Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když bereš antikoncepci žádná přirozená ms není, dostaneš jí v té pauze. v té jsi taky chráněná a pak začneš po 7 dnech další plato a pořád tak dokola.
Na nějakou přirozenou ms ted zapomen, budou ti to řídit prášky, jak dobereš plato udělej pauzu a ms by měla dojít, po 7 denní pauze znova nasadit další plato, takle furt dokola, při braní prášků nejsou ani ovulační dny, a ms je taková ne stejná jak bez prášků. Tělo to pozná hnedka, že je větší příděl hormonů, budto to přijme a tím pádem ti prášky sednou, nebo nepřijme a budou se muset vyměnit.
Já se přidám a měla bych taky dotaz, jestli po dobu braní prášků se může partner klidně udělat dovnitř…?
@fialkka píše:
Já se přidám a měla bych taky dotaz, jestli po dobu braní prášků se může partner klidně udělat dovnitř…?
Ano, na co by jinak byla antikoncepce?
Vzdyt tohle vsechno vam mel zdelit doktor pri predepisovani prasku
![]()
Zdravím. Doktor mi predepsal antikoncepci Ayreen.Dne 1.10. jsem dostala MS takze jsem si vzala prvni prášek. Od te doby ale krvácení a bolesti v podbřišku neprestali. Krvaceni sice uz není takove jako pri menstruaci ale je pořád. Mam počkat nebo je to známka toho ze mi nesedla?
@Ninna91 Říká se, že první tři měsíce se to může dít. Má osobní zkušenost ale je taková, že to nepřestalo a ve chvíli, kdy jsem si konečně našla ha, co mi sedla, tak to šlo zcela bez problémů od začátku. Ale každý je jiný. Zkusila bych ještě počkat.