Očkující rodiče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.8.20 07:39

Očkující rodiče

Dobrý den chci se zeptat mám zatím miminko staré tři týdny ale s doktorkou už jsme mluvili jaké je očkování. Je tu někdo kdo dával hexu, prevenar i meningokoka B? Kdy jste začli s očkováním a jak jste očkovali myslím rozestupy jaké jsou. Nechci očkovat dvě vakcíny v jeden den. Děkuji předem za odpověď. Pěkný den přeji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65049
30.8.20 07:46

Tak očkovací kalendář je daný, ne? Pokud jsi o tom mluvila s doktorkou, tak víš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.20 07:49
@vokishka píše:
Tak očkovací kalendář je daný, ne? Pokud jsi o tom mluvila s doktorkou, tak víš.

Upřímně jsem se v tom stratila.

• Citovat
  • Upravit
33005
30.8.20 07:51

@vokishka Tak ockovaci kalendar sice je, ale ja trebe neockovala deti driv, nez ve 4 mesicich. Obcas se nam ti dost posunuli kvuli rymickam ci jinemu onemocneni v rodine. Rozestupy mezi vakcinama minimalne 14 dni, radeji mesic. Meningokoka jsme davali az pred nastupem do skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
30.8.20 07:57

Naše děti měly mezi hexou a prevenarem 14 dní. Meningokoka nemají. MMR dostali starší v roce a půl, mladší ho chce dr dát ve 13 měsících, ale asi to taky posunu na ten rok a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9278
30.8.20 08:00

První očkování měl syn až začátkem čtvrtého měsíce. Mezi Prevenarem a Hexou byla měsíc pauza. MMR jsem odkládala až před 2 rokem. Meningokoka chystám až před nástupem do školky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
30.8.20 08:06

Takhle male dite bych nikdy neockovala, moje deti byly ockovane az po pul roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
30.8.20 08:11

Očkovali jsme až v 7 měsících. Dřív než v 6 měsících bych neočkovala.

• Citovat
  • Upravit
1932
30.8.20 08:12

My mame vše výše zmíněné naočkováne malá dostala svou první injekci v 9 týdnech a nikdy jsem nenechala očkovat více jak jednu naráz. Vždy alespoň s měsíčním rozestupem. Naše doktorka to taky tak prosazuje. Nikdy jsme neměli žádné vedlejší příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
373
30.8.20 08:12

Syn měl hexu a prevenarku, už tak hodně posunuté kvůli operaci. Bexsero budem nechávat očkovat až teď ve dvou letech. Pro očko jsem, ale zase v rozumné míře s rozestupem. Doporucuju nedávat ani očkování po 2 vakcínách, to doktoři rádi dělají když chce rodič naočkovat všechno. Udělala jsem to 1 a syn se nemohl postavit na nožičky, Argumentovala tím, že je to běžná praxe, ale já bych to už znovu nedovolila. Ale jinak meningokok je pro mě největší strašák, takže jsem se proto rozhodla v ten moment, kdy to už bylo v souladu se zdravotním stavem, ale jedna vakcína vyjde zhruba na 2500, zdarma je jen do 6. měsíců myslím. To chce dojít k dětské a pořádně to s ní probrat a naplánovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
30.8.20 08:20

Zadej si do vyhledávače očkovací kalendář, szu.cz třeba ho na na stránkách. Je to tak vše i s nepovinnými

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
30.8.20 08:29

Jak to bylo přesně, si fakt nepamatuju. Jen jsme tedy očkovali vždy, aby bylo dítě a všichni v rodině zdraví, vždy 2-3 dny poté klidovější režim, žádné plavání, žádné kolektivy, rozestupy alespoň 14 dnů. Obě děti neměly žádnou reakci, snad jen jednou na Bexsero v místě vpichu malý otok. Myslím, že pokud sdělíš svoje plány PLDD, bude Ti nápomocna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
30.8.20 08:34

Místo prevenaru jsem dala synflorix, jinak všechno jak píšeš. Začali jsme očkovat ve 4 měsících, myslím že vždycky po měsíci. A jenom jednu, nikdy ne víc najednou.

• Citovat
  • Upravit
Janli
30.8.20 08:34

Očkovala jsem nejdřív jak to šlo. Množí se výskyt černého kašle a nebudu riskovat, že se nakazí mimino. Ty totiž na černý kašel můžou zemřít i dnes.

• Citovat
  • Upravit
1522
30.8.20 08:38

Malej má naočkovaný první vakcíny všech tři očkování, které píšeš. Začali jsme ve 12.týdnech a rozestup mezi očkováním má 3týdny, jednou jsme odkládali kvůli rýmě. Jinak žádné reakce na očkováni neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek