Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nespoléhej na to, je to zcela náhodné. Každé dítě reaguje jinak, v jiném stádiu vývoje a podle mě (možná kecám) neobsahuje ta vakcína pokaždé stejné množství látek… Takže určitě bych pokaždé nechala alespoň 14 dní odstup.
Farmaceut v lékárně mi vysvětloval, že v prvních dávkách je vždy té látky malinké množství, v té další pak větší…
Dcera dostala 1. hexu a lehoulinká teplota. Po 2. hexe horečky skoro 40 a úplně hotová. Prevenar jsem dala zvlášť. A druhou dávku dohromady s Bexsero.
Dcera po prvním synflorixu měla horečku. Po hexe to samé… Po druhé jsem to dala radši zase zvlášť.
@Kotatko03 píše:
Farmaceut v lékárně mi vysvětloval, že v prvních dávkách je vždy té látky malinké množství, v té další pak větší…
Dcera dostala 1. hexu a lehoulinká teplota. Po 2. hexe horečky skoro 40 a úplně hotová. Prevenar jsem dala zvlášť. A druhou dávku dohromady s Bexsero.
To je naprostý nesmysl, to měl bohužel lékárník špatné informace. Ty očkovací látky jsou stále stejné, ať se dává dávka první nebo nekolikátá v řadě.
Zakladatelko, nedávat dvě vakcíny v jeden den je podle mě naprosto základní pravidlo (spolu s tím, že vždy očkuji jen 100% zdravé dítě). To, že bylo dítě po první dávce bez reakce neznamená, že tomu tak bude i u dalších dávek.
@Kotatko03 píše:
Buď ten lékárník hrozně kecal nebo jsi tomu možná špatně porozuměla. Očkuje se pořád jednou stejnou vakcínou. Není rozdíl mezi prvním očkováním a těmi dalšími (kromě pneumokoka).
Proboha, ženská! Ať té ani nenapadne dat dvě vakcíny dohromady! Už takhle je to obrovská zátěž, natož abys to malý tělo narvala 2 vakcínama. Pěkné postupně s co největšími rozestupy.
@Natálka26 moje kamarádka dávala vše najednou, hezky jedna strana jedno očkování, druhá strana druhé. O obě holky to zvládly a následky nemají ![]()
Já dávala taky očkovat obě najednou a úplně v pohodě. Jen byla zvýšená teplota ![]()
Přímo v příbalovém letáku se píše, že při souběžném podání je vyšší riziko křečí.
Nikdy bych nedávala víc dávek dohromady.
@Musulka12 píše:
@Natálka26 moje kamarádka dávala vše najednou, hezky jedna strana jedno očkování, druhá strana druhé. O obě holky to zvládly a následky nemají
A to je k chlubení? Nebo k smíchu? Nebo jak mám tenhle příspěvek chápat? Soudný rodič by tohle nedovolil, ovšem pak jsou tu ti, kteří si mysli, ze je to jen včelička, že?
@Natálka26 píše:
A to je k chlubení? Nebo k smíchu? Nebo jak mám tenhle příspěvek chápat? Soudný rodič by tohle nedovolil, ovšem pak jsou tu ti, kteří si mysli, ze je to jen včelička, že?
Soudný rodič to bere s rozumem a nedělá z toho vědu.
@Musulka12 píše:
Soudný rodič to bere s rozumem a nedělá z toho vědu.
Sorry, v tomhle případě o soudnosti natož rozumu nemůže být řeč.. Musí ti na prckovi echt záležet, když jsi schopná do něj naprat takovou zátěž najednou.. ![]()
@Konys píše:
Sorry, v tomhle případě o soudnosti natož rozumu nemůže být řeč.. Musí ti na prckovi echt záležet, když jsi schopná do něj naprat takovou zátěž najednou..
Nepsala jsem, že jsem to udělala já. Přečti viz výše.. A mimochodem je to diplolovovana sestra.. takže asi to jde taky
Nedávali jsme je dohromady, ale zvlášť. Pro tak malé tělíčko, je už jedna pěkný záhul, dvě najednou bych raději nepokoušela.
Dobrý den zatím nejsem rozhodnutá co ještě dám nevím si zatím rady. Ale mám otázku když poprvé dám hexu a na pneumokoka zvlášť a bude to bez reakce. Mohu podruhé dát dohromady? Bude to také bez reakce nebo nemám na to spoléhat děkuji.