Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Elenaa @Ali-Ali to bych si v životě nedovolila někomu poradit.. To je dost zásadní rozhodnutí. Já očkuju. Ale kdybych se měla rozhodnou znovu, začnu později než ve 4. měsíci a na pneumokoky se vybodnu.. A nedám dvě vakcíny naráz.
Taky nechápu model kdy se dává obojí najednou… ale je to každého věc. Jinak kluk měl horečky kolem 39° a 2 dny víceméně prospal, holka nic.
Ja jsem s malym byla na prvnim ockovani pred mesicem a ac jsme s prvorozenym byli vzdy bez reakce, ted nas to neminulo - malymu vecer vyskocila teplota na 39, tak jsme davali sirup, ale teplota neklesla, takze jsem poprve v zivote davala obklady na srazeni, az ty zabraly. Pak jeste jednou sirup a uz to bylo ok. Ale rikam si, co nas ceka pri preockovani..
@Jaruše Jak už jsem psala, tak o těhle nežádoucích účincích vím
Mě zajímá, zda se někdo nesetkal s jinýma
Jo a 2 vakcíny naráz je teď naprosto normální ![]()
Šílenost dávat zaráz a ještě u tak malého miminka… no naše měla po první hexe ve 4 měsích teplotu, ale byla hodná, jak jindy. Takže u nás v pohodě.
@Elenaa Normální to je… bohužel, ale ne zdravé a dobré… ale to bylo na jinou distkuzi. Přeji, ať to malá zvládne. U nás byla pokaždé reakce druhý den dopoledne.
Hexa ve trech mesicich, solo
10dni plac ze spani
prestala sama usinat
rozjel se lehky exem
Nikdy jsem to nehrotila a nesledovala každej prd.
Takže : pokud nebyl rudý flek kolem vpichu ( ledovat),nebo teploty ( nebyly ),nedělala jsem z toho kovbojku a nepřisuzovala očkování každou změnu prdu v chování ![]()
Já teda dávala očkování zvlášť, měli jsme to rozložené po třech týdnech a začínali jsme Prevenarem v téměř 4 měsících. Reakce? Žádná. Spavost, protivnost, zvýšená teplota, bolavá noha… vůbec nic. První reakce přišla až po přeočkování hexou po tom roce a už bych to nemusela znovu zažít.
Příspěvek upraven 16.05.16 v 13:39
Naše malá má jen Hexu a zatím byla bez reakce, zítra jdeme na čtvrtou, tak snad to bude dobré, mám nervy jako hrom.
A teda když čtu, že nějakej doktor píchne miminu naráz 2, nebo dokonce 3!! očkování, otvírá se mi kudla v kapse, nechápu jak tohle může matka dovolit…
@j.a.n.i1 Což obojí, máš tu příklad rovnou tří očkování najednou
.
Zakladatelko, naráz neočkujeme, po prvním Prevenaru 13 nebyly reakce žádné. Po první Hexe zvýšená teplota, úzkostnost, plačtivost, třas, neustálý Moor reflex, vyděšenost a za pár dní regrese psychomotorického vývoje.
Přeji, ať žádné reakce nejsou. Očkování zaráz bych si sakra rozmyslela.
Také jsme dnes byli na úplně prvním, malá zatím vypadá v pohodě, možná je maličko ospalejší.. DOstala jen tu hexa vakcínu a 14dní jdeme na to nepovinné, naše doktorka to naštěstí rozděluje. Jinak jsem dostala rozsáhlou přednášku o reakcích na očkování, vše už bylo asi řečeno. Jen ještě, že může mít v místě vpichu bouličku, která se postupně vstřebá.
Tak ať to zvládnete v klidu ![]()
Dceři se po první Hexe objevil pár milimetrů od vpichu puchýřek, naštěstí druhý den splasknul a za dva dny zmizel úplně, a měla lehce zvýšenou teplotu. Od té doby se každou noc budí 2×, dříve jen jednou, ale to s tím vůbec nemusí souviset. Druhá Hexa byla bez reakce, tak doufám, že tomu tak bude i příští týden při další várce. Doktorka upozornila v rámci reakcí jen na případnou teplotu, jinak nic nezmiňovala.
Já nemůžu pochopit, že tolik rodičů nechá dát dvě vakcíny najednou s tím, že to doktor tak dělá. Kurňa tak mu řeknu, že dvě naráz nechci, ne? Vy jste rodiče, vy jste za dítě zodpovědní.
@Radka84 Promiň, ale když rodiče nečtou diskuzní fóra a nechají si prostě poradit od lékaře, který jim to doporučí, nemůžou asi vědět, že to není správně..