Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
U prvního sem cekala az bylo neco videt na utz a potvrzena srdeční činnost a pak sem si šla koupit takový overal pro radost, zbytek věcí až po druhém screeningu, u dalších dětí sem nespěchala tuplem, to sem kupovala až v posledním trimestru, kočárek mi dokonce přišel až po porodu ![]()
Mám dojem, že první kousek oblečení na kochačku jsem koupila hodně brzy, rozhodně dřív, než jsem dostala průkazku
I kdyby to nevyšlo, tak co, snažit se budeme o další, případně bych to prostě dala ségře nebo tak ![]()
Já měla už po 6TT spoustu věcí na vinted v oblíbených, vybírala jsem kočárek.. ale řekla jsem si, že nakoupím až po prvním ultrazvuku a bylo to dobře, protože to nakonec nedopadlo a pár dní před UTZ jsem měla SP. Takže bych radši čekala na ten UTZ, abych se pak nemusela trápit pohledem na ty mimivěci. Ale každý to vnímá jinak..
Nakupovala a sila jsem u obou dětí po potvrzení pohlaví, takže u prvního po prvním a u druhého po druhém utz.
Tyjo, vzpomínka na dávnou minulost - fakt se mi to hned vybavilo.
Hned, jak jsem to měla potvrzené od doktorky. Bílou barvu. Jen tak pro radost (i kdyby se něco stalo, tak mě to finančně nezruinuje, i když v té době jsem si vůbec nepřemýšlela, že by se mohlo něco stát). Větší nákupy až později.
@Anonymní píše: Více
Já kupovala asi 3 týdny před porodem, ale my spousta věcí dostali a hlavně jsem nechtěla mít doma věci, pokud by to nedopadlo dobře. V tomhle jsem byla opatrná.
první věc? Já to asi nedokážu říct. Já měla už nějakou dobu našité oblečení, ještě z praxe na střešní
.
Myslím, že první bylo nějaké chrastítko
.
Ale věci jako takové, kolem 6 měsíce spíš dýl. A všechno pro jistotu univerzální.
Někdy v půlce 6 měsíce jsem začala pomalu kupovat. Byla jsem pověrčivá a bála se, že to zakřiknu 😄
První drobnost jen tak pro své potěšení, malý to snad ani na sobě neměl
, hned někdy po tom, co jsem dostala průkazku, pak až tesně před druhým screeningem a stejně mi to přišlo brzy, ale už jsem se nevydržela netěšit se vším všudy ![]()
Jelikož jsme se ale už pár měsíců snažili, tak kočárky jsem měla už prolustrované a jen hledala vhodnou nabídku. Ta přišla vlastně ještě dřív než shánění oblečků, takže ještě ani nebylo vidět pořádně břicho a už jsem si domů vezla kočár ![]()
Když už něco chceš, tak si to kup
však co. Pro prvního jsem si koupila hned po potvrzení na gynekologii takovou bílou kosilku, pro druhého jsem začala kolem třetího měsíce a pro třetího jsem už to měla doma od začátku po druhem a postupně jsem to vše dohledavala, probírala, prepirala a zehlila taky od začátku těhotenství. Když bylo třeba něco dokoupit, dokupovala jsem, když jsem na to přišla.
Pamatuju ze u prvniho tehotenstvi jsme s manzelem hned po pozitivnim testu sli do knihkupectvi a koupili knizku o tehotenstvi, kde to bylo tyden po tydnu popsano, jak mimi roste
Nepamatuju si uz, kdy jsme zacali kupovat obleceni atd, ale asi dost brzo, i rodina hned zacala kupovat (prvni vnouce/pravnouce/neter z obou stran). Pak po druhem screeningu po potvrzeni pohlavi jsme uz kupovali naplno.
Na druhe jsme zacali kupovat az po potvrzeni pohlavi (meli jsme toho spoustu schovaneho po dceri, ale druhe je kluk).
Jsem 21+3, minulý měsíc jsme koupili postýlku a kočárek… postupně něco no každy měsíc… ted přemýšlím ze se vrhnu na kosmetiku jako jsou nůžtičky, hřebínek, teploměr do vaničky.. příští měsíc koupím matraci do postýlky a podložku na přebalovací pult, pultík dostaneme tento týden… přítel furt ječí, že je na všechno moc brzo
Ale úplně vim jak by to dopadlo
všechno na poslední chvíli a ja akorát nervy.. takze to delam tak nějak v tajnosti
oblečky bych nechala až tak na ten 7-8 měsíc těhotenství, ted stejně všude prodávají letní hadříky.. ja budu potřebovat podzim zima. Plánuju ten 8 měsíc vsechno uz vyprat, kočárek z druhé ruky, oblečky co nakoupim a pomalu si to hezky zorganizovat ![]()
Jak dlouho jste vydržely, než jste koupily první věc pro mimčo a co to bylo? Já už měla věci „v košíku“ před otěhotněním a teď (s počůraným testem
) se pořád přemlouvám, že na nákupy je ještě brzo. Tak si o tom chci alespoň pokecat