Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kaccenaa píše:
@Radka84 Promiň, ale když rodiče nečtou diskuzní fóra a nechají si prostě poradit od lékaře, který jim to doporučí, nemůžou asi vědět, že to není správně..
promiň ale tohle vůbec není o čtení nějakých diskuzí, člověk by měl především používat zdravý rozum. Mě přijde už samotná Hexa jako obrovská zátěž pro těla tak malých miminek (u nás jedna z doktorek očkuje od 8 týdnů), natož rvát do dítěte další nesmysly jako Prevenar a další. A taky v dnešní době už vím, že člověk nemůže věřit naprosto nikomu, bohužel ani lékaři, hodně z jich jde po penězích, to vysvětluje vše. Mojí kamarádce řekla doktorka, že by dítěti v životě nedala píchnout Prevenar ani nic podobného, mě doktorka při odmítnutí Prevenaru akorát psychicky vydírala - zřejmě má od nějaké farmaceutické firmy tučné provize nebo nějakou pěknou letní dovolenou, tak proč se nevyprdnout na lékařskou etiku, že?
Já osobně v dnešní době internetu nechápu, že si o tom očkování stále mnoho maminek vůbec nic nepřečte a prostě doufají, že to bude dobrý… ![]()
@Verca1989 Já jen říkám, že často rodičům doktor v ordinaci řekně „dělá se to tak a tak“, a oni to tak prostě berou a ani je nenapadne, že může být něco špatně.
A jestli očkovat/neočkovat to či ono.. a že doktoři mají prachy od farmaceutických firem… to už je úplně jiná diskuze ![]()
Jak tak koukám, tak se tady zvrhla diskuse trochu jiným směrem
já se ptala na zkušennosti ohledně poočkovacích reakcí, né na to, zda je správné dávat jedno očkování, nebo tři najednou, to je snad každého věc, ne? ![]()
@Elenaaa po prvnim ockovani nic, po druhem trochu teplota, po tretim zase nic, po vsech trochu nevrly a vic spavy, jinak v pohode.. za mesic jdeme na dalsi, tak uvidime ![]()
@kaccenaa snad se zajimam o zdravi sveho ditete, ne?
Ja si spis myslim, ze to spousta mamin zaslechne, ale radsi dal nezjistuje, aby to nemusela resit..
@Elenaa mas pravdu, promin, ja jsem se neudrzela ![]()
@Radka84 @kaccenaa to je přesně ono, když nečeteš jak ďas, tak nevíš nic. Já třeba naší doktorce věřím, sama mi řekla, že to naráz nedává a sama mi to očkování spíš rozmlouvala. Ale třeba jsem si málo načetla o Priorixu, dali jsme v 15 měsících a teď toho lituju. Povinné asi jede podle kalendáře…
@Verca1989 @Radka84 Já naprosto souhlasím s @kaccenaa, je to fakt o tom, že musíš zjišťovat. Já dokud neměla děti, tak jsem neměla tušení o nějakém očkování, kdy se nasazuje a tak… kdybych nečetla a měla doktorku zmanipulovanou nějakýma firmama, tak už má dávno Prevenar a neštovice… atd. Jasně, zajímám se o své dítě, ale ne každý je internetový maniak a záleží, jaké máš okolí. Já se řídit jen okolím, tak naočkovaná je, protože většina maminek to tady dává (právě díky „masáži“ doktorů). Takže nemůžete maminku odsoudit, že nechala dát nepovinné očkování a navíc dohromady s hexou, protože tohle téma je dneska strašně těžké.
Znám zdravotní sestřišku (na gyndě), co ho dala a pak jí teprve řekla neuroložka, protože chodily na rhb, že to je nápor na nrvový systém. Je to zdravotní sestra a sama nevěděla a věřila doktorovi.
My jsme byli 2× na Hexa a Prevenaru. Následně po aplikaci spal asi o 2 hodiny víc, jinak absolutně nic ![]()
Já si myslím, že je to věc každého, pro jaké očkování se rozhodne a pro jaké ne
Tohle je velice individuální věc a nikoho bych určitě nesoudila, vy jim ty děti vychovávat nebudete, že? ![]()
@Elenaa zvykni si, tady je nesoulad nazoru bezna vec
ale je to jak pises, kazdy podle sveho uvazeni ![]()
@jane-e já to beru, ale nechápu proč to tak stršně řešej, když tahle diskuse je trošku jiným směrem
Jako, každej má svůj názor, to nikomu neberu, ale chtělo by to trochu se držet tématu, protože jinak je to o ničem ![]()
@Elenaa
Možná když teď tolik víš, díky zvrhnutí diskuze až půjdeš na přeočkování, můžeš třeba říci, že chceš očkování rozložit-i to jde a i k tomuto ti třeba ta diskuze pomůže ![]()
Každopádně ať máte klidnou noc a reakce není žádná ![]()
Bohužel nemohu sloužit s reakcí po, odkládám na déle…