První očkování prevenar, synflorix?

Anonymní
7.9.20 12:44

První očkování prevenar , synflorix ?

Dobrý den zatím nejsem rozhodnutá co ještě dám nevím si zatím rady. Ale mám otázku když poprvé dám hexu a na pneumokoka zvlášť a bude to bez reakce. Mohu podruhé dát dohromady? Bude to také bez reakce nebo nemám na to spoléhat děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5913
7.9.20 12:47

Nespoléhej na to, je to zcela náhodné. Každé dítě reaguje jinak, v jiném stádiu vývoje a podle mě (možná kecám) neobsahuje ta vakcína pokaždé stejné množství látek… Takže určitě bych pokaždé nechala alespoň 14 dní odstup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
7.9.20 12:51

Farmaceut v lékárně mi vysvětloval, že v prvních dávkách je vždy té látky malinké množství, v té další pak větší…
Dcera dostala 1. hexu a lehoulinká teplota. Po 2. hexe horečky skoro 40 a úplně hotová. Prevenar jsem dala zvlášť. A druhou dávku dohromady s Bexsero.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Koroptev12
7.9.20 12:54

Dcera po prvním synflorixu měla horečku. Po hexe to samé… Po druhé jsem to dala radši zase zvlášť.

• Citovat
  • Upravit
4865
7.9.20 13:01
@Kotatko03 píše:
Farmaceut v lékárně mi vysvětloval, že v prvních dávkách je vždy té látky malinké množství, v té další pak větší…
Dcera dostala 1. hexu a lehoulinká teplota. Po 2. hexe horečky skoro 40 a úplně hotová. Prevenar jsem dala zvlášť. A druhou dávku dohromady s Bexsero.

To je naprostý nesmysl, to měl bohužel lékárník špatné informace. Ty očkovací látky jsou stále stejné, ať se dává dávka první nebo nekolikátá v řadě.
Zakladatelko, nedávat dvě vakcíny v jeden den je podle mě naprosto základní pravidlo (spolu s tím, že vždy očkuji jen 100% zdravé dítě). To, že bylo dítě po první dávce bez reakce neznamená, že tomu tak bude i u dalších dávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
7.9.20 13:16
@Kotatko03 píše:

Buď ten lékárník hrozně kecal nebo jsi tomu možná špatně porozuměla. Očkuje se pořád jednou stejnou vakcínou. Není rozdíl mezi prvním očkováním a těmi dalšími (kromě pneumokoka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
7.9.20 13:41

Proboha, ženská! Ať té ani nenapadne dat dvě vakcíny dohromady! Už takhle je to obrovská zátěž, natož abys to malý tělo narvala 2 vakcínama. Pěkné postupně s co největšími rozestupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
7.9.20 13:58

@Natálka26 moje kamarádka dávala vše najednou, hezky jedna strana jedno očkování, druhá strana druhé. O obě holky to zvládly a následky nemají :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
7.9.20 14:35

Já dávala taky očkovat obě najednou a úplně v pohodě. Jen byla zvýšená teplota ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.9.20 14:42

Přímo v příbalovém letáku se píše, že při souběžném podání je vyšší riziko křečí.

Nikdy bych nedávala víc dávek dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
9.9.20 14:59
@Musulka12 píše:
@Natálka26 moje kamarádka dávala vše najednou, hezky jedna strana jedno očkování, druhá strana druhé. O obě holky to zvládly a následky nemají :D

A to je k chlubení? Nebo k smíchu? Nebo jak mám tenhle příspěvek chápat? Soudný rodič by tohle nedovolil, ovšem pak jsou tu ti, kteří si mysli, ze je to jen včelička, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
11.9.20 12:37
@Natálka26 píše:
A to je k chlubení? Nebo k smíchu? Nebo jak mám tenhle příspěvek chápat? Soudný rodič by tohle nedovolil, ovšem pak jsou tu ti, kteří si mysli, ze je to jen včelička, že?

Soudný rodič to bere s rozumem a nedělá z toho vědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5084
11.9.20 13:08
@Musulka12 píše:
Soudný rodič to bere s rozumem a nedělá z toho vědu.

Sorry, v tomhle případě o soudnosti natož rozumu nemůže být řeč.. Musí ti na prckovi echt záležet, když jsi schopná do něj naprat takovou zátěž najednou.. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
11.9.20 18:02
@Konys
@Konys píše:
Sorry, v tomhle případě o soudnosti natož rozumu nemůže být řeč.. Musí ti na prckovi echt záležet, když jsi schopná do něj naprat takovou zátěž najednou.. :potlesk:

Nepsala jsem, že jsem to udělala já. Přečti viz výše.. A mimochodem je to diplolovovana sestra.. takže asi to jde taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
11.9.20 19:59

Nedávali jsme je dohromady, ale zvlášť. Pro tak malé tělíčko, je už jedna pěkný záhul, dvě najednou bych raději nepokoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek