Očkující rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3909
30.8.20 08:49

Malý dostal první dávku hexy v 9 týdnech, za dva týdny dostal prevenar a tak to šlo se vším. Doktorka mu taky chtěla nejdřív dát obě vakcíny najednou, ale prostě jsem jí řekla, že to takto nechci.
Vždycky se dá domluvit nějaký normální postup, naplánovat to tak, aby byly mezi jednotlivým očkováním nějaký rozestup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
30.8.20 08:53

Chodíš pravidelně s miminkem na poradnu, tak se zeptej tam, ne? Mám děti očkované na vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18599
30.8.20 09:06

Očkováni podle doktora. Myslím ze první ve dvou měsících? Pak vždy po mesici, mmr ve 14m protože se do jesli. Nikdy neměl ani teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
30.8.20 09:24

To je kontroverzni tema. Pediatri ockuji obvykle v nejkratsich terminech, zacinaji na 2mesicich, pak v 6, hexu konci na roce. Pak mmr mezi 13.-18.mesicem. Rozestup hexa mezi prvni a druhou davkou 2-6 mesicu, mezi druhou a treti sest az 12 mesicu. Pediatri strasne strasi cernym kaslem, pripadne hemofilem inf. b. To, ze ocko ma i sva rizika, hodne doktoru popira, pac nechcou mit popotahovacky s hygienou, hrozi jim i pokuty. Byt tebou, nastuduju si k tomu nejaky info. Tady ti nikdo fundovane klady a zapory nepopise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
30.8.20 09:30

Já všechny děti nechala očkovat co nejdřív.. Akorát jsem dodržovala rozestupy, nedávala jsem víc vakcín najednou.. Mají povinná i nepovinná.. Reakce nikdy žádná.. Vše proběhlo v pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
30.8.20 09:30

Všechny tři deti mají hexu a prevenar, mezi dávkami rozestup 2-4 týdny podle toho, jak to zrovna vyšlo. Začátek očkování byl někdy mezi 3. a 4. měsícem, měli jsme ho malinko odložené kvůli očkování proti TBC, které dostali predtim a cekalo se na vyhojeni. U všech tří dětí vše v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.8.20 09:50
@Anonymní píše:
Dobrý den chci se zeptat mám zatím miminko staré tři týdny ale s doktorkou už jsme mluvili jaké je očkování. Je tu někdo kdo dával hexu, prevenar i meningokoka B? Kdy jste začli s očkováním a jak jste očkovali myslím rozestupy jaké jsou. Nechci očkovat dvě vakcíny v jeden den. Děkuji předem za odpověď. Pěkný den přeji.

Nikdy mě doktorka nenutila očkovat 2 látky najednou. Očkuje minimálně pětikilové děti. Syn všechna očkování přestál v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
30.8.20 09:53

Neočkovala bych dítě mladší půl roku. rozestup min. 1 měsíc. a nikdy ne nemocné nebo pokud rodič/sourozenec nemocný je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
30.8.20 09:58

Meningokok je od 1.5.2020 hrazeny pojistovnou m. B pri zahajeni do 6. mesice a ostatni kmeny do 2. roku, lze vyhledat na google.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
30.8.20 10:13

Hexu naše pediatra začíná ve 4 měsících, já jsem nechala dát ještě Prevenar. Je dobré nechat malý odstup mezi dávkami kvůli případné alergické nebo jiné reakci /ať je jasné, na kterou látku to bylo/. Bexsero jsem teď odložila, nechám ho dát později, asi i pozěji než v tom půl roce, prostě to pak zaplatím. Bývají na něj častější reakce a je mi malé líto, je to ještě prcek. Ale nechodím s ní do rizikových kolektivů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
30.8.20 10:19

My dáváme stejná očkování jako ty. My jen doktorce řekli, jaká nepovinná očkování chceme a ona nám to sama naplánovala až do 18 měsíců včetně termínů.
Teď jsme byli na prvním ve 3,5 měsících na prevenar + hexa dohromady, bexero půjdeme ve 4 měsících. V 5. měsíci přeočkování hexa a prevenar, 6. měsíc přeočkování bexero. V 1 roce máme přeočkováni hexa+prevenar a cca 14 dní na to bexsero.
Okolo 18. měsíce půjdeme ještě na nimenrix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
30.8.20 10:21

Ve 2 měsících dostala prevenar a hexu, ve 3 bexsero (meningokok B). Teplotu mela zvysenou jen po Bexseru, jinak nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
30.8.20 12:13

U dvou starších dětí jsem očkovala hexou a Prevenarem po 4. měsíci (třeba syn to měl až v pěti měsících). Dala jsem obě najednou v jeden den (měly max horečku, která do 36 hodin zmizela).
Teď u nejmladšího jsem využila i proplacení meningokoka, takže hexu s Prevenarem dostal ve čtyřech měsících (opět v jeden den) - jen zvýšená teplota. A po měsíci meningokoka (reakcí byla zvýšená teplota a boulička v místě vpichu, která tam byla i po měsíci). Po dalším měsíci druhá dávka hexy a Prevenaru a v nejbližší době nás zase čeká Bexero…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
30.8.20 14:32

My máme očkováno vše povinné i nepovinné… Meningokoky máme všechny né jen B. Nemáme prevenar ale synflorix… A máme i rotaviry… Nikdy žádné nežádoucí účinky… Vše podle kalendáře… Ale meningokoky jsme hradili sami… Vše očkováno ale po jedné vakcíně… Víc jsem se bála dávat… A po očku. Jsme podávali homeopatika vždy týden… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
31.8.20 12:46

Já jsem ockovala hexu prevenar rotaviry i meningokoka vše bylo s nějakým odstupem jak byt muselo a rotaviry byli očkované najednou s prevenarem jedna dávka malý neměl žádný problém ani na jednu žádné špatné reakce teď mu dám pauzu bude mít jen povinné a na jaře mu nechám dát klistovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek