Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak snášely vaše děti ve 3 letech poprvé letadlo? Váhám, jestli vyrazit na dovolenou autem nebo letadlem. Trošku se bojím, jak by se na letadlo tvářil náš tříletý syn.
Synovec letel poprve ve trech, 3.5 hodiny a pohoda, od ty doby porad vyzvida, kdy poleti zase ![]()
@TerezkaW Kluk letel poprvy, kdyz mu byly dva a pul. Byl to pro nej uzasny zazitek
Z letiste byl nadseny, z letu taky. Litala jsem i se dvema detma, prostredni litala od dvou mesicu, takze do toho tak nejak vplynula. Nebala bych se toho, ale zalezi taky na synovi, neznam ho ![]()
V pohodě
Miluje letiště jako já. Jediný problém je při přistávání kdy bolí uši - na to je dobré vzít třeba gumové medvídky ať je žvejká - trošku to pomáhá. Ale jak se přistane je to v pohodě ![]()
Dcera prvně letěla v 18 měsících, to byla naprostá pohoda, většinu letu tam i zpět prospala a předtím se zabavila tím, že si dala žemli do hrnečku a mydlila do toho lžičkou ![]()
podruhé letěla ve 2,5 letech - to už bylo trochu horší, neusnula a bylo to pro ni dlouhé (2 hodiny), na cestu tam jsem jí koupila novou knížku, kterou jsem vyndala právě až v letadle, když se začala nudit - to perfektně zabralo
bohužel na dovolené nebylo nejlepší počasí, takže cestou zpátky už znala knížku i pozpátku a zaujal ji jen Krtek puštěný na mobilu ![]()
Nase trileta poleti poprve za mesic. Zatim porad pripravujeme tim, ze ukazuju letadla na obloze a zduraznuji, ze take poleti letadlem k mori. Zatim se moc tesi, tak uvidime.
Ja u toho tedy nebudu, leti s prarodici na dovolenou…
Jeste dodam, ze pribaluji do letadla tablet s pohadkami a hrami.:-)
My s dětma poprvé letěly když byl mladšímu rok a starší 2,5 roku. Letěli jsme cca 2 hodiny. Mladší let tam prospal, starší seděla u okýnka a byla u vytržení…nenechala mě zavřít oko ani na minutku ( Letěli jsme brzo ráno a my noc před tím s manželem nespali
) a cestou zpátky byli vzhůro oba dva a úplně ok. Ta starší se teď pořád ptá, kdy zas poletí a když vidí letadlo tak mu mává nadšením, že brzo taky poletí
Snášeli to mnohem líp než cestu autem…v tom mi oba zvrací, ale během letu super
My poprve leteli kdyz dceri byl rok. Byla z letadla unesena, v letadla byla hodna, meli jsme sebou nejaky mnamky a hracku kdyby se ji tam nelibilo. ![]()
Ted bysme chteli letet taky deti 3 roky a 1,5 roku, ale jeste uvidime, ale vim ze let zvladnou v pohode. ![]()
My lítáme zhruba od půl roku dětí a nikdy žádný problém, kamarádka lítá od půl roku a to dálkové lty z Kamady a taky nikdy žádný problém, tříleté dítě to musí zvládnout naprosto s přehledem.
Lítáme s děma pravidelně už od malinka, mám v Irsku mamku, tak za ní… děti to obě nesou líp než my… ![]()
Malá letěla v 5tt, v roce a půl, ve dvou a čtvrt a teď poletí v rovných třech a těší se moc
beru jí sebou dobroty a pohadkovykaminek.cz .. Bydlíme kousek od letiště, takže každé letadlo komentuje slovy-taky poletíme letadlem, já se tááák těším ![]()
Rozhodně bych nikam daleko nejela autem..jasně, má to své výhody(člověk si sbalí věcí kolik chce, dělá si přestávky kde chce, má to auto k dipozici), ale uvázanou v autosedačce jí cestování fákt děsně nebaví a pro mě je to také očistec..
No, řekla bych, že rozhodně spíš zvládne 2 h v letadle než 10 (nebo i víc) v autě. Z letadla a letiště bude nadšená.
My letos taky poletime, o dceru (budou ji tri), se nebojim, myslim, ze se ji to bude libit, vic jak dve hodiny nepoletime, to ji urcite zabavim. Jezdime nekolikrat do roka 4 hodiny vlakem, takze mame trenink. Horsi to bude se synem, bude mit rok, na to se moc netesim, to jsou jeste takovy nazabavitelny telatka ![]()
Nas letel poprvé vloni, ve 3 letech, a hned několikrát, a v pohode. Jednu cestu teda zlobil, uz to bylo na nej dlouhy, nechtel byt pripasany když musel, a porad mi stahoval dolu okynko (to me hrozne stvalo
), ale jinak porad lepsi letadlem, nez se nekam harcovat po silnici.
Jinak do dneska, když koukáme na letadla na obloze, tak občas rekne, ze tam lidi papaji - to mu asi utkvelo nejvic
, hrabat se v tech všech krabičkách apod, to bylo něco pro nej, nestacilo jsem to chytat, o nejakym mym klidnym najedeni se nemohla byt rec ![]()