Výpadek Pediacelu

334
14.3.13 20:39

Výpadek pediacelu

DObrý večer všem,
chystám se svou dceru nechat naočkovat pediacelem, dnes jsem u dr dostala recept s tím, že si ho mám sama sehnat. V lékárně mi řekli, že ho objednat nemůžou, že je teď nejaký výpadek. Máte o tom někdo více informací? Máme jít na očko v polovině dubna, do té doby bych ho potřebovala sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31744
14.3.13 20:55

@mistakemm
Tak napiš přímo výrobci, ne distributorovi. Myslím, že na Vakcíny. net píše dr. Petráš o tom, kde vakcína lze objednat.
Navíc je snazší když jí objednává doktor…Ten má jiné možnosti, než obyčejný člověk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
14.3.13 21:02
@mistakemm píše:
DObrý večer všem,
chystám se svou dceru nechat naočkovat pediacelem, dnes jsem u dr dostala recept s tím, že si ho mám sama sehnat. V lékárně mi řekli, že ho objednat nemůžou, že je teď nejaký výpadek. Máte o tom někdo více informací? Máme jít na očko v polovině dubna, do té doby bych ho potřebovala sehnat.

ha vtipné, právě jsem to dnes chtěla také udělat. tak zítra zkusím štěstí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
14.3.13 21:08

Dětská dr mně řekla, že pediacel jejich dodavatel nedodává, tudíž mi ji nemůže objednat. Zkusím se teda podívat na vakciny.net, kdo to vyrábí a tam napsat. Jasně, že bych raději, aby to zajistila dr. i kvůli tomu přenosu. Myslím tím, že já si to vyzvednu někde v lékárně, půjdu s tím k dr, a tím nemůžu dodržet tu skladovací teplotu. Sestra mi řekla, že když to nebude chvíli v chladnu tak to nevadí, ale já nevím :nevim: Taky chce abych ji podepsala neg. reverz, protže nechci hexu. Je to OK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
14.3.13 21:09

@mistakemm zeptej se v diskuzi maminky, co už neočkujete, ozvěte se, tam jsou ženy povolané :)
porušuješ tím vyhlášku, předpokládám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
14.3.13 21:20

No… V tom případe bych odsunula očkováni az na dobu, kdy se bude dovážet. Přijde mi to spis jako neochota ze strany pediatra. Nas s tím nemel v zadnem případe problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
14.3.13 21:21

Už jdu na neočkující maminky psát dotaz :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
14.3.13 21:30

Máme to očko na 18. dubna, takže je docela ještě čas, ale už bych to očko nechtěla posouvaat, chtěla bych to mít odbyté, takže bych asi uvažovala o Inf. hib, o tom jsem taky uvažovala. Jestli je to neochota pediatra těžko říct. Pediatr je ze stát. zařízení, není na soukromo, takže těžko říct jaké má možnosti.. No, zkusím ji ještě jedou přesvědčit jestli by to nezkusila objednat, až budu vědět, že je to zase k dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
14.3.13 21:55

@mistakemm
No ono podle vakcíny. net nemá objednávat u distributora, ale přímo u výrobce

Nic nepodepisuj, protože nic neporušuješ ;)
Podle zákona máš právo na volbu vakcíny. Toho využiješ a zvolíš pediacel. O tom ale vyhláška nemluví. Navíc zákon je nad vyhláškou ;)
Proto se doktorka musí držet příbalového letáku a tudíž můžete využít schéma dva plus jedna :pankac:
S tím, že podle vyhlášky lze pak žloutenka doočkovat ve 12-13 letech ;)

Neboj, všechno jde, takhle to chci já a až v deseti měsících-pokud vůbec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
14.3.13 21:58

Mari, myslíš, že toto platí i v případě, kdy byla zvolena hexa tři dávky a čtvrtou dám pediacel? výrobce to umožňuje…tak pokud si to správně vykládám, tak jsem prostě zvolila jinou vakcínu v rámci výrobce povoleného schématu. takže vlastně taky očkuju řádně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
14.3.13 22:02

@Saroya
Já si myslím, že i u tebe je vše v pořádku, protože ty vlastně očkuješ vše dle vyhlášky, výrobce umožňuje jinou vakcínu a totéž i zákon…
Ty jsi už domluvená s pediatrem? Protože pokud ano, tak je to totálně v pohodě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
14.3.13 22:15

Mari, jsi si tím jistá s tím neg. reversem? To by bylo super, kdybych nemusela nic podepisovat. A nevíš jaké jsou šance ohledně přijetí do MŠ? Já doufám, že tohle se bude brát jako kdyby měla hexu, v nejhorším bych před školkou musela tu hepat. B doočkovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
14.3.13 22:20
@mari1912 píše:
@Saroya
Já si myslím, že i u tebe je vše v pořádku, protože ty vlastně očkuješ vše dle vyhlášky, výrobce umožňuje jinou vakcínu a totéž i zákon…
Ty jsi už domluvená s pediatrem? Protože pokud ano, tak je to totálně v pohodě :pankac:

jsem domluvená, tento týden jsem měla dojít pro recept, snad stihnu zítra…ale jestli není zrovna k dispozici, tak jsme namydlení..mno tak třeba holt nedostane poslední dávku. hexu mu určitě už nedám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
14.3.13 22:23

@mistakemm
Tohle mě bylo porazeno a asi bych ti poradila se obrátit i na vakcíny. net do jejich poradny a tam tě určitě přesvědčí, že pediacel je rovnocenná vakcína k hexe
Jsem si tím reversem naprosto jistá, protože ty očkování neodmítáš, ale volíš si jinou vakcínu a na to máš ze zákona právo
Doporučuji si vytisknout přímo ten zákon, určitě ho najdeš, možná v neočkující diskuzi budou mít i odkaz kde vytisknout. Já nejsem na svém počítači, tak bych musela hledat ;)
A vytisknout i vyhlášku a pak bych to dr ukázala, ať mě ukáže co porušuji, nebo ať mě dokáže, že nechci očkovat, když výslovně chci :twisted:
Je to jen její nechuť ti vyjít vstříc, nic víc.
Jiní doktoři s tím nemají sebemenší problém
A vzhledem k tomu, že očkuješ řádně, musí ti napsat i do školky, že očkuješ, dle kalendáře…
Možná ti tam vypíše tu žloutenku, ale i to je dle vyhlášky, no přečti si jí a uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
14.3.13 22:27

@Saroya
Možná i ty by jsi se mohla mrknout kde přesně se dá eshnat ten pediacel, ale na vakcíny net se píše
cituji: Vakcínu aktuálně distribuuje JK Trading.
Tak říci to doktoru, zda by neměl přímý kontakt na ně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek