První očkování u mimča

Napsat příspěvek
Velikost písma:
108
26.3.13 21:36

@kaccenaa Asi tak :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
26.3.13 21:56
@kaccenaa píše:
@Radka84 Promiň, ale když rodiče nečtou diskuzní fóra a nechají si prostě poradit od lékaře, který jim to doporučí, nemůžou asi vědět, že to není správně..

promiň ale tohle vůbec není o čtení nějakých diskuzí, člověk by měl především používat zdravý rozum. Mě přijde už samotná Hexa jako obrovská zátěž pro těla tak malých miminek (u nás jedna z doktorek očkuje od 8 týdnů), natož rvát do dítěte další nesmysly jako Prevenar a další. A taky v dnešní době už vím, že člověk nemůže věřit naprosto nikomu, bohužel ani lékaři, hodně z jich jde po penězích, to vysvětluje vše. Mojí kamarádce řekla doktorka, že by dítěti v životě nedala píchnout Prevenar ani nic podobného, mě doktorka při odmítnutí Prevenaru akorát psychicky vydírala - zřejmě má od nějaké farmaceutické firmy tučné provize nebo nějakou pěknou letní dovolenou, tak proč se nevyprdnout na lékařskou etiku, že?

Já osobně v dnešní době internetu nechápu, že si o tom očkování stále mnoho maminek vůbec nic nepřečte a prostě doufají, že to bude dobrý… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
26.3.13 22:09

@Verca1989 Já jen říkám, že často rodičům doktor v ordinaci řekně „dělá se to tak a tak“, a oni to tak prostě berou a ani je nenapadne, že může být něco špatně.
A jestli očkovat/neočkovat to či ono.. a že doktoři mají prachy od farmaceutických firem… to už je úplně jiná diskuze :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
26.3.13 22:19

Jak tak koukám, tak se tady zvrhla diskuse trochu jiným směrem :nevim: já se ptala na zkušennosti ohledně poočkovacích reakcí, né na to, zda je správné dávat jedno očkování, nebo tři najednou, to je snad každého věc, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
26.3.13 22:26

@Elenaaa po prvnim ockovani nic, po druhem trochu teplota, po tretim zase nic, po vsech trochu nevrly a vic spavy, jinak v pohode.. za mesic jdeme na dalsi, tak uvidime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
26.3.13 22:32

@jane-e Děkuju za názor a zkušennost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
26.3.13 23:55

@kaccenaa snad se zajimam o zdravi sveho ditete, ne? :nevim: Ja si spis myslim, ze to spousta mamin zaslechne, ale radsi dal nezjistuje, aby to nemusela resit..
@Elenaa mas pravdu, promin, ja jsem se neudrzela :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25158
27.3.13 07:27

@Radka84 @kaccenaa to je přesně ono, když nečeteš jak ďas, tak nevíš nic. Já třeba naší doktorce věřím, sama mi řekla, že to naráz nedává a sama mi to očkování spíš rozmlouvala. Ale třeba jsem si málo načetla o Priorixu, dali jsme v 15 měsících a teď toho lituju. Povinné asi jede podle kalendáře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25158
27.3.13 07:33

@Verca1989 @Radka84 Já naprosto souhlasím s @kaccenaa, je to fakt o tom, že musíš zjišťovat. Já dokud neměla děti, tak jsem neměla tušení o nějakém očkování, kdy se nasazuje a tak… kdybych nečetla a měla doktorku zmanipulovanou nějakýma firmama, tak už má dávno Prevenar a neštovice… atd. Jasně, zajímám se o své dítě, ale ne každý je internetový maniak a záleží, jaké máš okolí. Já se řídit jen okolím, tak naočkovaná je, protože většina maminek to tady dává (právě díky „masáži“ doktorů). Takže nemůžete maminku odsoudit, že nechala dát nepovinné očkování a navíc dohromady s hexou, protože tohle téma je dneska strašně těžké.
Znám zdravotní sestřišku (na gyndě), co ho dala a pak jí teprve řekla neuroložka, protože chodily na rhb, že to je nápor na nrvový systém. Je to zdravotní sestra a sama nevěděla a věřila doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
27.3.13 08:59

My jsme byli 2× na Hexa a Prevenaru. Následně po aplikaci spal asi o 2 hodiny víc, jinak absolutně nic :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
27.3.13 17:17

Já si myslím, že je to věc každého, pro jaké očkování se rozhodne a pro jaké ne :think: Tohle je velice individuální věc a nikoho bych určitě nesoudila, vy jim ty děti vychovávat nebudete, že? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
27.3.13 18:01

@Elenaa zvykni si, tady je nesoulad nazoru bezna vec ;) ale je to jak pises, kazdy podle sveho uvazeni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
27.3.13 22:46

@jane-e já to beru, ale nechápu proč to tak stršně řešej, když tahle diskuse je trošku jiným směrem :nevim: Jako, každej má svůj názor, to nikomu neberu, ale chtělo by to trochu se držet tématu, protože jinak je to o ničem :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
27.3.13 22:47

@Radka84 díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
27.3.13 23:00

@Elenaa
Možná když teď tolik víš, díky zvrhnutí diskuze až půjdeš na přeočkování, můžeš třeba říci, že chceš očkování rozložit-i to jde a i k tomuto ti třeba ta diskuze pomůže :pankac:
Každopádně ať máte klidnou noc a reakce není žádná :hug:

Bohužel nemohu sloužit s reakcí po, odkládám na déle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek