První láska u dcerky. Nevím, jak řešit

Anonymní
8.11.25 09:23

první láska u dcerky

Dobrý den maminky. Potřebovala bych poradit. Mám dceru které je 14 let a už od března je zamilovaná do jednoho kluka. Ten kluk ale je úplný opak jí. Je v děcáku, kouří, drogy, policie také má už za sebou diagnostický ústav atd… Také jsem se dozvěděla že po několika holkách chtěl nudes a pak když neposlali další tak vyhrožoval že to všude rozešle. Vím že to vůbec není kluk pro ní, ale ona má svojí hlavu a furt tvrdí jak ho miluje. Klukovi je 15 takže je o rok starší než dcerka. A je vidět že nehledá nějaký vážný vztah, protože má každou chvíli jinou a když ho omrzí hledá další. Dcerka je z něj ale úplně paf. Když ji tohle vše říkám nezajímá ji to. Prosím co by jste dělali v mé situaci? Děkuji ;)

Příspěvek upraven 08.11.25 v 15:28

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9196
8.11.25 09:25

Promluvila si s ní o bezpečném sexu a bezpečném chování celkově, že nahé fotky se neposílají nikdy a nikomu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.25 09:27

@Serpentini To jsem s ní probírala. To mi řekla že by nikdy neudělala, ale že ho prý stále miluje.. Jsem už bezradná :(

• Citovat
  • Upravit
9719
8.11.25 09:29

Bohužel. Někoho přitahují tihle rebelové, protože vypadají zajímavě, drsně. Jsou pro ně cool. Holka je zrovna v takovém věku, že těžko si sama dělá úsudek. Má růžové, naivní brýle. Mluvit, mluvit otevřeně. Hlavně hlídat, ať neotěhotní. Doufat, že je to brzo přestane bavit. Najít nějaký koníček, který ji natolik pohltí, zabaví, aby neměla čas na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35040
8.11.25 09:30
@Anonymní píše: Více

Neuděláš bohužel nic, doufej že jí to brzy přejde. Jestli je takovej jak píšeš, tak ho brzy přestane tvoje dcera bavit. Hlavně aby se nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
8.11.25 11:09

Můžeš doufat, žes ji těch 14 let vedla správným směrem. V tomhle věku už nepotřebují být součástí našeho života, můžeme se pokoušet o to, aby nás pustili do toho svého. Buď trpělivá, milující a podporující jako doposud, tvoje dcera musí vědět, že jí věříš. Tak jí věř a trpělivě čekej, až to přejde. Nehodnoť, nekritizuj. Jen tak můžeš eliminovat riziko, že se dcera pořítí do průšvihu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4174
8.11.25 11:14

Kde na něj natrefila?
Jinak taky radím: poučit o sexu, ať mu neposílá žádné nahaté fotky (i když to není záruka) a pokud je přelétavý, tak vydržet měsíc. A ona, až ho uvidí s jinýma, tak brzy vystřízliví.
Teď má ty růžové brýle, že až se do ní zamiluje, tak ona se stane tou jedinou. :)
Chce to počkat, neodsuzovat ji, ale být s ní a mluvit s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1514
8.11.25 13:13

Neomílat furt dokola. Dat aspoň nějakou důvěru, nehlídat ji na každém kroku.
A jak psaly holky, poučit p vsech rizicích. A vytvořit atmosféru, aby se ti v případě problému svěřila.
My vydíráni po síti řešili ve 13, dcera se svěřila třídní a pak nám. Pak se dá cokoliv vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13859
8.11.25 13:29

Přesně jak píšou holky, neuděláš nic. Je jí 14, pravděpodobnost, že s ním založí rodinu je hodně malá. Nech ji, ať si svou zkušenost udělá sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39764
8.11.25 13:36

:think: Nějaký jiný neformální smíšený kolektiv, kde by našla protiváhu. :think:
Hodně těžká úloha a zároveň taky poslední šance. Držím palečky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1514
8.11.25 14:14
@M_Vladim píše: Více

To jw pravda. Jak se dcera chytila na vážno koni - převzala do pece jedno hříbě - tak se začala chovat mnohem zodpovědněji. Zároveň její okruh známých se úplně změnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.25 15:26

@Rosebery On chodil do vedlejší školy takže se potkávali v jídelně. Teď ho převezli do děcáku se školou protože vždy ze školy utíkal. Slyšela jsem už o něm že když holka odmítla pohlavní styk tak jí dal konec. Moje dcerka je do něj tak zblázněná že jen aby ho nestratila tak si myslím že je toho schopná.. Mluvíme o tom otevřeně, ale nikdy nevíme co se jim odehrává v hlavě..

• Citovat
  • Upravit
79922
8.11.25 15:33

tak urychleně pořešit antikoncepci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4174
8.11.25 15:58

Teď je venku zima, u něj být sami nemůžou, u vás asi taky těžko. Tak by těžko hledali, kde. Možná ten kluk hodně kecá a skutek utek. Myslím, že bude dost hlídaný (pokud utíkal) a i když odpoledne teoreticky nějaké skulinky na potkávání jsou, pochybuju, že by mohl po nocích brouzdat na sociálních sitích a v telefonu mít x fotek nahatých holek.
Pokud se tvojí dceři od jara líbí, ona je v osmičce, on v devítce a příští rok bude někde jinde úplně na škole a teď už je taky pryč, vidím to nadějně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40771
8.11.25 16:29

Oni spolu „chodí“, nebo je jen dcera do něj poblázněná?
Píšeš, že má každou chvíli jinou, třeba on o ni nebude mít zájem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí