která bota je na ní vhodná. A záleží zda chcete klasické boty, nebo barefoot. Já volím něco mezi tím. Nechci přímo bare, ale nechci tvrdé boty. Pár věci jsem si vzala z barefoot. A jedeme nějaký ten kompromis. Určitě to chce at má dítě místo pro prsty, ne uzkou botu.
Určitě chci taky něco mezi. Nějaké obchody s dětskou obuví v Čb jsem našla na netu ale na druhou stranu ty boty stály 1500-2000Kc. To se mi zdá až dost.
@Kamisek121 píše:
Určitě chci taky něco mezi. Nějaké obchody s dětskou obuví v Čb jsem našla na netu ale na druhou stranu ty boty stály 1500-2000Kc. To se mi zdá až dost.
Dá se i za mín pořídít. My kupujeme za cca 800-1500. Za 1500 měla zimní primigi. A na léto kupujeme keeny, ty jsou dražší. Ale ty až od tří let. My kupovali fare (jen některé) primigi, d.d.step. Ale dcera má širokou nohu, vysoký nárt.
@Kamisek121 a jinak snažím se ušetřit na obleční, to míváme bazarové z akci atd. Hledám hodně na netu (vinted, modrykonik…), sekáče atd. Ale na botech nee, ty prostě kupujeme nové a drahé. Ale těch 1500 máme strop.
1500 byl strop. Přemýšlím když jsme na těch hranicích jestli by se vyplatilo udělat si výlet do Fraistatu nebo Linze
Prisloi zbytecne kupovat první boty za takové ceny, nakonec jsem narazila na Attipas - jsou to spíš barefooty cca okolo 500 Kč a syn v nich chodí jak doma, tak venku (s teplou ponožkou). Už má druhy pár, na první krůčky úplně stačí a budeme je nejspíš kupovat dál.