Očkování proti chřipce a postup

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
110
12.8.20 19:45

Očkování proti chripce a postup

Dobrý den, chtěla bych se jen optat ohledně očkování proti chřipce. Letos poprvé se chci nechat oockovat proti chripce, ne jen kvůli koronaviru o kterém neustále mluví, ale jelikož mi bylo zjištěno astma.
Nemám ho tak strašné, takže doporučení nejspíš nedostanu, ale za tohle si těch pár stovek priplatím, spíše by me zajimalo jak mám ted postupovat ???? omlouvám se za hloupou otázku, letos to bude poprvé a vůbec nevím jak to chodí ???? mám jít normálně do lékárny a tam se objednat? Něco takového mi říkala právě moje doktorka, ale nevím jestli jsem ji dobře porozuměla. Předem moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65047
12.8.20 20:15

Je třeba se domluvit se svojí obvodní, jak to udělat. On to má asi každý podle svých zvyklostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40392
12.8.20 20:27
@Barca.sir píše:
Dobrý den, chtěla bych se jen optat ohledně očkování proti chřipce. Letos poprvé se chci nechat oockovat proti chripce, ne jen kvůli koronaviru o kterém neustále mluví, ale jelikož mi bylo zjištěno astma.
Nemám ho tak strašné, takže doporučení nejspíš nedostanu, ale za tohle si těch pár stovek priplatím, spíše by me zajimalo jak mám ted postupovat ???? omlouvám se za hloupou otázku, letos to bude poprvé a vůbec nevím jak to chodí ???? mám jít normálně do lékárny a tam se objednat? Něco takového mi říkala právě moje doktorka, ale nevím jestli jsem ji dobře porozuměla. Předem moc děkuji

Můžeš se domluvit se svou obvodní anebo si zavolat do očkovacího centra, já si očkování řeším přímo tam, obj. i na minutu přesně a odpadá čekání.

Na očk. proti chřipce i VZP přispívá, jiné pojištovny nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
12.8.20 20:29

@Barca.sir kontaktuj praktika. Ja chodim s deckama k pediatrovi, objednava nam vakciny dopredu. Myslim, ze je nejvyssi cas, ockuje se na podzim. Ockovani nam proplaci pojistovna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
12.8.20 20:32

Chodím do očkovacího centra. Daleko pohodlnější než obvoďák, lepší konzultace, online objednání na tři kliknutí, zakládají si na přesnosti - nikdy nedřepím v čekárně. Akorát si to teda zaplatím.

Příspěvek upraven 12.08.20 v 20:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.8.20 20:32

@Barca.sir přes net se objednej do očkovacího centra :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35325
12.8.20 21:42

Akorat teda v srpnu je na ockovani trochu brzy. Ockuje se na podzim a vzhledem k tomu, ze kazdy rok byva chripkova epidemie pozdeji a pozdeji, spis v lednu az breznu, tak nejlepe v rijnu nebo zacatkem listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.8.20 23:03
@mroe píše:
Akorat teda v srpnu je na ockovani trochu brzy. Ockuje se na podzim a vzhledem k tomu, ze kazdy rok byva chripkova epidemie pozdeji a pozdeji, spis v lednu az breznu, tak nejlepe v rijnu nebo zacatkem listopadu.

Očkovat se může, až bude aktuální vakcína. A to bude nejdřív na konci září :nevim: dřív ji stejně Nikdo nenaockuje, neb nebude čím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35325
13.8.20 06:40
@Bábrdl píše:
Očkovat se může, až bude aktuální vakcína. A to bude nejdřív na konci září :nevim: dřív ji stejně Nikdo nenaockuje, neb nebude čím.

I v zari je brzy. V kazdem pripade je v srpnu brzo na cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
13.8.20 06:53

Ockovani proti chripce dostava bagrista k narozkam, v rijnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65047
13.8.20 07:00
@mroe píše:

Na očkování je brzo, ale pokud půjde cestou obvodního, měla by se s ním domluvit, aby s ní pocital. Obvodaci prý těch vakcin moc neobjednavaji a navic letos bude o ní větší zájem i v Evropě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.8.20 10:07
@mroe píše:

Až bude, tak bude :lol:
Nemůže být „brzy“. Jak bude vakcína, může se očkovat. Což bude nejspíš v říjnu, ale MOHLO by být i na konci září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40392
13.8.20 10:17
@Bábrdl píše:
Až bude, tak bude :lol:
Nemůže být „brzy“. Jak bude vakcína, může se očkovat. Což bude nejspíš v říjnu, ale MOHLO by být i na konci září.

Můj doktor z očkovacího centra doporučuje očkovat konec října, začátek listopadu, aby protilátky vydržely aspon na sezonu, učinnost je bohužel krátkodobá…
Vakciny budou řešit už v září a zamlouvat zájemcům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.8.20 10:22
@free333 píše:
Můj doktor z očkovacího centra doporučuje očkovat konec října, začátek listopadu, aby protilátky vydržely aspon na sezonu, učinnost je bohužel krátkodobá…
Vakciny budou řešit už v září a zamlouvat zájemcům…

Teda pardon, ale pokud já vím, tak protilátky proti chřipce jsou celkem stabilní a i kdyby nebyly, rozhodně nehraje roli jeden týden nebo čtrnáct dní :mrgreen:

Ostatně kdyby nebyly stabilní, nemusela by chřipka mutovat tak zběsile, jako to dělá. Prostě by každou sezonu zůstala stejná, protilátky by zatím vymizely a ona by každý rok vtrhla znovu a znovu do panenské populace.

Krátkodobá účinnost není daná trváním protilátek, ale prostě schopností chřipky dělat shifty a drifty. Takže musíš každý rok znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40392
13.8.20 10:25

@Bábrdl

Nemusí být tak účinné, to očkování, třeba až v březnu, dubnu, kdyby se píchlo už v září…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek