Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, dnes jsem byla se synem na prvním očkování a chtěla bych se zeptat na co se mám připravit, jaké může mít mimčo reakce a jak dlouho? Snad jsem to napsala srozumitelně ![]()
No po 1.očkování spala několik hodin jak zabitá a pak řvala až do večera, byla nevrlá a plačtivá..ale pak už spala klidně celou noc a další den už v poho..
Může mít reakci, kterou Tě vůbec nenapadne přisuzovat očkování. Může přijít i později. Zkus si toho co nejvíc načíst.
To my jsme byli jen unavení tak malej hodně spal.. jinak Dr. varovala že může mít zarudlou nožku (to kdyžtak obklad )nebo teplotky (a to mi řekla at si raději kouoím Paralen - čípky ) ale naštěstí nic.. ![]()
A to ti k tomu doktorka nic neřekla? Ani o teplotce se nezmínila?
Pokud šlo o Hexu - do 24 hod se může objevit teplota, místo vpichu může být začervenalé, bolavé a horké.. Děti jsou nevrlé a uřvané, problémy se spaním.. A pak spousta daleko horších věcí, nad těma raději moc nepřemýšlím, ty se naštěstí většině dětí vyhnou, ale existují bohužel i daleko horší reakce.. Nic ve zlém, ale asi si se měla zajímat před očkováním a ne až po něm ![]()
@PajinkaT jj,přesně tu a pak ještě jednu do druhý nožky. Holky, řeknu vám, že se mi chtšlo brečet, když jsem viděla, jak pláče a oni mu jdou píchat ještě druhou nohu ![]()
Tak my měli naráz očkování hexu, synflorix a rotarix. V noci teplota 38.5, ráno už ok.
@Elenaa : Jojo to druhé byl ten synflorix ne?? Taky nám píchali hned obě.. A musím přiznat, že jsem měla slzy v očích když jsem ho viděla jak pláče.. ![]()
@gabriela82 O teplotce a nevrlosti a zarudlém vpichu vím, to jsem se informovala, samozřejmě
Mě teď spíš napadlo, jestli nemůže být ještě něco jinýho, co se mu může stát ve spojitosti s tím očkováním, víš ![]()
@PajinkaT jo,přesně tohle taky dostal.No,já slzy tak nějak zadržela, ale bylo to tak tak ![]()
Může mít zvýšenou teplotu, bolavý místo vpichu, to v tom případě chladit. Náš malý po druhý dávce hexy vyloženě řval jakoby bolestí, zabral Nurofen sirup.
Divím se, že tě dr. na možný reakce neupozornila.
Jo a taky proč do něj rvala rovnou dvě vakcíny najednou? To byl nejspíš Synflorix, ne?
Já teda nevím, ale malej je spíš klidnej, oproti normálu
Po příjezdu od doktorky spal a teď je hodnej a hraje si, teplotu nemá, zatím.